İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından yurt genelinde yükselen tepkiler, özellikle gençler öncülüğünde sokaklara yansıdı. Yüzlerce gencin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına tepki gösteren İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, şuan hala cezaevinde bulunan gençlerin bir an önce bırakılması gerektiğini söyledi.
İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, anayasal hakların gasp edilmesine ve vatandaşlara yönelik baskıcı uygulamalara sert tepki gösterdi. Dr. Tekeli, “Bu protestolar yalnızca Sayın Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına değil; halkın adaletsizliğe, ekonomik buhrana, işsizliğe ve hayat pahalılığına karşı yükselen çığlığıdır.” dedi.
ANAYASAL HAKLAR YOK SAYILAMAZ!
Başkan Tekeli, Anayasa’nın 24, 25 ve 34. maddelerine atıfta bulunarak, ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve barışçıl gösteri hakkının her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en temel hakkı olduğunu vurguladı. “Ne yazık ki bu temel haklarını kullanan yüzlerce genç, hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı, tutuklandı, eğitim ve çalışma haklarından mahrum bırakıldı. Öğrenciler sınavlarını kaçırdı, çalışanlar işlerinden oldu, aileler ise belirsizliğe sürüklendi.” ifadelerini kullandı.
HUKUKA OLAN İNANCIMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ
İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun talimatları doğrultusunda, Hukuk İşleri Başkanlığı’nın tutuklu gençlerin ve mağdur vatandaşların davalarını yakından takip ettiğini belirten Tekeli, “Vicdan sahibi hakim ve savcılarımız sayesinde birçok gencimiz tahliye edildi. Şuan hala cezaevinde olan gençlerimiz var. Onların da bir an önce bırakılmasını istiyoruz. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu sürecin kendisi, hukukun ne denli örselendiğini açıkça ortaya koymaktadır.” diye konuştu.
Dr. İbrahim Tekeli, ülkenin dört bir yanında yaşanan bu demokratik çıkışların bastırılmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti olarak bu baskıcı ve antidemokratik uygulamalara karşı susmayacağız. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz: Hukuku çiğnemekten, halkın sesine kulak tıkamaktan, özgürlükleri baskı altına almaktan vazgeçin. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk herkes için eşit uygulanmalıdır.”
İyi Parti olarak halkın, özellikle de gençlerin haklı mücadelesinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Tekeli, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlerimizin, kadınlarımızın, emekçilerimizin, çiftçilerimizin ve öğrencilerimizin sesini duyuyoruz. Onların yanında, onların mücadelesindeyiz. Bu ülkenin geleceği demokrasiyle, adaletle ve özgürlükle şekillenecektir.”
kerimoğlu
18 Nisan 2025 Cuma 11:12Kendi hakkını aramayıp başkasının hakkını aramak maksatıyla polise kezzap atıyorsa çıkmasınlar.
deniz
18 Nisan 2025 Cuma 10:39sokakları yakıp yıkma özgürlüğü var zaten daha ne istiyorsun muhterem
Memleket sevdalısı
18 Nisan 2025 Cuma 10:36Reklam olmak istiyorsan mantıklı sorunlarla gel polisine el uzatan asit atan ları neyine şerbet kalacak anayasal hakları oku öğren bilinçli ol ki polise karşı koyana ne olaur öğren suçlu suçunu bilmelidir
salalı
18 Nisan 2025 Cuma 08:31suç işleme özgürlüğü istiyor zannımca...
Doğrudan yana
17 Nisan 2025 Perşembe 23:58Oldu canım benim polisime kezzap atan cezaevinden çıksın üylemi yok canım ağam bizimle eyleniy ağamın başına güneş geçmiş ellam sıcaklar iki gündür eyi ya
mgx
17 Nisan 2025 Perşembe 21:12Oturduğun yerden ahkâm kesme. Seninkisi "Yörük sırtından kurban kesmeye çalışmak."
Z
17 Nisan 2025 Perşembe 19:54La zaten çoğun serbest bıraktılar teröristler içeride kaldı sanırım.