20 Nisan 2024 Cumartesi

Araştırma Okuluna Isparta Damga Vurdu

Araştırma Okuluna Isparta Damga Vurdu

Isparta

Bilimsel araştırmaların planlanması aşamasından, elde edilen verilerin yazımı ve yayımlanması aşamasına kadar, baştan sona teorik ve uygulamalı olarak bilimsel yayın hazırlama konusunda eğitim vermeyi bir nosyon haline getirmiş ve bu alanda öncü bir okul niteliği kazanmış olan “Prof. Dr. Selahattin Şenol Bahar Okulları”nın 6.sı bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Merkezinde (DESEM) gerçekleştirildi.

Kongre Başkanları; 2014 – 2021 tarihleri arasında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan ve Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu Genç Bilim İnsanı Ödülü sahibi Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Işık’tı. Türkiye’nin dört bir yanından çocuk ve ergen psikiyatristlerinin katıldığı araştırma projelerinin sunulduğu ve bilimsel araştıma nasıl yapılır? sorusunun cevabını baştan sona veren kongrede Süleyman Demirel Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri AD’dan araştırma görevlilleri de kongre düzenleme kurulunda yer aldı.

Toplamda 45 araştırma projesinin 1.lik ödülünü almak için değerlendirildiği kongrede bu yıl 1.lik ödülünü kazanan araştırma Projesi Doç. Dr. Ümit Işık’ın danışmanlığında planan ve Dr. Süleyman Emre Özyürek tarafından yürütülecek olan -“EDIS: Bir Mobil Uygulama Disleksi’yi Tedavi Edebilir mi?” Mobil Uygulama Geliştirme ve Etkinlik Analizi Projesi- oldu.

Isparta’nın adını tüm Türkiye’deki çocuk ve genç psikiyatristlerinin aklına ve kalbine altın harflerle yazan Süleyman Demirel Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD Öğretim Üyelerine ve Araştırma Görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR