24 Ekim 2024 Perşembe

13 yaşından beri yorgancılık yapıyor

13 yaşından beri yorgancılık yapıyor

Isparta

Isparta'da 13 yaşında yorgancılık mesleğine başlayan ve 48 yıldır sürdüren Üzeyir Yıldırım, artık çırak yetişmediğini ve eski günlerdeki satışlarının olmadığını söyledi.

Pirimehmet Mahallesi'ndeki dükkanında yorgan dikimi ve satışı yapan Yıldırım, şuan mesleğinin bitme noktasına geldiğini belirterek, geçmiş yıllara göre satışlarımız da azaldı dedi.

Yıldırım açıklamasına söyle devam etti; ''Isparta'da 13 yaşımdan beri yorgancılık yapıyorum. Sütçüler'de ilkokulu bitirip, Isparta Merkeze geldim. Şuan 65 yaşındayım. Mesleğimin geleceği yok ve çırakta yetişmiyor. Çünkü artık fabrikasyon ürünler tercih ediliyor. Halbuki yün ve pamuk ile doldurulan yorgan, yastık çok daha sağlıklı. Özellikle yün kışın üşütmez, yazın terletmez. Eskiden yün ve pamuk yorgan diktirilirdi ve çeyizlerin vazgeçilmeziydi. Şimdilerde sadece orta yaşlı insanlar yün ve pamuk yorganın değerini biliyorlar. Önceki zamanlara göre, satışlarım malesef çok az. Mesleğimin bu şekilde unutulması üzücü bir durum'' dedi. (Gizem Sarıkaya)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin Çetinkaya

19 Mayıs 2023 Cuma 18:09

On numara işçilik vardır. Allah nazardan korusun. Allah sağlıklı uzun ömürler versin Üzeyir ustaya.

Dost

19 Mayıs 2023 Cuma 12:28

Maşallah Allah nazarlardan saklasın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR