20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan İpekçi’den Bakan Kurum ve Bilgiç’e teşekkür

Başkan İpekçi’den Bakan Kurum ve Bilgiç’e teşekkür

Isparta

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Isparta ziyaretinde alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere 250 bin lirası hibe olmak üzere toplam 1 milyon 750 bin liralık destek sözü verdiğini kaydetti.  Başkan İpekçi, katkılarından dolayı Bakan Kurum ve TBMM Başkan Vekili Bilgiç’e teşekkür etti.

Sav Kasabasında yürütülen alt yapı çalışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan önemli bir destek geldi.

Geçtiğimiz günlerde Isparta’yı ziyaret ederek Bakanlığı ile ilgili önemli ziyaret ve temaslarda bulunan Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi’nin alt yapı konusundaki destek talebine olumlu cevap vererek toplam da 1 milyon 750 bin liralık destekte bulunma sözü verdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Sayın Bakanımız Murat Kurum Isparta ziyareti sırasında Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda Beldemizdeki alt yapı çalışmalarına destek olarak 250 bin lirası hibe olmak üzere toplam 1 milyon 750 bin liralık destek sağlanacağını ifade ettiler. Sözkonusu destek sayesinde Kasabamızdaki alt yapı çalışmalarına ağırlık verilecek ve kısa sürede tamamlanması sağlanacak” dedi.

SAV’DA ALT YAPI

ÇALIŞMALARI

TAM GAZ… 

Bu arada Merkeze bağlı Sav Kasabası şu günlerde adeta şantiyeye döndü. Altyapı çalışmalarının yoğunlaştığı Sav’da bu yıl yeni projelerin de startı verilecek.  Sav Kasabasının çehresi 3 yılda değişti. Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Kasabada hizmetlerin ve projelerin birbiri arkasına devam ettiğini belirterek, “Kasaba halkının büyük bölümü doğalgaz kullanımına geçti. İçme suyu hattımızı yeniledik ve vatandaşların evlerine içme suyu hattını belediye imkanlarıyla biz bağladık” dedi.  Sav Kasabasının başarılı Belediye Başkanı Şakir İpekçi 3 yılda büyük projelere imza atmanın haklı gurunu yaşıyor. Başkan İpekçi, kasabada yapımı büyük ölçüde tamamlanan doğalgaz projesi ile kasaba halkının geride bıraktığımız kış mevsiminde büyük bölümünün  doğalgaz imkanlarından yararlanır hale geldiğini ifade etti. İpekçi konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi:

“Sav’da vatandaşlarımız kokusuz ve dumansız bir yakıta kavuşmuş oldu, kasaba halkımız doğalgazdan çok memnun . Kasabamızdaki doğalgaz projesinin tamamı önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. Böylece Kasabamızın tümü doğalgazdan yararlanmış olacak.  Kasabada alt yapı ve yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, halen Kasabanın Fatih mahallesinde sürdürülen çalışmaların alt yapı ve yol çalışmalarını kapsadığını belirterek çalışmaların yaz boyunca tüm kasaba genelinde devam edeceğini belirtti.

İÇME SUYU HATTIMIZI  YENİLEDİK

Sav Kasabası halkının adeta hazır su içtiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabada bir süredir yapımı süren içme suyu hattının da geçtiğimiz aylarda tamamlandığını hatırlatarak şöyle dedi:

“30-40 yıllık içme suyu hattımızı yeniledik. Sav’da su demek, hayat demektir. İller Bankası imkanlarıyla daha önce 54 km.  olarak planlanan hattımızı 66 kilometrelik olarak tamamlamış olduk. İki üç ay önce teslim aldık ve evlere kendi imkanlarılarımızla içme suyu hattımızı bağladık. Bir evin içme suyu  bağlantı maliyeti bize bin liraya maloluyor. Sav halkı daha berrak, hijyenik ve daha kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak. Yeni depolar yaptık. Akdeniz Bölgesinin en kaliteli suyu bizde.  Geçmiş belediye başkanlarımız döneminde kurulan Davraz Su konusunda daha önce 5 yıllık anlaşma yapılmış biz bunu ilgili şirketle bir yıl daha uzattık. Davraz suyun kaliteli suyunu hem yöreye hem diğer kentlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “

“KASABAMIZA YAPILAN

YATIRIM TUTARI 50

MİLYON LİRAYI GEÇTİ”

Sav Kasabasında gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabaya su ve doğalgaz başta olmak üzere çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirtti. Sav’a 3 yılda kazandırılan yatırımların maliyetinin yaklaşık 55 milyon liraya ulaştığını kaydeden İpekçi, “Kasabamıza biz seçildikten sonra gerek su ve gerekse doğalgaz yatırımı olmak üzere yaklaşık 40 milyon liralık yatırım  yapıldı. Bunların dışında Belediye imkanlarıyla da kasabamıza yaklaşık 15 milyon liralık yatırım sağladık” dedi.

BELEDİYEYE AİT ARAÇ

PARKINI GENİŞLETMEYİ

SÜRDÜRÜYORUZ…

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Belediyenin araç parkına çok önemli araç ve iş makinaları kazandırdıklarını ifade etti.  Başkan İpekçi ayrıca Sav’a yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapılacağı bir merkezi  de en kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

YENİ PROJELERİMİZİ

HAZIRLIYORUZ…

Öte yandan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Kasabaya yeni yatırımlara ilişkin proje hazırlıklarının devam ettiğini, örneğin Kasabaya büyük bir Pazar yeri kazandıracaklarını, yeni piknik alanı yapmayı düşündüklerini ve bunlara benzer bir çok projelerin kısa sürede başlayacağını da sözlerine ekledi.

BAŞKAN İPEKÇİ’DEN BAKAN

KURUM VE BİLGİÇ’E TEŞEKKÜR

Kasabaya yapılan desteklerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Sözkonusu desteklerden dolayı başta Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere her zaman desteklerini bizlerden esirgemeyen TBMM Başkan Vekili AK Parti Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve diğer Milletvekillerimiz Mehmet Uğur Gökgöz ve Recep Özel’e en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Kendilerinin destekleriyle Kasabamıza önemli hizmetler kazandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZA YÖNELİK

YAZ KURSLARI AÇACAĞIZ

Öte yandan Sav Belediye  Başkanı Şakir İpekçi, Kurban Bayramı sonrası Sav Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 1 ay sürecek, haftada 3 gün Dikiş Kursu düzenleyeceklerini belirterek, “Katılmak isteyenler için kurs kayıtlarımız 5 Temmuz' a kadar Belediyemize başvuru yapabilirler” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Türk Milleti

30 Haziran 2022 Perşembe 20:43

Kardeşim hala kişilere bağlı kalmak nedir??? Makineyi gönderen Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve parasını da halk vermiştir. Neyin havasını atıyorsunuz?

toprağın altıda var

30 Haziran 2022 Perşembe 17:28

sarı çavuştan iyidir. en azından fesat değil.

Davut

30 Haziran 2022 Perşembe 11:59

Şakir ağa yol yakınken istifa et, ak partiyi bitirdin sav da, etme gardaşım saçma sapan şeyler paylaşıyonn hergün fotoğraflar paylaşımlar rezalet

GRİPİN

30 Haziran 2022 Perşembe 09:06

VALLAHA KÖYDE YAŞAMASAK İNANACAZ YA

GRİPİN

30 Haziran 2022 Perşembe 08:25

SAVDA YAŞAMASAK İNANCAZ YA

Karakutan

30 Haziran 2022 Perşembe 08:19

Biz senden sadece ve sadece şu yolu asvaltlamanı ve yapabildiğin yollarla kilit taşı döşemeni istiyoruz. Başka hiiiiiiç bişey yapmana gerek yok. 2023 e kadar sabrederiz. Bir daha da savdan iş bilmeyen adama oy vermek yok. Hangi parti olursa olsun. 5 yıl gözümüzün önünde boş geçti geçiyor.

Hüseyin

30 Haziran 2022 Perşembe 04:56

Seçim yaklaşıyor başladılar gene teşekkür mesajlarına. İnşallah 2023 ve 2024 seçimlerinde görüşeceğiz inşallah.

İlginç

30 Haziran 2022 Perşembe 01:46

Vergilerimiz

Sutculerli

30 Haziran 2022 Perşembe 00:59

Sütçüler cobanisa köyü Muhtari yolsuzluk diz boyu halen medetiyorlar hırsızlık sapıklık var herkes biliyor amirleride bu adamı uygarlıktan alın

Realite

30 Haziran 2022 Perşembe 00:03

Başkanım, bu mahalledeki hırsız bayilikler yapsın alt yapısını, nede olsa geçen sene yangın bölgesine giden ürünleri zimmete geçirdiler, Hacı hoca geçinen bu kişiler bu millete yol su elektrik yaptırsa yine bu milletin hakkını ödeyemez

Erol

29 Haziran 2022 Çarşamba 23:58

O parayla 5 tane büyük fabrika kurulur, Sav'ı değil İsparta'yi besler. Çok ilginç

Zirve kara

29 Haziran 2022 Çarşamba 20:30

Iyi o yatırımları yersin 2023den sonra

sarı çizmeli dayı

29 Haziran 2022 Çarşamba 19:38

gelendost yeşilköy başı kelmi mi muhtar yokmu bu köyde yollar yol değil sular içilmiyor bu muhtar denen şahıs ne iş yapar 353 milyar borçlu birini muhtar yaparsanız köyüde satar yanda gelr yatar bu muhtarın yediği nanelerin hesabını soran bir devlet kurumu yokmu muhtar gece far avınamı gider ya gençlere örnek olçak muhtar ava gidiyor imam osurusa cemmat scar bundan ne köy olur ne kasaba yeşilköy yakında sata sata köylü kalmayaçak muhtar her satıştan 10 milyar para tırtıklıyor ey köylüler sizuyun

Ahmet

29 Haziran 2022 Çarşamba 18:38

Kimin parasını harcıyor bakan cebinde mi ben vergiyi çok veren biri olarak paramın harvurup harman savuramassin

Veysel

29 Haziran 2022 Çarşamba 17:56

Antalya yolu? seneye kılıçtaroglunun Ispartaya ilk vaadi olacak.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR