Haber/Kübra Kevser KARATAŞ - Isparta Kızılay Şube Başkanı Tamer Büyükküpçü, gönüllülük temelli yürütülen faaliyetleri yeni projelerle destekleyerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükküpçü, "Kızılay'daki en büyük gücümüz gönüllülerimizdir" dedi.
Isparta Kızılay Şube Başkanı Tamer Büyükküpçü, gönüllülüğün esas alındığı Kızılay çalışmalarını daha da ileri taşımak adına yeni projeler geliştirdiklerini belirtti. Geniş katılımlı bir toplumsal dayanışma hedeflediklerini söyleyen Büyükküpçü, Kızılay’ın 157 yıllık geçmişiyle halkın her alandaki ihtiyaçlarına karşılık veren bir kuruluş olduğunu vurguladı.
HEM YARDIM MERKEZİ HEM DE BULUŞMA ALANI
Eskiden 12 metrekarelik bir ofiste görev yaptıklarını aktaran Büyükküpçü yeni taşınmış oldukları şubede cafe ve seminer salonları ile vatandaşlarla buluşma noktası oluşturacaklarını belirtti. “Uzun uğraşların sonunda yeni yerimize taşındık. Artık daha işlevsel ve gençlere yönelik projeleri daha rahat gerçekleştirebileceğimiz bir alana sahibiz. Yeni şubemizde, üniversite öğrencilerinin ders çalışabileceği, faaliyet yapabileceği bir ‘kitap kafe’ katı oluşturduk. Üst katta ise seminer salonlarımız olacak. Gençlerin ve grupların kendilerine ait alanlarda çalışmasını hedefliyoruz,” dedi.
ENGELSİZ KIZILAY
Kızılay’ın gücünün gönüllülerden geldiğini ifade eden Büyükküpçü, “Üniversitedeki üyelerimizle birlikte Genç Kızılay teşkilatımız aktif. Kadın yapılanmamız ve 'Engelsiz Kızılay' adı altında özel bireylerle yürüttüğümüz çalışmalar da mevcut. Bunların tamamı ciddi bir teşkilatlanma gerektiriyor. Zamanla emekle büyüyen bu hareketin asıl unsuru gönüllülerimizdir” ifadelerini kullandı.
‘KAN TEMİNİNDE PARA SÖZ KONUSU DEĞİL’
Kan temini konusunda da tek yetkili kurumun Kızılay olduğunu hatırlatan Büyükküpçü, “Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği, ülke genelinde kan ihtiyacı sadece Kızılay üzerinden karşılanıyor. Isparta’da da kan bağışı merkezlerimiz var. Bu kanlar işlenerek ihtiyacı olanlara ulaştırılıyor. Bu süreçte kesinlikle para söz konusu değildir. Devlet, bu hizmetin yürütülebilmesi için sadece oluşan masrafların karşılığını veriyor” şeklinde konuştu.
Kızılay’ın sosyal yardım faaliyetlerine de değinen Büyükküpçü, “Yerel finans destekleriyle yürütülen projelerde, yardım yapılacak kişiler sosyal inceleme formu ile belirleniyor. Kişilerin hane gelirleri sistemlerden kontrol ediliyor. Yalnızca Türkiye’de değil, zorunlu ya da gönüllü göçle gelen yabancı misafirlere de yardım ulaştırıyoruz. Bu yardımlar devletin değil, Birleşmiş Milletler’in sağladığı fonlarla ya da yerel destekçiler sayesinde yapılıyor. Kızılay devletten bütçe almaz.Gönüllülerimizin ve bağışçılarımızın verdiği ayni ya da nakdi yardımlarla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Örneğin, kıyafet yardımında üniversite ve merkezde butiklerin olduğunu ve bu butiklerden ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yapıyoruz” dedi.
Modern çağ
27 Temmuz 2025 Pazar 12:32Bu çağda ekipmana güvenilir. Modern teçhizat olmadan olmaz.
Zarif kadir
27 Temmuz 2025 Pazar 08:55Kizilay gibi bir kurumun basina gelen adamin mezun oldugu okul Ankara Üniversitesi İlahiyat Eğitim Fakültesi Tefsir ve Hadis bölümü mukemmel degil mi liyakatsizlik budur iste kizilay ya kizilay yazik, bu adam saglik alaninda ne biliyor ki kizilaya gelmis yonetici yapilmis, isparta halki uyan, uyan, uyan
Ogretmen
26 Temmuz 2025 Cumartesi 16:26Depremde çadır satıldıBunu unutmak mumkunmuHilali Ahme're gölge düşürdüler