ISPARTA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt köyüne sınır olan yaklaşık 8 Bin metreküp dikili ağaç ve 98 nolu bölme ihaleye çıkarıldı. İhaleyi Aşağıgökdere Köyü Kooperatifi kazanırken, Yeşilyurt köylüleri ise yıllardır kendileri tarafından kullanılan alanın ihale yoluyla satışına tepki gösterdi. Orman bölge Müdürlüğü’nün ise bu ihaleyi neden yaptığı anlaşılamazken, yarın 2 köy karşı karşıya geldiğinde ne yapacağı merak konusu oldu. Çünkü Yeşilyurt köylüleri, bu alana biz kimseye almayız diyor.
Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt ile Eğirdir İlçesine bağlı Aşağıgökdere Köyü arasında sınır olan 8 bin metreküp dikili ağacı olan alan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satışı yapıldı. Hem Yeşilyurt hemde Aşağı Gökdere Kooperatifinin katıldığı ihaleyi Aşağı Gökdere kazandı.
Yeşilyurt köylüleri ise ihaleyle satışın yasal olmadığını iddia ederken, sınırlarımızda bulunan bu 98 nolu bölmenin yıllardır kendileri tarafından kullanıldığını bu ihale sonucunda ise 2 köyün karşı karşıya geleceğini belirttiler. Biz bu bölgeyi Aşağıgökdere köylülerine vermeyiz diyen köylüler, bu ihalenin bir an önce iptal edilmesini istediler.
Bizde Bomba 32 olara buradan soruyoruz: Yarın bu köylüler sınırda birbirlerine zarar verirse bunun sorumlusu kim olacak? Köylüler biz sınırlarımıza kimseyi almayız diyor. Bunun hesabını kim verecek? Yeşilyurt köylüleri de burada çıkacak sorunun tüm sorumluğu Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'dür diyor.
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanmış Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Ana sözleşmesi 5. Maddeye göre Kooperatifin çalışma alanı ....... köyüdür. Her kooperatifin ana sözleşmesinde yazılıdır. Dolayıyla başka çalışma sahasında iş yapamaz. Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin amacı üyelerine çalışma sahası (köy, orman) sınırları dahilinde iş temin etmektir.
Kanunla kurulan kuruluşlar kendi yetki sahasında iş yapabilir. Örnek olarak Sütçüler Orman Bölge Şefliği başka bir ilçenin orman sahasında işlem yapmadığı gibi. Kooperatifler de eğer başka köy ve orman sahası dışında çalışma yapılacak olursa diğer tüm kooperatifler birbirinin sahasında faaliyet gösterebilmesi sonucunu doğurur. Bu da kooperatifler kanununa aykırılık teşkil eder. Çünkü kooperatiflerin kuruluş amacı ticaret değildir.üyelerine iş sağlamak ve dayanışma yardımlaşmadır.
İspartali vatandas
10 Aralık 2020 Perşembe 19:41Aşağı gokdere insanları kaba görgüsüz cahil kimse insanlara saygısı yok orman alanı yeşilyurt köylülerin hakkıdır
Adalet
10 Aralık 2020 Perşembe 13:35Burada mesele yeşil alanların kesilip para kazanılması değil iki köyün sınır alanıdır
Kanyon
10 Aralık 2020 Perşembe 13:31Gönlüm hiç bir ağacın kesilmesinden yana değil ama madem ısparta orman bölge müdürlüğü böyle bi planlama yapmış adaletli davransın
Köylü
10 Aralık 2020 Perşembe 13:28Kim haklıysa jandarma onun yanındadır.Merak etmeyin
mahoni
10 Aralık 2020 Perşembe 13:27Orman müdürlüğü orada otururken yaptığı işleri üç dusunup bir iş yapması lazım ben yaptım oldu diyen kim varsa fesat cikaranlardandir
Su
10 Aralık 2020 Perşembe 13:19Bir damla yağmura muhtaç ülke hala daha ağaç keseceğiz diye uğraşıyoruz.
Küçük Enişte
10 Aralık 2020 Perşembe 12:56Yeşil Vadi bizimdir. Yürüyün Tellioğulları
Aklım almıyor
10 Aralık 2020 Perşembe 12:46Kooperatif sözleşmesinde belirtilen kooperatifin çalışma sahası kendı köyünün sınırları içerisindedir.Şu anki bu alan da yeşilyurt sınırları içerisindedir.
Fehmi
10 Aralık 2020 Perşembe 12:41Herangi olumsuz bir olay durumunda ısparta orman bölge müdürlüğü bu olayın altından kalkabilirmi acaba???