24 Nisan 2024 Çarşamba

Azerbaycan ile dostluğumuzu hiç kimse bozamaz

Azerbaycan ile dostluğumuzu hiç kimse bozamaz

Isparta

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asaf D. Zamanov, Dr. Elvan Caferov ve kendilerine eşlik eden Ankara İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünden Dr. Mustafa Emek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Asaf D. Zamanov, Başkan Başdeğirmen’i ülkelerinde 8-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Gül Bayramı’na davet etti.

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asaf D. Zamanov, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile birlikte 6. Uluslararası Başöğretmen Eğitim ve Yenilikçi Bilimler Kongresi düzenlediklerini belirterek, kongrede 40’ı aşkın ülkeden 600’dan fazla katılımcının yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Asaf D. Zamanov, “Katılımcıların 100 kadarı yüz yüze iştirak ederken, 500’den fazlası da online olarak katıldı. Güzel bir kongre düzenledik. 2 gündür de Isparta’dayız. Burayı gördük çok sevindik. Ümummilli liderimiz Haydar Aliyev derdi ki, ‘Türkiye ve Azerbaycan olarak bir millet iki devletiz. ’Karabağ’ı geri kazandık. Bununla gurur duyduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin çok büyük emeği oldu. Biz birlikte bu işi başardık ve gurur duyduk. Bilim adamları adına başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm insanlarına teşekkürlerimi bildiririm” şeklinde konuştu.

Isparta’nın Türkiye’nin gül şehri olduğuna değinen Prof. Dr. Asaf D. Zamanov,”2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılıdır hem de bizim Ümummilli liderimiz Haydar Aliyev’in de 10 Mayıs’ta 100’üncü doğum günü. Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi olarak büyük bir kongre düzenleyeceğiz. 10 Mayıs arifesinde büyük bir gül bayramımız olur. Sayın valimizi de davet ettik, kendisi bizi çok sıcak karşıladı. Siz de bizi çok sıcak karşıladınız. Sizleri gül bayramımıza davet ediyoruz. Sizi misafir etmekten çok memnun oluruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Azerbaycan’ın Türkiye’nin gönüldaşı olduğunu belirterek, her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanlarında olduklarını vurguladı. Başkan Başdeğirmen, “Onlar bizim kardeşimiz, her şeyimiz. Bir millet iki devlet olarak her zaman dostluğumuzu ve kardeşliğimizi devam ettiriyoruz. Bundan sonra da ne zaman birbirimize ihtiyacımız olursa Sayın İlham Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok daha güzel işleri yapmak arzumuzdur. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz. Allah’ın izniyle iki ülkenin çok daha ileriye gidebilmesi ve gelişebilmesi bizim için de gurur kaynağı olacaktır. 8-10 Mayıs arasındaki gül bayramınıza davetinize çok teşekkür ediyorum. 10 Mayıs’ın merhum Haydar Aliyev’in doğum günü olması hem de bayrama denk gelmesi çok güzel bir şey. Nasip olur da davete icap edersek oralardaki güzellikleri yaşamak isteriz. Isparta olarak vermemiz gereken destek varsa o katkıyı sağlamak isteriz. Ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Azerbaycanlı dostlarımıza, kardeşlerimize kucak kucak selam götürmenizi dilerim. Sayın rektörümüze de saygılarımı iletiyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KERİM

29 Kasım 2022 Salı 08:01

Şükrü efendi biz dost deyil KARDEŞİZ bu bir. İkincisi bizim aramızı kimse bozamaz biz bir millet iki devletiz. Tam boş bir kelime kullanmışsın kendin gibi

Şükocan

28 Kasım 2022 Pazartesi 22:28

Azerbaycan dost değil, kardeştir. İki bedende bir can . Sen bensin ben senim Azerbaycan. Bakmayın bu şükrüye güzel bişey söylediğini zannetmiş konuştuğunu sanıyor ..ıçıyor

Kömür berat

28 Kasım 2022 Pazartesi 18:27

Kim neyi bozmaya calismista kime bu mesaj ayiptir ya lafa bak ise gelince yok birligimizi bozamazlar yok bilmem ne ispartayi multeci cehennemine cevirdiniz 1 otogar yapmadiniz 1 gures alani sacmaligini topalaryamadiniz gideceksiniz hemde hemeeennnn.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR