CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden hükümeti eleştirdi. Yapılacak zammın enflasyona yine yenileceğini belirten İl Başkanı Halıcı, "Asgari ücret en az 10 bin lira olmalı ancak işveren için de yeni düzenleme yapılmalı" dedi.
Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Görüşmeler devam ederken CHP İl Başkanı Yalım Halıcı asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden iktidarı eleştirdi. İktidarın ekonomi politikasının yanlış olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, " Türkiye'de biliyorsunuz asgari ücrette atılan ilk adım ilk yapılan zam Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara baskısı ve parlamentodaki desteğiyle oldu. Tabii yine millet ittifakı Partilerinin de… Arkasından emekliye çift maaş ikramiye, taşerona kadro gibi birçok konu Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin baskı ve desteğiyle gündeme geldi ve çözüldü. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefetteyken başardığı işler. Şimdi bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de maalesef 7 buçuk, 8 Bin liranın üzerinde bir açlık sınırı ve 24 – 25 Bin liranın üzerine çıkmış bir yoksulluk sınırını konuşuyoruz. Şimdi öyle bir döngüye girdik ki biz ne kadarzam yaparsak yapalım vatandaşımızın alım gücü maalesef enflasyona yetişemiyor. Bakın dünya faiz yükseltirken biz faiz düşürüyoruz. Kura müdahale ediyoruz. Merkez bankası ve hazine'nin kasasındaki parayı orada çarçur ediyoruz. Bunun gibi daha birçok şey sayabiliriz geçmişten bugüne yaşanan." dedi.
Açıklanacak asgari ücretin en az 10 bin lira olması gerektiğini ifade eden İl Başkanı Halıcı, " O temel problemler çözülmediği sürece siz 6 ayda bir, 3 ayda bir ayda bir güncelleme yapın, zam yapın bu asgari ücret hiçbir zaman enflasyon oranına yetişemeyecektir. Bizim şu anda bakışımız en az 10 Bin TL olmasıdır Asgari ücretin. Emekçi işçi kesim bunu hak etmektedir. Burada kesinlikle bir güncelleme yapılacak fakat dediğim gibi enflasyonu durdur olmazsak yarın verecekleri zam bir ay sonra, 2 ay sonra yine yok hükmünde." diye konuştu.
Asgari ücrete yapılacak zammın işverene de yük olacağını söyleyen İl Başkanı Halıcı, "
Bizim 10 Bin liranın altında olmaması gibi bir düşüncemiz ve önerimiz var. Fakat küçük esnaf yanında çalıştırdığı Asgari ücretli işçisine bu parayı ödemekte zorlanacaktır. Bu şimdiden gözüküyor. Peki bu neye yol açacaktır? İşsizliğin önünü açacaktır. Kayıt dışı istihdamın önünü açacaktır. Asgari ücretli de ciddi bir vergi düzenlemesine de yapılmasına da ihtiyaç vardır. Vatandaş bir ay alıyor, parasını öbür ay bi bakıyor işte vergi dilimine girmiş, kuşa dönmüş tekrardan maaş, aldığı ücret. Burada da biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok ciddi bir düzenleme yapılmasını, gerekirse asgari ücretten vergi alınmamasını savunuyoruz. " dedi.
gerçek sokucu
14 Aralık 2022 Çarşamba 09:17maşşaı yükseltmek çözüm değil. herşey yine zamlanacak. piyasadaki fiyatlar düşşe daha iyi olur.
Şeyhin şeyi
13 Aralık 2022 Salı 19:29Cehape tarikatları koruyup kolluyor ,laik çağdaş modern ulke istemiyor ,bizi 100 yıl geri götürüyor kilicdar yakında Afganistan gibi oluruz. REISE tam destek verelim ,din elden gidiyehhh
Bakan nebati
13 Aralık 2022 Salı 19:26Bakan Nebati'nin gündem olan açıklamaları:Sen maaş alıyorsun, en fazla ne kaybedersin? Gözlerime bakın ne görüyorsunuz? Işıltı.TL'yi olabilecek en düşük seviyeye düşürdük daha inemez rahat olun.Asgari ücretliye, memura emekliye zam lazım. Fakir fukaraya vermek berekettir. DIYOR sn bakan .sanki cebinden zekat veriyor tipsiz
DİNGİLMİSİNİZ LAN SİZ
13 Aralık 2022 Salı 18:26Yahu dingilmisiniz be asgari ücreti niye tartışıyorsunuz maaşlar 100 bin olsa ne olacak siz milleti bu hale getirenlere bakın..
İşci
13 Aralık 2022 Salı 17:48Ispartamız sahip siz kaldı okadar iş veren fapirka larımız vardı şimdi eser kalmadı keşke 2.800 maaş alsaydım buduruma yaşa mazdık
sabır allahım sabır
13 Aralık 2022 Salı 17:05tarikat şeyi mesmursuz........sen ****ür evine çocuna çocuguna nikah kıy olurmu utanmaz seni reyisin kim oluyorda sünneti oluyor geri zekalı şey yarabbim ya aksalaklar evet chp gelir insallah hepsini postalayacagız...
Ziyaaa
13 Aralık 2022 Salı 16:58Siz bu kafayla giderseniz yine AKP kazanır.İş veren ne halt edecek o zaman .
Aslı YEŞİLDERE
13 Aralık 2022 Salı 16:16Gönül ister ki asgari ücret 10 bin değil, 15-20 bin TL olsun. Peki o parayı veremeyecek işverenler nedeniyle işsiz kalacak milyonlarca kişiyi siz mi doyuracaksınız? Biraz mantıklı olun.
Asgari Ücretliye Destek
13 Aralık 2022 Salı 15:45Örümcek kafalılar,başkan beklentiyi yükseltiyor,asgari ücretlinin insanca yaşaması için olması gerekeni söylüyor siyasi mesaj veriyor.İşçi maliyeti olanda,onlarda bu durumda taleplerini hükümete bildircekler.Teşvikmi,prim mi artık neyse.Birbirinize çamur atmak niye.Hükümet kimlere ne veriyor görmüyormusunuz.
Mdönerli
13 Aralık 2022 Salı 14:45Akp için bu seçim tabiri caizse ölüm kalım meselesi.çok iyi hesap etmesi lazım öyle 8.9 bin rakamlar falan çok az.en az on bin tl olması gerek.değilseki akp asgari üçretli emekli ve z kuşağından çok büyük yara alır.toparlayamaz.anap gibi olur.yaa 8 bin nedemek ya.sadece kahvaltı yapsan aylık 4bin tl yapacak.kaşar olmuş kğ mı 200 tl domates desen 30 tl limon 25 tl siz neyden bahsediyorsunuz arkadaş.insan gibi yaşamak asgari ücretlinin hakkı değilmi.şu suriyeliler bile vallahi bizden daha iyiler.
Devlet bohcali
13 Aralık 2022 Salı 14:11Yeni il başkanı seçerek MHP ne yapmaktadır, nereye varmak istemektedir.Tum il başkanlığı personeline puskevit dağıtılarak ne yapmak istenmektedir ,Tez vakitte MHP kapatılmalı, milliyetçiliği ayaklar altına almış olan reise baglanmalidir.
Ispartalı
13 Aralık 2022 Salı 14:09Ülkenin başına ne geldiyse muhalefetin koltuk sevdasından yanlış siyasetinden geldi. Asgari ücret 10bin olunca ne olacak? Geçen sene ne oldu alım gücü süştü. Önce alım gücü enflasyonla savaşın
Savlu mahoni zagor araphanin amcasi
13 Aralık 2022 Salı 13:53Lan savlu , zagor , mahoni araphan şark sığırı nerdesiz lan itttler.Cehape açıklama yapmış kimseden ses yorum yok çabuk yorum yapın lan
koltuk uğruna sallayın
13 Aralık 2022 Salı 13:47boş işkembeden konuşuyor başkan..10 artı sıgorta artı yeme içme küçük esnaf nasıl ödesin tuzunuz kuru sallayın neydi chp zihnıyeti
Is veren
13 Aralık 2022 Salı 13:46Chpli belediyeler 15 bin yapacak mi kendi is adamlariniz 10 bin versin askeri ucret ..destekli atin siyaset bos konusma sanati degildir.
Mati
13 Aralık 2022 Salı 12:33Bülent kardeşim sen kendine buğdayı ambarında mı görüyorsun ya gözü doymayanlar bu paraları iste aç olanlar bereketini ister
Musti
13 Aralık 2022 Salı 11:58Fakir fukaraya vermek bereket getirirdiyen bakanlar a kaldıysak yandık.Utanma duygularda kalmadı bu ülkenin emeklilerine çalışanlarına fakir fukara gözüyle bakanlar Haziran seçiminde kurtulacağız bereket o zaman artacak siz gidince siz halkı küçümseyin bakalım.
marble
13 Aralık 2022 Salı 11:41Ulan hayatında işçi çalıştırdınmı 10 bin olmalı diyorsun gtş
Ispartalı
13 Aralık 2022 Salı 11:03Sende herşeye atlıyorsun arkadaş.asgari ücretin yükselmesi sanki iyi bişey mi. şimdi işveren bir sürü insanı işinden çıkaracak insanlar işsiz kalacak.asgari ücret yükselince herşey yine yükselecek hep kandırmaca aldatmaca.asgari ücret 2825 ken herkes daha iyi geciniyordu.
Araslı
13 Aralık 2022 Salı 10:55Bol keseden atmak kolay o para işveren tarafından nasıl ödenecek bunu da düşünün
Savlu gripin
13 Aralık 2022 Salı 10:44Senin aklin ermez bööle şeylere sen dilini dut otur bi gıyda çenelenme
Tayyipcan
13 Aralık 2022 Salı 10:38Ataphan doguhan Sarkhan yabanci , çıktığın yere geri dön.
Akkurtun veterineri
13 Aralık 2022 Salı 10:362023 yılında lozan bitince jelibon rezervini çıkarıp dünyaya meydan okuyacak reis, Şimdi hiç maden çıkaramıyoruz , dogalgaz evlerde bedava olacak , herkes togg alacak, reis bizi uzaya Bile götürecek. Ama cehape engel oluyor. Sürekli herseye zam yapıyor,
Tarikatci şeyhi
13 Aralık 2022 Salı 10:31Bu cehapeliler gelirse suriyeli Afgan,Somali, burkino faso , Etiyopya, pakistanli dinkardeslerimizi geri gonderecek , hepsine sahip çıkıp evlerinize alın, yedirip icirip her ihtiyaçlarını giderin , ceplerine para koyun ., Reisin sünneti bunun gerektirir. Ben togg alacam yoksa bende evime alırdım o yüzden alamıyorum ama siz alın besleyin Ak milliyetçi kardeşlerim
ayhan
13 Aralık 2022 Salı 10:18arkadaş çıkın aday olun ya bıktık lise mezunu heriflerden
Realite
13 Aralık 2022 Salı 10:12Ağzına sağlık Yalım Bey. İnşallah bu fiyatı belirleyenler vicdanının sesini dinler. Hem işçi için hem işveren için.