27 Temmuz 2024 Cumartesi

1 ton kömür ile odun ne kadar oldu?

1 ton kömür ile odun ne kadar oldu?

Isparta

HABER/Gizem SARIKAYA- Isparta’da kış aylarının gelmesiyle birlikte sobalı evi olan vatandaşlar kömür ve odun satın almaya başladı. Bomba 32 muhabiri mahrukatçılar sitesinde fiyatları araştırdı.

1 ton kömür 5 Bin liradan başlayıp 7 Bin liraya kadar satışa sunuluyor. 1 ton meşe odunu ise 4 bin liradan satılıyor. Kışın sobalı evinde ısınmak isteyen vatandaş, 1 ton kömür ve odun almak isterse ortalama 10 Bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Isparta Mahrukatçılar sitesinde 11 yıldır odun kömür satışı yapan Ramazan Çetin, kömür fiyatlarında geçen yıla göre artış olmadığını söyledi. Öte yandan odun fiyatlarının arttığını belirten Çetin, geçen yıl 1 ton odunun 3 Bin lirayken, bu sene 4 Bin lira olduğunu ifade etti.

Satışların her geçen yıl azaldığını belirten Çetin; “Doğalgazlı evlere geçilmesi ve bu işteki yüksek maliyetlerden dolayı satışlar azalıyor. 11 yıldır bu işi yapıyorum ve mesleğin artık son temsilcileriyiz. Her yıl talep azalıyor. Yakında odun kömür devri biter. Şuan 1 ton kömür 5 Bin liradan başlayıp 7 Bin liralara kadar satılıyor. Fiyat farkının sebebi ise kömürün kalitesinden dolayı oluşuyor. Mesela soma kömürünün tonu 6 bin liradan satılıyor. Fiyatlar geçen yıla göre aynı sayılır ama odun fiyatlarında artış var. Geçen yıl 1 ton odun 3 Bin lirayken bu yıl 4 Bin lira, 1 çuval odun ise 120 liradan satılıyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tarih olmuş bay kemal

20 Kasım 2023 Pazartesi 07:59

Ah keşke geceliği yüzbinliralık otel odalarından açlık edebiyat videosu çeken bi başkanımız olsaydı , hem PKK ile birlik olup çocuklarımızı dağlarda şehit verirdik hemde nüfusumuz azalır masraflarımız düşerdi

Tayyipcan araphan

19 Kasım 2023 Pazar 20:46

Ak milliyetçi kardeşlerim Reisi oduna kömüre degismeyelim, evde soğukta oturun, aç yatin ama Reisi yedirmeyin. Ben her gece manda yoğurdu, Medine hurması ve kestane balı yiyorum çok sağlıklı sizde öyle yapın

Z Kuşağı

19 Kasım 2023 Pazar 20:08

Ak partiye gönül vermiş seçmenlere, bu kutlu davaya baş koymuş vatandaşlara, hele emeklilere bu soğuklar işlemez. İsterse kömürün tonu 10.000 lira olsun. Vız gelir, tırıs gider.

Hacı Bekir

19 Kasım 2023 Pazar 18:56

Kömür odun yerine parayı yaksak daha çok ısıtacak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR