ISPARTA'nın Aksu İlçesine bağlı Yaka Köyü karantinaya alındı.
Aksu ilçesi Hıfzıssıhha Kurulu 12 Ekim günü saat 16:30’da Aksu Kaymakamı Vekili Pınar UZ Başkanlığında toplandı.
Alınan karar doğrultusanda; İlçemize 220 nüfuslu Yaka Köyü’nde COVID-19 vakalarının ve temaslı sayısının çok olması nedeniyle, (Covid-19) enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, Aksu Yaka Köyü’nün 12 Kasım 2020 tarihi saat:18.00 itibariyle, 26 Kasım 2020 tarihi saat: 18.00' e kadar 14 gün süreyle giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına, Kolluk kuvvetleri tarafından gerekli önlemlerin titizlikle alınmasına, karantina sürecinde yasaklara aykırı davranışta bulunanlara İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına riayet etmemekten dolayı 3.150,00 TL idari para cezası uygulanmasına, ayrıca haklarında adli ve idari işlem başlatılmasına karar verildi.
tedbir nerde
13 Kasım 2020 Cuma 23:11anladık artıyor da tedbir nerde.sokağa çıkma yasağı en az 14 gün.....
Veysel
13 Kasım 2020 Cuma 22:33Tüm Türkiye'de 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilsin.
3232
13 Kasım 2020 Cuma 22:06Ya bir de şu pozitifler temas ettiklerini doğru söylemiyor galiba....şu işi bilincli şekilde ele alalım ..10 binlere düşen sayı Eylül ayından beri tırmandı...iyileşen.ve vefatlar hariç su an 50 bine yaklaştı...Aşı geldi oldu diyene kadar ....Lütfen Vatandaşlık...sorumluluğumuzu yerine getirelim..
ahmet yücel
13 Kasım 2020 Cuma 14:01artıyoyu martıyoyu anladık. artmaması için valilik belediye ne gebi tedbirler alıyor onu haber yapılsa güzel olur. yassakkkk ****leri hariç. mesala iki yıldır yapılmayan sokak ve caddelerin pazar yerlerinin cuma günleri cemaatin namaz kılacağı mekanlar önce ve sonra ne zaman dezenfekte edecekler hele o koltuklarda ikamet eden vatandaşlara bi sorun