28 Ekim 2024 Pazartesi

1 milyon öğretmenin diplomasına kapkaç yapılıyor

1 milyon öğretmenin diplomasına kapkaç yapılıyor

Isparta

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. CHP adına konuşma yapan Isparta Milletvekili ve CHP PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, “Yusuf Tekin Meclisi dinlemiyor, öğretmenleri dinlemiyor, akademisyenleri dinlemiyor, peki, kimi dinliyor? Sarayı dinliyor, tarikatları dinliyor, cemaatleri dinliyor. Yusuf Tekin'in bakanlığı bittiğinde arkasında liyakatsizlik, açlıktan bayılan öğrenci çocuklar, PISA raporlarında sonuncu olan bir Türkiye ve mülakatta hakkı yenen yüz binlerce öğretmen bırakmış olacak” dedi. 

Teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve Anayasa Mahkemesi’nin de geçtiğimiz yıl Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerini iptal ettiğini söyleyen Yalım Halıcı “Bu teklifle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun doğasına saldırılmakta, öğretmenin kendilerini geliştirme hakkı baltalanmakta, eğitim hakkını kullanan kişilerin nitelikli eğitimden yararlanma hakkı sakatlanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Yalım Halıcı’nın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde;

1 MİLYON ÖĞRETMENİN DİPLOMASINA KAPKAÇ YAPILIYOR

“Siz her yere üniversite açmakla övünüyordunuz, neden bu kadar eğitim fakültesi ve üniversite açtınız? Neden eğitimin niteliğini yükseltmediniz? Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel bugün grup toplantısında aynen şöyle söyledi: ‘1 Milyon öğretmen yok sayılıyor’ Evet, 1 Milyon öğretmenin diplomasına maalesef kapkaç yapılıyor. Açlık sınırı altında yaşayan, ek iş yapmak zorunda kalan bir öğretmenimiz nasıl sağlıklı eğitim verebilir? Kirasını dahi ödeyemeyen bu yetişmiş kadroların çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamalarını beklemek en başta onlara haksızlık, sonra da çocuklarımıza haksızlıktır”

10 ÖĞRETMENDEN 9’U GEÇİNEMİYOR 7’Sİ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA 

“10 öğretmenden 9'u geçinemiyor; 7'si ise ek iş yapmak zorunda kalıyor. Peki, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nerede? Ortada yok. Bakın, Sayın Nazım Maviş ‘Bakana biraz saygınız olsun’ dedi biraz önceki konuşmasında; çok güzel. Bakan ne Komisyona ne de Genel Kurula geliyor. Eğitimde dağ gibi sorunlar ortada ama kendisi ortalıkta yok. Yusuf Tekin’in Genel Kurula, seçilmiş milletvekillerine, öğretmenlere saygısı var mı ki bizden saygı bekliyor? Öğretmenlerin bunca sorunu görüşülüyor ama Bakan ortada yok”

ÖĞRETMENLER DİRSEK ÇÜRÜTÜRKEN YUSUF TEKİN KENDİSİNE ÖZEL KARARNAMELERLE REKTÖR OLUYORDU

“2018'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektörlük için en az üç yıl profesörlük yapmış olmak şartı kaldırılmıştı. Peki, kararnamenin ardından ilk rektör kim oldu biliyor musunuz? Şu andaki Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Üniversitesine henüz bir ay önce profesör olan Yusuf Tekin atandı. Öğretmenler yıllarını verecek, sınav üzerine sınava girecek, dirsek çürütecek, yaşamak için ek iş yapacak, özel okullarda asgari ücretin bile altında çalışacak, dağda, karda, çamurda, okulda yıllarını harcayacak ama Yusuf Tekin tek bir kararnameyle şak diye rektör olarak atanacak. Bu adalet midir?”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EĞİTİMİN İFLASI

12 Temmuz 2024 Cuma 09:27

Ücretli öğretmen atamasında Yandaş öğretmenler atandı .Açık açık söylüyorum. Bizden olsun muhafazakar olsun meselesi. Yaw kardeşim o kadar muhafazakar görünen öğretmen varki öğretmen demeye 1000 şahit lazım. Öğrenciye hakaret eden şiddet uygulayan, veliyi azarlayan, amirine saygısız, anında güvendiği godamanlara şikayetle tehdit eden onca kalitesiz, sorumsuz, faydasız öğretmen var. Yalan mı?

Fatma Genç

11 Temmuz 2024 Perşembe 14:46

Kimin ne yaptığını, haksızlıkları veya doğru yapılan eylemleri yüce yatan görüyor, bundan kurtuluş yoktur! Emektar ücretli öğretmenler için 2018 yılında atama yasası çıktı ama tüm zorlu şartları sağlayan bir olarak, mülakata dahi davet edilmedim.Şartları sağlayan 5000 ücretli öğretmen çıkmadı haberleri yayıldı.Şartları sağlayan MEB başvuru onayını alan emektar ücretli öğretmenler niçin mülakata davet edilmedik? Bu atama KPSS ataması değildi,kimler atandı?

selim

11 Temmuz 2024 Perşembe 10:56

Yusuf Tekin hangi dönemde müstaşar oldu idi yada bakan kim idi, kpss de Atanamayıp Asgari Ücretle Özel Sektörde Çalışan Öğretmenlere Yetersiz demedimi, kamuda kpss ile giren güya kendi öğretmenlerine dünyada hiç bir ülkede öğretmenler fonlanmıyor demedimi bu söylemler yeni çıkaracağı kanundaki maddelere zemin hazırlanmak için söylenmiş sözler,ayrıca ünvrstyi bitirir bitirmez hemen nasıl arştrm grvlisi olarak başlar..... araksından işler ne hikmet ise tıkır tıkır oluyorbu iş ancak bir türlü olur

Ali Taylan

10 Temmuz 2024 Çarşamba 23:58

AKP iktidarı bittiğinde bu dertler de bitecek.Onlara en güzel tokadı bu millet sandıkta atacaktır.Bu dönem AKP'nin son dönemidir.

Berrin

10 Temmuz 2024 Çarşamba 18:58

Öğretmenlerin sorunlarını çok güzel dile getirmiş

Hakkımı helal etmiyorum bunlara göz yumanlara

10 Temmuz 2024 Çarşamba 18:56

Yaptık oldu mantığı ile karşı tarafın fikrini sormadan kanun değiştirmenin zararını yine seneler sonra devlet ve vatandaş ödüyor Eğitim fakültesini kazanan okuyan öğretmen olma ümidi ile çalışan kaç tane genç mevcut hangi birine danışıldı köprüyü geçerken at değiştiril mi

Muhammed mustafa

10 Temmuz 2024 Çarşamba 15:20

Bu halka herşey mustehak, oy verirken dusunecektiniz , akp ve mhp ye oy verenler bin beter olun, bu ülkede öldürülen ülkücüyü bile savunmak CHP ye kaldı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR