25 Nisan 2024 Perşembe

103 Öğrenci Akıllarını Yarıştıracak

103 Öğrenci Akıllarını Yarıştıracak

Isparta

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde Genç Yalvaçlılar Derneği bir ilke imza attı. Gençler arasında zeka oyunları turnuvası düzenleyerek ilçede bir ilk gerçekleşti.

Borsa İlköğretim Okulu’nda açılışı yapılan ‘Akıl Oyunları Ligi’nin açılışına Kaymakam Halık Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Resul Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, öğrenciler ve veliler katıldı.

Palyaço gösterileri ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından projenin gerçekleşmesini sağlayan Genç Yalvaçlılar Dernek Başkanı Ramazan Yıldızlı selamlama konuşması yaptı. Yıldızlı, genç dimağların kıyasıya rekabetlerine sahne olacak yarışmaların Türkiye genelinde ilçe bazında ilk kez düzenlendiğini ve bunun kendileri tarafından gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakam Haluk Şimşek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol 2 yarışmacı öğrenci ile kısa süre oyun oynayarak turnuvayı başlattı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ramazan Yıldızlı;

“Türkiye’de ilk defa ilçe düzeyinde bir zeka oyunları ligi düzenliyoruz ve bu ligle bütün Türkiye’ye öncü olmak istiyoruz. 103 öğrencimizin katıldığı lig 6 ay boyunca devam ederek  1756 oyun gerçekleşecek. Buna öncü olmaktan ve Türkiye’ye örnek lmaktan dolayı mutluyuz. Buradaki amacımız şu; Biz gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyoruz ve gittiğimiz evlerde aileler çocukların sosyal imkanlar bulamadıklarını gelişme alanlarına ulaşamadıklarını söylediler. Biz bu alanları nasıl yaratabiliriz diye düşündük. Tabi baskıcı ve kırsal bir alanda yaşıyoruz bunu da akıl ve zeka oyunları ile gerçekleştirebileceğimize karar verdik. Birlik beraberlik içerisinde güzel faaliyetlere kapı açmayı düşündük” açıklamasını yaptı.

Zeka oyunlarında her galibiyete 5 puan, beraberliğe 2 puan verilirken mağlubiyet durumunda 1 puan verilecek. Lig sonunda birincilere bisiklet, ikincilere tablet, üçüncü olanlara ise çeşitli hediyeler verileceği açıklandı.

Zeka oyunları Ligi’ne Yalvaç’ın yanısıra Gelendost ilçesinden de katılım sağlandığı bildirildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

01 Aralık 2022 Perşembe 15:15

Her zaman borsada yapmayın. Diğer ilk okulları da gezin. Onlarda nasibini alsın kargaşadan. Hafta sonu neden yapılmaz böyle etkinlikler nasıl izin vermişler. Tam bir curcunaydı

7/24 proje adamı

01 Aralık 2022 Perşembe 12:38

Maşallah,başarılarızın devamını dleriz.

hbv

01 Aralık 2022 Perşembe 09:45

İyi düşününülmüş.Katkısı olanlara teşekkür ederim.

Utku

01 Aralık 2022 Perşembe 07:03

Palyaço gösterisi ile başlamış. Bu kadar.

Mustafa

30 Kasım 2022 Çarşamba 20:11

Yalvaçta yarpılmayanları yaptığınız için çok teşekkür ederiz çocuklarımız için çok güzel bir etkinlik olacak sonsuz teşekkürler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR