Süleyman Demirel Üniversitesi ile Medya ve İletişim Akademisi Derneği işbirliğiyle kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Kadın İnanç Aktörleriyle İletişim Kurmak, Kadın Haklarını Geliştirmek, Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddeti Önlemek” (iENGAGE) Projesi tamamlandı.
Hollanda Büyükelçiliğinin İnsan Hakları Hibe Çağrısı kapsamında kadına karşı şiddetin altında yatan sebepleri derinlemesine irdeleyerek (Lider Kadın Eğitici) inanç önderi adayların davranışlarını, tutumlarını toplumdaki sosyal normlara uygun bir şekilde dönüştürmeyi amaçlayan proje çerçevesinde lider kadın adaylarına eğitimler verildi.
Tokat, Gaziantep, Trabzon, Isparta ve Ankara’daki inanç önderi adaylar (Lider Kadın Eğitici) kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında bilgilendirildi, yeterli beceri kazanmaları ve okuryazarlığa sahip olmaları sağlandı.
Proje süresince; “öğretmen”, “öğrenci”, “memur”, “müftülük çalışanı”, “kuran kursu öğreticisi” kadın inanç önderi adaylarına yönelik olarak kadın hakları ve kadına yönelik şiddeti önlemede aktif rol oynama kapasitelerini geliştirmeye odaklanan eğitim müfredatları geliştirildi. “Lider Kadın Eğitici” adaylarına; “Kadın Hakları, (kadının yasal hakları) Çocuk Hakları ve Uygulamaları”, “Karar alma süreçlerine kadın ve kızların katılımı nasıl teşvik edilir?”, “Karar alma süreçlerine kadın ve kızların katılımı nasıl teşvik edilir?”, “Şiddete uğrayanlar dâhil karar alma süreçlerine katılacak kadın ve kızlar sosyal medya ve dijital mecralarda kendilerini nasıl ifade edebilirler?”, “Kadın Sağlığı, Üreme Sağlığı ve bu alanda kadınların hakları (Bu haklara nasıl ulaşacak)”, “Kadına şiddetin bir başka unsuru olan çocuk ve zorla evliliklerin önlenmesi” vb. konularda eğitimler verildi.
Eğitim müfredatlarının beş ayrı eğitim başlığı ile beş aylık bir süreç içinde her bir eğitim için toplam 60’ar günlük bir eğitim dilimini kapsadığını belirten Proje Koordinatörü SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Demirbilek; bir toplumda şiddetin her türlüsünün önlenmesi, farklılıkların eşit haklara sahip olarak ve barış içinde yaşaması için tüm siyasal partiler, hükümetler, üniversiteler, medya, gönüllü kuruluşlar (STK) ve halkın işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi.
Türkiye’de şiddetin hedefinde olmayan bir kişinin bile bulunmadığını, bu yüzden herkesin şiddete karşı olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Demirbilek, yazılı ve görsel medya haberlerinde, dizilerde ve programlarda, dijital mecralarda şiddet dilinin ve şiddet içerikli görüntülerin yer almasının şiddeti körüklediğini kaydetti.
Proje Ortağı Medya ve İletişim Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Balcı da; toplumların ve bütün dünyanın şiddetten, cehaletten ve bütün kötülüklerden arınması ve gelişmesi için kadınların liderliğinin ve rolünün çok önemli olduğunu belirtti. Balcı, uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan insan, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, tüketici, hayvan ve çevre haklarının her ortamda yayılması ve savunulması, toplumun bilgi, ilgi ve duyarlılık düzeyinin artırılması ve böylece hep birlikte, şiddetten uzak ve güven içinde yaşanmasına katkıda bulunmasının önemini vurguladı.
Yusuf
12 Mayıs 2023 Cuma 16:37Hocam tebrik ederim. Universitemizin gururusunuz. Dunya capinda prof olarak universitemizde ilk uc hocadan birisiniz. Isparta ninda yetistirdigi nadide evladisiniz. Tebrikler.
Akademik
12 Mayıs 2023 Cuma 15:09Hocam seninle gurur duyuyoruz. Başarıların daim olsun.
öğrenci
12 Mayıs 2023 Cuma 14:52kadına şiddete tam karşıyızda .sayın rektör kampustaki köpeklerin öğrencileri korkutmalarına ne diyeceksiniz.kampus köpek toplanma kampı gibi ..hastanenin önü ..caminin yanı üniversites çarşısı yanı ,, kapalı spor salonunun ****ar vs vs lütfen yeni eğitim yılı saşlamadan bu soruna bi el atıverin...
Hoca
12 Mayıs 2023 Cuma 12:42Hocamı yakından tanıyorum.Meyve veren ağaç taşlanır. Köpek yetişemediği ete mundar der.Kendisi SDÜ de en çok Avrupa Birliği projesi yapan hocadır.Klavye arkasına saklanarak ona buna çamur, iftira atacağınıza oturun topluma faydası olacak bir proje yapın.
cömert
12 Mayıs 2023 Cuma 12:39Ülkenin problemi .3 yılda 5 yılda çözülecek problem değil ki, proje miroje ****. En az kısa, orta ve uzun vadeli 30-40 yılın üzerinde uygulama olması lazım.
fdf
11 Mayıs 2023 Perşembe 21:40Fetö bu adam...