26 Nisan 2024 Cuma

45 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve atama tarihleri belli oldu

45 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve atama tarihleri belli oldu

Isparta

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin ardından atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını bugün itibarıyla ilan ettiklerini duyurdu.

ÖN BAŞVURU VE ATAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU

Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.

"ÖNCELİKLİ OLARAK AFET BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklama ile atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi vermişti. Paylaşımında Erdoğan, "Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ögretmen rifat

24 Mart 2023 Cuma 10:24

Lan atayacaktiniz nie bu gune kadar atamadiniz ogretmenler sagda solda gardonluk tezgahtarlik pazarcilik yapti simdi secin geliyor die mi atama yapiyorsunuz

M.A.M.

24 Mart 2023 Cuma 10:09

Yeni atanacak gençlere başarılar diliyorum. Şimdi helen birileri çıkacak seçim yatırımı gibi gereksiz ifadeler kullanacak. Seçim yatırımı olsa başlama tarihlerini eylül değil, 14 mayıs öncesi belirlerlerdi. Ayrıca 45.000 rakamı çok değil, daha da fazla atama olması gerekir. Tekrar hayırlı olsun.

osman

24 Mart 2023 Cuma 09:59

Cuhhurbaşkanının öğretmen ataması ile ne ilgisi var?O da mı atanacak yoksa...

dünya göccek

24 Mart 2023 Cuma 09:50

dunyanin sonu geldi ga hocala atansa nolcek

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR