Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından “İklim Değişikliğini Önlemede Hidrojen Ekonomisi” konulu bir konferans düzenlendi.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Şehit Astsubay Ekrem Çelik Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Prof. Dr. Saim Özkar, konuşmacı olarak katıldı.
Günümüzde iklim değişikliğinin ciddi boyutlara ulaştığını ve iklim değişikliğini önlemede değişik senaryoların olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkar, 1850’lerden bu yana yeryüzü sıcaklığının ölçüldüğünü belirtti. Dünyadaki enerji kaynaklarına bakıldığında fosil yakıtlarda herhangi bir azalmanın olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Özkar, nükleer enerjide de bir artışın olmadığını, yenilenebilir enerji kullanımında yaşanan artışın da yeterli olmadığını dile getirdi. Fosil yakıtların atmosfere yayılması sonucu buzulların eridiğini belirten Prof. Dr. Saim Özkar, “Buzulların kalınlığı son 50 yılda 25 metre erimiş. Buzulların erimesi sonucu deniz seviyesi yükseliyor ve bunun da farklı sonuçları oluyor. Fosil yakıtlardan dolayı karbondioksit ve yeryüzü sıcaklığı artıyor. Fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalıyız. Yenilenebilir enerjide enerjiyi depolama faktörü karşımıza çıkıyor. Burada da hidrojen, enerjiyi taşıyıp depolamada çok önemli rol oynuyor. Tüm dünya yeşil enerji politikası için çalışıyor.” diye konuştu.