Sütçüler İlçesi sınırları içerisinde bulunan Adada Antik Kentinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ile Süleyman Demirel Üniversitesi, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet Mörel başkanlığında, Arkeolojik kazı yapılmasına, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 12 aylık kazı haline dönüşmüştür.
Böylece, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sınırları içerisinde. Pisidia Antiocheia ve Seleukeia Sidera kazılarından sonra 3. Cumhurbaşkanlığı Kararnameli kazı olarak yerini almıştır. Arkeolojik Kazı'nın Bölge Turizmine katkılar sağlaması beklemektedir.
Okur 32
28 Mart 2025 Cuma 04:41Sütçüler Kesme Asari çakallar(defineciler) köstebek yuvasına çevirdi, en az Adada kadar değerli burası da koruma altına alınsa
Levent Metlek
26 Mart 2025 Çarşamba 18:29Adada antik kenti çok geç kaldı . Burası çok önemli bir yet yapılan binalar halaauakta
sütçülerli
26 Mart 2025 Çarşamba 12:09umarım faydalı olur cok büyük bir değer yabancı turistlerin haç merkezi bizim bilmediğimiz değeri onlar biliyor başkana ve ekibine başarılar diliyorum
Vatandaş
26 Mart 2025 Çarşamba 11:51Geç bile kalındı.Orası yeniden ayağa kaldırılsa büyük değişim yaratirir yöreye.
ümmetci
26 Mart 2025 Çarşamba 09:53ŞARKİKARAĞAÇ KÖPRÜ KÖYÜNDE ERENLER TEPESİNDE ANTİK KENT VAR FAKAT KİMSE İLGİLENMİYOR