23 Nisan 2024 Salı

Anadolu Parsı araştırma çalışmaları başladı

Anadolu Parsı araştırma çalışmaları başladı

Isparta

TÜBİTAK 1001 ARDEB tarafından desteklenen, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesince yürütülen “Pars (Panthera pardus)'ın Akdeniz ve Ege Bölgesindeki Yayılışının Araştırılması" Projesi kapsamında Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerimizde arazi inceleme ve araştırma çalışmalarına başlandı.
Bölge Müdürlüğünce  yapılan literatür taraması ve ön inceleme çalışmaları neticesinde; Anadolu Pars'ının potansiyel yayılış alanları tespit edilerek arazi çalışmalarına başlandı.
Proje Yürütücüsü Dr. Yasin ÜNAL başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısı sonucunda başlanılan araştırma çalışmalarına 6. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü'nde görevli Orman Mühendisi Hasan UYSAL, Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan PAŞALI, Araştırmacı Mevlüt Zenbilci ve Bölge Müdürlüğünde oluşturulan yaban hayatı araştırma ekibinde görevli personel katılım sağladı.
Anadolu Pars'ının Akdeniz ve Ege Bölgesindeki Yayılışının Araştırılması Projesi kapsamında tespit edilen potansiyel alanlara fotokapan yerleştirerek türü izleme çalışmaları devam ediyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR