Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırımcıların önünü tıkayan SİT alanı sorunu büyük ölçüde çözüme kavuştu. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından alınan kararla, 1. derece SİT ilan edilmesi teklif edilen 64 bin metrekarelik alanın 38 bin metrekare olarak belirlenmesine karar verildi. Bu gelişmeyle, yatırımcıya tahsis edilecek parsellerin büyük bölümünde herhangi bir yasal engel kalmadı.
Geçtiğimiz salı günü Yalvaç Kaymakamlığı’nda yapılan kurul toplantısında alınan kararla, daha önce belirlenen 24 parselden yalnızca 8'inin SİT alanında kaldığı, kalan 16 parselin ise yatırıma açılabileceği bildirildi.
Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’ın, belirlenen SİT alanlarının daraltılması için alınan kararlara muhalefet şerhi koyduğu ve kararın iptali için üst kurula başvurma hazırlığında olduğu öğrenildi.
Kurul kararının resmileşmesinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan beklenen hisse devri onayıyla birlikte yatırımcılara arsa tahsislerinin başlayacağı kaydedildi. Tahsise hazır parsellerde işlemlerin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Zabun: “Yalvaç OSB’de önemli bir eşik daha aşıldı”
AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Zabun, “Yalvaç OSB’de önemli bir eşiği daha geride bırakarak SİT alanı incelemesini tamamladık. Sanayi Bakanlığımızdan çok kısa süre içerisinde son onayı da aldık mı sanayi yatırımcılarımızın önünde hiçbir engel kalmayacak. Yalvaç ilçemize hayırlı olsun,” ifadelerini kullandı.