Haber/Kübra Kevser KARATAŞ - Atabey eski Belediye Başkanı Tevfik Atasoy kendi döneminde kamu zararı oluştuğu yönündeki haberlere cevap verdi.
Atabey eski Belediye Başkanı Tevfik Atasoy yaptığı açıklamada; ‘Gerçekle ilgisi olmayan bir haber yayınlanmıştır. Bununla ilgili olarak dönemin belediye meclis üyesi Serdar Pehlivan’ın da imzaladığı kararla 21 kişi belediyede sözleşmeli personel olarak alınmış, bakanlığa gönderilmiş ve uygun bulunmuştur. Belirtilen tarihten itibaren çalışan sözleşmeli memurlar, 15 Nisan 2025 tarihinden bu yana şu andaki Belediye Başkanı Serdar Pehlivan tarafından 16 memur için kadroları olmadığı gerekçesiyle hiçbir savunma ve disiplin işlemi yapmadan herhangi bir bakanlık onayı ve mahkeme kararı olmadan belediye başkanının yazısıyla memuriyet görevlerine son verilmiştir. Ancak aynı atamada olan 5 kişinin ise memuriyetlerine son verilmemiş, görevlerine devam etmişlerdir. Bu Memurların 2022 yılından görevlerine son verildiği tarihe kadar çalışarak aldıkları maaşları kamu zararı diye sahsımıza hiçbir tebligat, mahkemesi açılan bir dava olmadığı halde basın yoluyla gerçek olmayan bir haber yayınlanmıştır. Burada şu andaki belediye başkanının yapması gereken 16 memurun görevine son verdiği halde, bu 5 kişinin de görevine son vermemesi düşündürücüdür.
Sayıştay tarafından düzenlenen bir rapor yoktur. Görevine son verilen memurlar haklarına aramak üzere mahkemeye başvurmuşlardır.’’ Dedi.
Isparta'da bugün kaybettiklerimiz 29 Nisan 2025
Sürekli kazaların yaşandığı o kavşakta önlem şart
Isparta’da sahte içki operasyonları
Nisan ayında Isparta'da bin 905 kişi yakalandı
Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti şüphelisi tutuklandı
Isparta'da çocuklar bu yaz çok eğlenecek
20 araç sürücüsüne para cezası uygulandı
Esen ailesinin acı günü
Doğum yardımlarına 287 bin 518 başvuru yapıldı
Vali Erin doğru olanı yaptı