27 Temmuz 2024 Cumartesi

105. Yaşını sağlıkçılarla kutladı

105. Yaşını sağlıkçılarla kutladı

Isparta

Yalvaç’ta yaşayan Akif Kırmızıay’a doğum günü sürprizi Evde Sağlık Hizmetleri biriminden geldi

Yalvaç Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimi sürekli kontrolleri altında olan hastalarının özel günlerini de unutmuyor.

Geçtiğimiz hafta 105. Yaşına giren ve birimden sağlık hizmeti alan Akif Kırmızıay’ın doğum gününde birimde görev yapan doktor ve sağlık ekipleri pasta alarak hastalarına sürpriz yaptı.

Sağlık ekiplerini bu kez ellerinde stetoskop, tansiyon aleti yerine üzerinde 5 mum olan bir pasta ile gören 105 yaşındaki Akif Kırmızıay önce şaşırdı ardından gördüğü ilgiden dolayı oldukça mutlu oldu.

Yalvaç Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görev alan Psikiyatri Uzmanları Dr. Selin Tanyeri Kayahan, Dr. Ali Kayahan, Dr. Hasan Balaban ve sağlık görevlileri, 105 yaşına giren Yalvaçlı Akif Kırmızıay’ı evinde ziyaret ederek beraberlerinde götürdükleri doğum günü pastasıyla mini bir kutlama gerçekleştirdiler.

Yalvaç Devlet Hastanesi’nde “Evde Sağlık Hizmetleri Birimi” kurulduğu günden itibaren bünyesinde uzman hekim, sağlık personeli ve şoförleri ile evde sağlık hizmet aracı evlerde hasta bakım hizmeti sunulduğu kaydedildi. Tıbbi takiplerin evde yapılmasına olanak sağlayan Evde Sağlık Hizmetleri’nde Yalvaç’ta 2023 yılında 280’e yakın kayıtlı hastanın bulunduğu ve bu hastalara şimdiye kadar 1300’e yakın ziyaret gerçekleştirildiği belirtildi.

(Nurettin Arkan)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR