16 Nisan 2024 Salı

Avrupa iş sahası ile buluştular

Avrupa iş sahası ile buluştular

Isparta

T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılı teklif çağrısı döneminde Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Öğretmeni Bünyamin BOZ tarafından hazırlanarak Ulusal Ajansa sunulan 2019-1-TR01-KA102-071992 numaralı ve “Gençlerimizi Avrupa İş Sahası ile Buluşturuyoruz” başlıklı proje 48.707,00 Avro hibe desteği ile kabul edilmiştir.

Proje ile ilgili bilgiler veren Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erdal YILDIRIM: Bu proje kapsamında 3 öğretmen refakatinde Almanya’ya giden 17 öğrenci, Almanya’nın Essen, Gelsenkirchen ve Neuss şehirlerinde 5 farklı işyerinde 09.05.2022 – 05.06.2022 tarihleri arasında işletmede beceri eğitimlerini tamamlayarak ülkemize döndüler.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında 12. sınıfta öğrenim gören 17 öğrenci Almanya’da 4 hafta kaldılar. Öğrenciler, bu süre boyunca önceden tüm planlamaları yapılmış olan beş farklı Alman firmasında çalışma imkanı buldular. Toplam 20 iş günü stajını Almanya’da tamamlayan öğrenciler Almanya’nın iş ortamını yaşayarak mesleki bilgi ve becerilerini artırdılar. Bunun yanında yabancı dillerini geliştirme imkanı buldular.

Sıkı bir hazırlık dönemi sonrasında Almanya’ya giden öğrenciler çalıştıkları iş yerleri tarafından oldukça başarılı bulundular.

Öğrenciler Erasmus projesinde katılımcı olarak yer aldıkları için Alman firmalarınca onaylanmış Mesleki Yeterlilik Kurumu’na kayıtlı Europass Hareketlilik belgesi alarak çalışmalarını belgelendirdiler. Bunun yanında hem Borsa İstanbul MTAL hem de Alman firmalarınca onaylanmış katılım sertifikalarını da aldılar.

Öğrenciler hafta sonlarını da değerlendirerek refakatçi öğretmenleri ile birlikte yakın şehirleri gezip Almanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıma imkanı buldular.

Öğrenciler Almanya’da proje içerisinde bir proje daha uyguladılar.

Borsa İstanbul MTAL öğrencileri Almanya’da marketlerden alınan içeceklerin kutularını ve şişelerini biriktirerek geri dönüşüm makinelerine attılar. Bir ay boyunca içtikleri su, meyve suyu gibi her içeceği geri dönüşüme kazandırarak toplam 220 Avro biriktirdiler. Öğrenciler refakatçi öğretmenlerinin koordinasyonunda çevreyi koruma bilinciyle hareket ederek Erasmus projesi içerisinde bir proje daha uygulayarak toplum yararına çalıştılar. Oldukça bilinçli hareket ederek hem çevreyi kirletmediler hem geri dönüşüme katkı sağladılar hem grup halinde hareket etmeyi başardılar hem de para biriktirdiler. Bu bilinçli hareketi bir ay boyunca sürdüren öğrenciler öğretmenleri tarafından takdir edildiler ve ödüllendirildiler.

Almanya hareketlilik programı başarıyla tamamlanan bu projenin değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni Isparta İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Murat ÖZAY'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerle, refakatçi öğretmenlerle ve okul yöneticileri ile uzun uzun sohbet eden Şube Müdürü Sayın Murat ÖZAY ile projenin tüm ayrıntıları ve öğrencilerin kazanımları paylaşıldı.

Projenin Almanya hareketliliğinin uygulanması sırasında refakatçi öğretmen olarak görev alan ve projenin başarılı bir şekilde uygulanmasında emeği geçen öğretmenler Önder Emre, Özgür Yavuz ve Bünyamin Boz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi tarafından tebrik edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Zafer Şimşek

03 Temmuz 2022 Pazar 18:19

Gayet başarılı ve hedefler açısından Türkiye ihtiyaçlarını da kapsayan bir kazanım elde edilmiş. Katılımcı öğrencilerimizi ve onlara önderlik yapan öğretmenlerimizi tebrik ederim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR