20 Nisan 2024 Cumartesi

Baba mesleğini 8 yaşından beri devam ettiriyor

Baba mesleğini 8 yaşından beri devam ettiriyor

Isparta

Isparta'da yaşayan Mehmet Akif Kutlu, babası Mustafa Kutlu'dan devraldığı elektronik tamirciliği mesleğini 8 yaşından beri devam ettiriyor.

Elektronik dükkanında radyo tamiri, oto teyp, pikap, gramafon ve televizyon tamiri yapan Akif Kutlu, mesleğine eskisi kadar rağbet olmadığını, çırak yetişmediği ve firmaların kendi teknik servislerini açmaları sebebi ile işlerinin azaldığını söyledi. Ayrıca Kutlu, Isparta'da antika pikap, radyo, gramafon tamiri yapan tek dükkan olduklarını söyledi.

Akif Kutlu Açıklamarında; ''Mesleğimi babamdan aldım. Babam da küçüklüğünden beri radyo ve televizyon tamirciliği yapmaktadır. Şu an 78 yaşında olan babam ile birlikte dükkanda tamir işlerini gerçekleştiriyoruz. Mesleğimizin geleceği malesef yok. 53 yaşındayım ve oğlumu çırak olarak eğitmedim çünkü mesleğin geleceği yok, şu anda ise sanayide çalışıyor. Tanınmış firmaların açtığı teknik servisler, işlerimizin durgunlaşmasına yol açtı ayrıca eskisi kadar radyo kullanan da yok. Şu an kazancımızın çoğunu antika radyo, pikap, gramafon tamirinden elde ediyoruz. Isparta'da antika elektronik tamirciliği yapan tek dükkan biziz ve eski zamanlardaki kadar hareketlilik olmasa bir şekilde geçiniyoruz'' dedi.

(Ali Rıza Cesur)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan

05 Haziran 2023 Pazartesi 18:34

Mehmet Usta eski ve yeni olmak üzere geçmişten günümüze kadar olan tüm cihazların bakım ve onarımını büyük bir itina ile yapar. Allah yolunu açık etsin.

Mehmet

05 Haziran 2023 Pazartesi 15:25

Çok faydalı bir haber olmuş ama keşke adresi de verseydiniz. Bu dükkan nerde bilen var mı?

Ecelfeli

05 Haziran 2023 Pazartesi 11:31

Hayırlı İşler Helalinden Bol Kazançlar Dilerim. Hey gidi günler hey daha önce Erdal gilin evinin altında köşedeydi bu dükkan sonra zaman içinde Postacı'nın oğlu Doğan abinin kuaför dükkanının yerine taşındı. Nereden nereye Babadan oğula bir gelenek devam etti; Şu anda Lcd televizyonlar bile tamir ettirilmiyor yenisi alınıyor. Hayırlısı olsun bakalım. Gerçi EYT çıkmıştır biraz rahatlatmıştır ama Davulun sesi bizlere Uzaktan hoş gelebilir. Musatafa Amca eski Bilardoculardandır Ellerinden öperim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR