26 Nisan 2024 Cuma

10 İLİ KAPSAYAN 3 AYLIK OHAL İLAN EDİLDİ

10 İLİ KAPSAYAN 3 AYLIK OHAL İLAN EDİLDİ

Isparta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Uzmanlar bu iki depremi istisnai yer hareketi olarak tabir ediyor. Çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız" dedi. Erdoğan, "Ölü ve yaralı sayımız maalesef giderek artıyor. Şu anda 3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Uzmanlar bu iki depremi istisnai yer hareketi olarak tabir ediyor. Çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız.

2 büyük deprem 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 kenti etkiledi. Her iki depremde yeryüzünde 7 km gibi yıkımın şiddetini artıran bir yakınlıkta yaşanmıştır. Bu depremler çok geniş bir alanda çok büyük yıkıma sebep olmuştur.Uzmanlar bu iki depremi istisnai yer hareketi olarak tabir ediyor. Çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız. Ekiplerimiz fedakarca hareket etmektedir. Yurt içinden ve yurt dışından ekiplerle sayı artıyor. Çok fazla gönüllü de yardım çalışmalarında yer alıyor. Tüm tedbirleri adım adım hayata geçiriyoruz.

İlave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen felaketlere refakat ediyor. Hemen 100 milyar liralık kaynağı seferber ettik. Zorunlu olmadıkça kimsenin deprem bölgesindeki yolları kullanmaması gerektiğini tekrar hatırlatıyorum. 1000 e yakın ambulans toplamda 5 bin sağlık personeli katılıyor.

Güvenlik güçlerimizden çok sayıda personel arama-kurtarma çalışmalarında görevlendirildi. TSK tüm imkanlarıyla arama-kurtarma ve tahliye çalışmalarında yer almaktadır. Emniyet teşkilatımız tüm unsurlarıyla sahadadır. Güvenlik korucularımız da çalışmalara katılmaktadır. Depremin etkilerinin detaylı tespiti için İHA'larımızı da devreye aldık. Binlerce gönüllümüz AFAD'ın koordinasyonunda bölgeye gitmektedir. Tüm belediyelerimiz ellerindeki araç gereçlerini bölgeye göndermektedir. Altyapının yeniden ayağa kaldırılmasında görev alacak binlerce iş makinesi bölgeye doğru hareket halindedir.

Ölü ve yaralı sayımız maalesef giderek artıyor. Şu anda 3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. Tesellimiz 8 binin üzerinde vatandaşımızın sağ olarak kurtarılmasıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülke genelindeki okullarda 13 Şubat'a afet bölgesindeki okullarda eğitime 20 Şubat'a kadar ara verildi. Sadece Antalya bölgesinde 50 bin yatak bu amaçla hazırlanmıştır. Haberleşmede kesinti yaşanmaması amacıyla bölgeye uydu iletim gönderildi. Yalan Haberler ve çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri yakından takip ediyoruz. Yeri geldiğinde şu anda tuttuğumuz defteri de açacağız.

10 İLİ KAPSAYAN 3 AYLIK OHAL İLAN EDİLDİ

AFAD'ın ülkemizin önde gelen tüm bankalarına yapılan havalelerden herhangi bir ücret alınmayacaktır. Deprem aferinin ve etkilerinin vahameti tedbirler almamızı gerektirmektedir. Deprem bölgesini afet bölgesi ilan ediyoruz. Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü hal ilan etme kararı aldık. 3 ay sürecek bu kararla ilgili Meclis süreçlerini en kısa zamanda tamamlayacağız.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

17 agüstos depremini yaşamayan bilemez.

08 Şubat 2023 Çarşamba 00:08

saadet adlı yorumcu alçak,yalan söyleme sakarya depreminde sedat peker on binkişilik asevi kurdu,muazzez ersoyda o kadar aşevi kurdu.Kombassan yimpaş erzak yardim dagıtti halka.Yalakalık yapma ,depremi yaşamamıssin belli.Kızılayın çadırlari bile yoktu 17 agustosta.Simdi 10 ilde 10 bin ambulans görev yapıyor.Asıl yalakalık,partizanlık,şükürsüzlük sende!!

Güray

07 Şubat 2023 Salı 22:23

Geç kalınmış bir karar zamanla yarışıyor canlar.ordu bölgeye baştan gönderilseydi bu kadar ölüm ve yağma vb şeyler olmazdı

saadet

07 Şubat 2023 Salı 21:34

elbirliği ile...kaç yaşındasın bimemde konu nasıl ecevite geldi tebrik ederim ecevit deprem olur olmaz ordaydı çünki biz yalovadaydık yalancı şey sen aş evlerinı kızılay kurdu herkese çadır rauf denktaş demirel hepsi geldi oraya ya siz nasıl bir utanmaz trolsunuz yahu reyisin bugun ortaya çıktı bakan elinde telefon vatandaşı dinlemedi bile kızılay paraları ensara vermiş yemek bile veremedi utanmaz haluk levent çırpınıyor bakanlar daha bugün gitti napıyorlar kazma kürek binada can mı arıyorlar

Ispartali

07 Şubat 2023 Salı 21:24

Yok hemen karar alsaydın ya yok hemen şunu etseydin ya çok bilmişler kolay mı doğal afetten doğan zararlarla mücadele etmek. Adamlar Saniye Saniye dakika dakika takipteler zaten şu olaydanda başka şeyler çıkarmayın

Hanife, aile sosyoloji

07 Şubat 2023 Salı 20:17

Tüm genellinde tüm engelliler idari izin gelmesini istiyorum 21.02.2023 tarihine kadar,keşke olsaydı biz inşan degilliz

gun olur devran doner

07 Şubat 2023 Salı 20:08

bekleyin bakalim... depremle gelenler depremle gidecek gibi duruyor....ey beceriksiz yonetici kademesi oradaki caniyla imtihan olan bu halk sizin sorumsuzluk, beceriksizlik ve yüzsüzlugunuzu affeder mi acaba?

Ak Topraklar

07 Şubat 2023 Salı 18:55

Ölü evi ile düğün evinde siyaset olmaz,Allah büyük musibetlerden cümle müslümanları ve milletimizi korusun gözetsin,asla imar affı çıkmasın bir daha,ölenlere rahmet yaralılara şifa versin rabbim,birlik ve beraberlik zamanı

Elbirligiyle calışmalıyız,hainlere inat

07 Şubat 2023 Salı 17:21

17 agustosta Depremi yaşadık,devlet ecevit hukumeti ortada yoktu o zaman,vakiflar dernekler aşevi kurdu aylarca,kızılayın çadırı bile yoktu o zaman.ama si.di bakanlar dahi aynı sabah deprem bolgelerine gittile,var gucleriyle calısıyorlar.Enkaz cok zor,ellerinizle kazmak zorundasınız canli insan olabilir diye.Allah(cc)ım korusun milleti.

yazık

07 Şubat 2023 Salı 16:01

hemen ohal ilan etseydiniz ya. Orada bulunan çocuklardan kayıplar var. Yakınları ulaşamıyormuş bebek ve çocuklara çıkarılanlara. Hırsızlar cirit attı. camlar kırılıp çalınıyor. İnsanlar göcük altında yazıyor kurtarın diye. Kurtaran yok. Sürekli iban veriyorsunuz. Deprem paraları nerede. Halk güvenip kızılaya yardım edemiyor. Yazıklar olsun.

ZAGOR (BALTALI İLAH)

07 Şubat 2023 Salı 15:58

Olması gereken buydu felaketin boyutu çok büyük.... On ilin yüzölçümü üç tane hollanda ediyor... neredeyse Bir ingiltere ediyor....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR