25 Nisan 2024 Perşembe

12 yerinden bıçaklayan komşusuyla aynı binada yaşıyor

12 yerinden bıçaklayan komşusuyla aynı binada yaşıyor

Isparta

Isparta'da 7 yıl önce annesinden nakledilen böbrekle yaşamını sürdüren yüzde 73 engelli Ali Korkmaz (38), kendisini 12 bıçak darbesiyle yaraladıktan 4 saat sonra serbest bırakılan komşusu emekli polis H.H.E ile aynı apartmanda oturmanın korkusuyla yaşıyor. Korkmaz, "Karşılaştığımız anlarda bana bakıp, bakıp sırıtıyor. Eşim günlerdir korkuyla yaşıyor. Gördüğünde tehditlerine, hakaretlerine devam ediyor" dedi.

Olay, 29 Ekim günü Çünür Mahallesi’nde meydana geldi. Annesi Fatma Korkmaz'dan 7 yıl önce nakledilen böbrekle yaşamını sürdüren yüzde 73 engelli Ali Korkmaz, 4 yıldır oturduğu apartmanda komşusu emekli polis H.H.E. ile karşılaştı. İddiaya göre H.H.E., Korkmaz’a küfredince tartışma çıktı. Korkmaz, daha önce de park halindeki motosikletinin kilidini kırıp, başka yere taşıdığı için tartıştığı H.H.E. tarafından bıçaklandı. Vücuduna 12 bıçak darbesi alan Ali Korkmaz'a ilk müdahaleyi, aynı apartmanda oturan doktor yaptı.

4 SAAT SONRA SERBEST BIRAKILDI

​Evinde yakalanıp, gözaltına alınan H.H.E.'nin, polis merkezinde ifadesi alındı. H.H.E., olaydan 4 saat sonra savcı talimatıyla, adli kontrolle serbest bırakıldı. Hastaneye götürülen Ali Korkmaz 2 gün yoğun bakımda kaldı. Korkmaz 2 haftalık tedavisinin ardından taburcu edildi. Evine dönen Ali Korkmaz, kendisini bıçaklayan komşusuyla aynı apartmanda bulundukları için ailece ölüm korkusu yaşadıklarını söyledi.

'ANNEMDEN NAKLEDİLEN BÖBREĞİMİ KORUDUM'

Ailece psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren Korkmaz, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Daha önce motosikletimin kilidini kırıp, başka yere park ettiği için tartışmıştık. Sonrasında bana sürekli küfrediyordu. Olay günü yine küfretmeye başlayınca ben de sesimi yükselterek, küfretmemesini söyledim. Bunun üzerine bıçağını çıkardı. Ben hemen annemden nakledilen tek böbreğimi korumak için yan durdum. 7'si belden yukarıda, 12 bıçak darbesi aldım. Bütün kıyafetlerim kana bulanmıştı. Kendimi hemen binanın dışına attım."

'BAKIP, BAKIP SIRITIYOR'

Doktor komşusunun sağlık ekipleri gelene kadar kendisine müdahalesiyle kan kaybının ciddi oranda engellendiğini anlatan Korkmaz, bıçak darbelerinden dolayı bağırsağı zedelendiği için ameliyat edildiğini söyledi. 2 gün yoğun bakımda kaldığını aktaran Korkmaz, 2 hafta sonra da taburcu olduğunu kaydetti.

H.H.E.’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren Ali Korkmaz, "Ben ölüm kalım savaşı verirken 4 saat sonra savcılık tarafından serbest bırakılmış. Şu an raporlu olarak evimde istirahat ediyorum. Karşılaştığımız anlarda bana bakıp bakıp sırıtıyor. Eşim günlerdir korkuyla yaşıyor. Gördüğünde tehditlerine, hakaretlerine devam ediyor. Tutuklu yargılanması ya da uzaklaştırma verilmesi için savcılığa başvurduk ama nafile" diye konuştu.

‘OĞLUM GÖRÜNCE ARABALARIN ARKASINA GİZLENİYOR'

Apartmandaki bazı komşularının ve site yönetiminin de H.H.E. ile sorunlar yaşadığına değinen Korkmaz, yaşananlardan 10 yaşındaki oğlunun da olumsuz etkilendiğini söyledi. Eşi, annesi ve çocuğuyla korku içinde yaşadıklarını ifade eden Korkmaz, "İlkokula giden 10 yaşında bir oğlum var. Çocuk, onu site içerisinde görünce korkup arabaların arkasına gizleniyor. 12 yerimden beni bıçaklayan, öldürmeye kasteden biri elini kolunu sallayarak gezebiliyor" dedi.

Ali Korkmaz, avukatı aracılığıyla Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na, H.H.E. hakkında salıverilme kararının kaldırılarak, soruşturma tamamlanıncaya kadar tutuklanması talebiyle başvuruda bulunduklarını da söyledi.

'ÖLÜM KORKUSUYLA YAŞIYORUZ'

Doktorların riskli demesine rağmen hayatını hiçe sayarak böbreğini oğluna bağışlayan Fatma Korkmaz ise yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Oğlunun başına yeniden bir şey gelmesinden korktuğunu belirten Fatma Korkmaz, "Oğlumla komşumuz arasında öyle büyütülecek, adam bıçaklayacak kadar önemli bir konu yoktu. Ceviz kabuğunu doldurmayacak mesele yüzünden oğluma 12 bıçak darbesi vurdu. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Biz her gün ölüm korkusuyla yaşıyoruz. Tutuklansın, cezası verilsin" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Havva KIZI

12 Aralık 2021 Pazar 22:25

Ali'yi devlet hastanesi nden tanırım sessiz sakin bir çocuktu Adelet neyse bulsun yerini

Levent

05 Aralık 2021 Pazar 22:57

Böbrek ameliyatı olan kesiği bıçaklama diye göstermiş , sıfatı hayır dağıtmıyor

Dosyaya göre konuşmak kazım

05 Aralık 2021 Pazar 18:28

Arkadaşlar bilmeden etmeden yorum yapmayın, bu kişi basını kullanmakta olayı manipüle etmektedir , hakimler basına göre değil dosyaya göre karar verir

Ademoğlu

04 Aralık 2021 Cumartesi 22:33

Len Ali fetoculuk yaparken devlete millete söverken iyimiydi. Adama ne yaptın kimbilir. Fetodan boşamı açıkta alındın. Etme bulma dünyası.

Sengetli

04 Aralık 2021 Cumartesi 11:01

Ne çok seviyoruz cezayı Allah'a havale etmeyi. "Allah cezasını verir kardeşim" ne kadar çaresiz bir laf. Neden Allah cezasını versin kardeşim. Hukuk sistemimiz neden cezasını vermiyor. Cezayı neden bu dünyada çekmiyor da ahirete havale ediyoruz.Çıksın mahkemeye cezası neyse versinler. Hukuk işlesin...

Polise Falaka Yetkisi Verilsin.

04 Aralık 2021 Cumartesi 09:04

Ya Kardeşim polislere falakaya yatirma,dayak yetkisi verilmeli.Suçlu kimse iyi bir dayak atacak.Yoksa bu memleket düzelmez.İdamı da bir an önce çıkartmaliı.Her yer psikopat,Namussuzlarla doldu,Adalet yok orta da.

Ahlak sukut Etmiş

04 Aralık 2021 Cumartesi 08:57

Gobeğini acip gosterdigine gore sen de normal değilsin.Adamı çıldırttmışsın demek ki.Ayıp ya gobeğini teşhir etme bari.

Metin

04 Aralık 2021 Cumartesi 08:21

Usta. Hayat ugruna yalvaracak kadar sevilecek bişey degil.. Hele ki ailen söz konusuysa. Tereddüt bile etme. Zaten engellisin pek yatmazsın..

Vatandaş

04 Aralık 2021 Cumartesi 02:10

Ali bey, çok geçmiş olsun o insafsız o.ç. İnşallah allahından bulur. Allah sabır versin

Adalet

04 Aralık 2021 Cumartesi 00:21

Kardeş cok gecmis olsun..siteden imza toplayın attırın o şahsi..en azından görmeden mücadelene devam edersin.. niye attirmiyorsunuz ..

yorumcu

03 Aralık 2021 Cuma 23:40

Adaletin olmadığı polisin aciz kaldığı canım memleket de biz işinde gücünde sade vatandaş olarak hepimiz ölüm korkusuyla yaşıyoruz.

mert

03 Aralık 2021 Cuma 22:38

Ali Korkmaz adresini bırak h.h.e. ile biz görüşürüz.

Veysel

03 Aralık 2021 Cuma 22:07

Ben o apartmanda yaşamış olsaydım onu çıktığı deliğe sokardım.Beladan korkmam,kaçmam.Bela benim...

Hande Naş Naş

03 Aralık 2021 Cuma 22:03

Ne adamı Git taşın dersiniz O Polis efendiyse gider memleketine Dağdan gelip Bağ sahibini kovmaya benzer.Bak Isparta yaşanabilirlilk kalitesini düşürenler Memleketlerine güle güle topraklarına

Molla

03 Aralık 2021 Cuma 21:35

Densizin hakkından dumansız gelirmiş. Ticaretle uğraşın ve cessur olun.

Akif

03 Aralık 2021 Cuma 20:46

Çok geçmiş olsun. Adalet yerini bulur en yakın zamanda umarım

mert

03 Aralık 2021 Cuma 20:13

h.h.e. insan olmayı dene, engelli vatandaşımızla ugraşma, bir köşede kıstırırlar b.k yoluna gidersin

Vatandaş

03 Aralık 2021 Cuma 20:12

Bu Ali korkmaz ısp bel de güvenlik Di ve arızalı Bi tipti Kim bilir ne yaptı da bu kadar adamı çileden çıkarmıştır

Byk

03 Aralık 2021 Cuma 19:11

Geçmiş olsun Ali Bey. Oradan taşının. Eden bulur. Mahkemede olmazsa ilahi adalet tecelli eder.

halit

03 Aralık 2021 Cuma 18:09

ıspartalı sakinler ve kızgın adıyla yazan bu H.H.E olacak kişidir. Gücün yetiyorsa adalet kendin sağla demiş sehir eşkiyası. Adamsan sen adını yaz bakalım buraya, kimin kime gücü yetiyor görelim. Utanmıyor musun engelli adamı tehtit etmeye gücün ona mı yetiyor zavallı?

Şemseddin Sami

03 Aralık 2021 Cuma 17:52

Senden korkmadığı için seni taciz etmeye devam ediyor. Belalı bir adam olsan, onu bıçaklayarak biri olsan korkup saklanacak delik arardı. Öyle bir dünyadayız. Psikopatlara saygı duyulan bir zamandayız. Rusya gibi ülkelerde daima idmanlı olmak zorundasın çünkü sık sık yumruk yumruğa kavga edersin. Ülkemiz de gün geçtikçe acayipleşiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

öyle polisin karısı s....

03 Aralık 2021 Cuma 17:49

yok mu koca Isparta'da bu olayın takipçisi olacak bir savcı,hakim,avukat duruşma ne zaman görülecekse gidelim adliyeye destek olalım denetimli serbestlik nedir arkadaş şaka gibi adalet sistemimiz var akpkk geldiğinden beri

Esnaf

03 Aralık 2021 Cuma 16:58

Adalet dediğin örümcek ağı gibi güçlü olan ağı yırtıp geçiyor zayıf olan ağa takılıp kalıyor Allah sonumuzu hayır etsin.

Ahmet

03 Aralık 2021 Cuma 15:14

Bıktık polislerden. Bu polisler hepsi aynı. Doğuda çalışmaktan korkarlar, esas suçlulardan korkarlar. Esasında korkaktırlar. Sesleri işinde gücünde olanlara yeter. Bizim de iki komşumuz polis komşu yüzünden evlerini sattı. Bu arada bu bıçaklama hakim ve savcıya yapılsa yine serbest bırakılır mıydı?

Geç kalan adalet

03 Aralık 2021 Cuma 15:10

Mağduriyet yaşayan biri onlara Ali beye tavdşyem evini satıp başka bir mahalleden ev alsın savcılıkta ksç tane faili meçhul dosyam var suçlular elini kolunu sallayarak geziyor pervasızca kamera görüntüleri de olsa geç kalan adalet adalet değildir

Adalet olmalı

03 Aralık 2021 Cuma 14:29

Bu nasıl adalet Allah aşkına adam 12 bıçak darbesi vurdu diyor katil nasıl serbest her gün televizyon da duyuyoruz bir sürü suçu olan dışarıda Allah sabır versin.

Ispartalı sakinler

03 Aralık 2021 Cuma 14:15

Kardeşim ne yaptında adam seni bıçakladı?Neden onu söylemiyorsun?İşin tuhafı nasıl oluyor da bıçakla saldiran biri 1 gün bile hapis yatmadan serbest bırakılıyor,insanlar adalete nasıl güvenecek?

kızgın

03 Aralık 2021 Cuma 14:15

Gucün yetiyorsa kendi adaletini kendin sağla.. mahkemeyle uğraşma..

Ispartalı

03 Aralık 2021 Cuma 12:48

Böyle çok gördüm. Bu adaletsizlik,hukuk böyle olmamalı,savcı-hakim bırakmışsa yazıklar olsun,kanun böyle diyorsa böyle kanun olmaz olsun.Hukuk sistemimiz de cezalar caydırıcı olmalı.Bu millet azmış artık.Cezalar artırılmalı.

Ispartalıyım

03 Aralık 2021 Cuma 12:43

Gün gelir biri küreği kafasına vurdumu öğrenir sırıtmayı ,korkmayın korku ile yaşarsanız size sıkıntı olur ,tek çare aynı şekilde cevap vermekle olur ,çünkü siz korktukça hep üstünüze gelir ama bir kere aynı cevabı verirsen korku ona geçer ,yaşadığım için yazdım

Konu komşu

03 Aralık 2021 Cuma 12:06

Biz yapsak Tererüs olacaz demekki .Böleleride Yaa Gazi Yaa Şehit..derler.Allah ecir sabır versin..Bir insan Malının Canının Namusunu korumazsa Yaşamasın.Damarıma Basmasın Ummadık Taş Baş Yarar.Sen sabırlı Ol kardeşim O elbet bi yerde Başını Yer.

Hep Olis

03 Aralık 2021 Cuma 12:00

Polis emeklisi ve Polisin oturduğu çogu yerde huzursuzluk var.Bizlerde Apartman sakinleri güven vereceklerine herşeye itiraz eden daire alınca hepsini kendinin sanan kendilerini piskopata bağlayan sonradan görme dengesiz olanlarla karşılaşıyoruz.Allah görgülü hayırlı insan evladı komşular nasip etsin..

Vatandaş

03 Aralık 2021 Cuma 11:46

İpini koparan herkesi polis yaparsanız olacagı bu hayattan hiç bir beklentisi olmayan, Bi baltaya sap olamayanların çogu uzman yada polis oluyor tabiki kalite düşüyor ne beklersin bu vasıfsız adamlardan. Bu adamı alıp tıkacan içeri 3 ay 6 ay bak bi daha yapıyormu 7 bıçak darbesine adam ölmedi diye ceza vermessen bu 14 bıçak darbesi olacak ondan sonra biri mezara biri 4 duvar arasına iş işten geçtikten sonra ölme eşegim ölme....

VATANDAŞ

03 Aralık 2021 Cuma 11:32

Böyle adalet olmaz olsun, bu zulümden iktidara da sorumlu. 30 suç dosyası olan hırsızlar mesleğini icra ediyor iktidar seyrediyor. Sorumluluğu hakimlere savcılara yükleyemezsiniz, kanunları değiştirmek iktidarın elinde.

Isparta'da yaşayan Batmanlı

03 Aralık 2021 Cuma 11:31

Katil elini kolunu sallayarak geziyor bu nasıl insanlik bu nasil komşuluk tekrar yakalansin vahşi batı Isparta geçmiş olsun Allah yardımcın olsun

Rıza Değirmenci

03 Aralık 2021 Cuma 11:25

Âllah belasını versin o hhe nin yıllar ca emniyet de çalışmış ama adam olamamış kanunlarimizda çok esnek öldürmeye teşebbüsün cezası bu olmamalı...

halit

03 Aralık 2021 Cuma 10:42

Geçmiş olsun Ali Bey. 0 adam öldürmeye teşebbüsten en az 20 yıl almalıyken nasıl sokakta gezebiliyor hayret.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR