Mahallenin adında pınar geçtiğine yada Darıderesi barajına 500 metre mesafede olmalarına bakmayın, bu evler şebekeye bağlı su hatları olmadığı için sularını ya taşıyor yada doğadan buldukları kaynaklardan hortumla evlerine su çekerek ihtiyaçlarını gideriyor.
Yıl 2012, teknoloji gelişti artık her evde su ve elektrik var. Peki bu zamanda su olmayan ev olur mu? Oluyor, hem de Isparta Belediye mücavir alanına sınır olan, Darıderesi barajına 500 metre mesafede, asfalt şantiyesine komşu evlerde. Bahsi geçen yer Direkli Köyü Ağapınar Mahallesi. Mahallenin adında pınar sözcüğü geçse de bu mahallede ki 19 evin suyu yok. Yaklaşık yüz kişinin yaşadığı evlerde oturanlar suyu ya başka yerlerden taşıyor, yada evin çevresinde buldukları doğal kaynaklardan evlerine hortum çekerek yaşamaya çalışıyor. Bölgenin en eski oturanlarından inşaat işçisi Bayram Gönül “70 yaşındaki babam eşim ve çocuklarımla susuz evde yaşıyoruz. Su aldığımız yeri göstereyim, yetkililer bu suyu kendi ailelerine gönül rahatlığı ile içirebilirlerse ben bütün şikayetlerimi geri alacağım. Bizim derdimiz bir değil, burada ayrı bir cumhuriyetin vatandaşları gibi yaşıyoruz. Çocuklarımız Halife Sultan Mahallesindeki okullara yürüyerek gidip geliyor. Isparta’nın burnunun dibinde mezra hayatı yaşıyoruz” dedi.
10 yıldır taşıma su ile yaşıyorlar

Direkli Köyü Ağapınar Mahallesindeki 19 ev, 10 yıldır susuz yaşıyor.
13 Temmuz 2012 Cuma 10:54
Isparta
TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNER Mİ?
10 yıldan buyana susuz yaşayan 19 hane kendiliğinden evlerinin yakınlarından çıkan su kaynaklarından suyunu temin etmeye çalışıyor. Oysa evler Isparta mücavir alanı sınırında, Darıderesi barajına 500 metre mesafede, Belediyenin asfalt şantiyesine ise komşu. Kaynak suyu evin yakınından bulamayan evler ya taşıma su kullanıyor yada 3-4 kilometre ileride ki kaynaklardan su alıyor. Direkli Köyü Ağapınar Mahallesinde yaşayan bu vatandaşlar ‘biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?’ diye soruyor.
BAŞVURMADIK KURUM KALMADI
Vatandaşlar su sıkıntısı nedeniyle bugüne kadar çok sayıda başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söyleyerek “sıkıntımızı muhtarlığa defalarca ilettik. İl Özel İdaresi ile görüşmeler yaptık, en son kadın çoluk çocuk valiliğe kadar gittik. Ama bir çözüm bulamadık. Sesimizi duymak istemiyorlar. Bu 19 hanede 100’e yakın insan susuz yaşıyor. Defalarca görüşmeler yaptığımız yetkililer aileleri ile bir tek gün bu evlerde yaşasın. Onlar memnun kalacak mı? Bu duruma katlanabilecekler mi? Bir görelim. Onların eşleri evde 2-3 saat su kesilince kavga çıkarıyor. Biz ailelerimizle bu şartlarda yıllardır yaşıyoruz” dedi.
GARİBANIZ DİYE Mİ?
Bölgenin en eski yerleşenlerinden ve 10 yıldır Ağapınar’da oturan Bayram Gönül “burada yaşayan insanların hepsi maddi imkansızlıklar içinde yaşıyor. Köy içinde ev yapacak arsaları olmadığından ailelerinden kalan oturacak evleri olmadığından buraya yerleştiler. 19 hanenin yarısı inşaat işçisi diğer yarısı ise çoban. Bizim ev yapacak başka arazimiz olmadığı için buraya yerleştik. Atalardan kalan mülkümüz burada idi. Yoksa daha iyi bir yerde olsa bizde oraya evimizi kurmayı isterdik. 70 yaşında babamla birlikte 10 yıldır burada suyu ileride bulduğumuz bir kaynaktan çektiğimiz hortum ile kullanıyoruz. Babam ve ben bu çileyi çektik. Herhalde ileride çocuklarımda çekecek. 2012 yılında üç nesil susuz evde ömrünü geçirmiş olacak. Tüm bu yaşadıklarımız garibanız diye mi?” dedi.
ÇOCUKLAR OKULA YÜRÜYEREK GİDİYOR
Bölgede elektrik, su olsa ev yapmak isteyen çok sayıda vatandaş olduğunu söyleyen Gönül “bizim çocuklarımız okula bile yürüyerek gidip geliyor. Bu 19 hanede okula giden toplam 15 çocuk var. Bu çocukların taşımalı eğitim imkanı bile yok. Benim çocuklarımda dahil yaz kış yürüyerek Halife Sultan Mahallesindeki okullara gidiyor. Yani bu eğitim ile bizim çocuklarımızda ileride ya çoban olacak ya inşaat işçisi. Biz bunun farkındayız. Ama koca devletin herhalde bu evlere su verecek, çocuklarımıza servis sağlayacak kadar imkanı vardır. Kış aylarında yağmurda çamurda bir saat yürüyerek okula giden bir çocuktan nasıl başarı beklenir?” diye sordu.