17 Haziran 2024 Pazartesi

Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu SDÜ’nün Konuğu Oldu

Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu SDÜ’nün Konuğu Oldu

Isparta

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, “Gençlerle Söyleşi” programı kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin açış konuşmasını SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan yaptı. Prof. Dr. Saltan, sporun bir hayat felsefesi, yaşam tarzı haline geldiğini belirterek, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’nu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Isparta Valisi Aydın Baruş da üniversite gençliği ile bir arada olmaktan, onlarla sohbet etmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, gençlerin fiziken ve ruhen iyi bir şekilde yetiştirilmesinin devletin temel amaçlarından biri olduğunu kaydetti. Vali Baruş şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu konuya çok önem veriyor ve birçok proje yürütüyor. Gençleri spor alanında destekleyecek çalışmalar yapıyor. Bakanlığımızın gençlere yönelik yapmış olduğu bugünkü söyleşinin de başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde gençlere yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, ‘Türkiye Yüzyılı’nın sporun ve gençliğin yüzyılı olması için çalıştıklarını belirtti.

Sporcularımız İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinletsin, bayrağımızı en yükseğe çektirsinler istiyoruz

Ülkeyi dolaşarak gençlere ulaştıklarının altını çizen Bakan Yardımcısı Dr. Eminoğlu, şunları kaydetti: “Sizlerin öneri ve görüşlerini alıyoruz, bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sizler Bakan, bakan yardımcısı, vali olsaydınız gençlere nasıl hizmetler sunardınız bunları duymak istiyoruz. Şu anda 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 80 bin çalışan arkadaşımız bulunuyor. Beş yüze yakın gençlik merkezimiz, 10 binin üzerinde spor tesisimiz, havuzlarımız, gençlik kamplarımız, yurtlarımız var. Bir yandan da sporcularımızı yetiştiriyoruz, sürekli eğitim merkezlerimiz var. Gençliğin olduğu her alana dokunmayı, ulusal ve uluslararası arenada temsil kabiliyeti yüksek gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İstiyoruz ki sporcularımız İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinletsin, bayrağımızı en yükseğe çektirsinler.” dedi.

Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu sözlerinin devamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yaz spor kampları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin dört bir yanında kamp alanlarının bulunduğunu söyleyen Dr. Eminoğlu, bu yaz 300 bine yakın öğrenciyi kamplarda misafir etmeyi planladıklarını vurguladı. Kampların kendi içerisinde tematik, doğa, deniz kampı gibi branşlara ayrıldığını belirten Dr. Eminoğlu, “Kamplarımızın ilki 24 Haziran’da açılacak. Bu kamplara katlımınız gelişiminiz açısında çok önemli. Şuanda başvurular devam ediyor. Sizleri bu kamplarda görmek istiyoruz.” diye konuştu.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR