NURETTİN ARKAN- Hayat pahalılığı oyuncaklara da yansıdı. Fiyatlar yükseldiği için oyuncaklara talep azaldı.
Isparta'da 13 yıldır oyuncak satışı yapan Ufuk Erkek, oyuncakların fiyatları yükseldiği için talepte düşüş yaşandığını ve oyuncakları sadece ekonomik durumu iyi vatandaşların alabildiğini söyledi.
Erkek;' Fiyatlarda afaki bir artış var bu yüzden taleplerde düştü. Oyuncak satılıyor fakat herkes almıyor. Satışlarda düşüş söz konusudur. Bizim sektör biraz lüks olarak görüldüğü için artışlardan etkilendik. Oyuncak fiyatlarının nereye gideceğini biz de bilmiyoruz. Her oyuncak sorulduğu için tüm oyuncakları dükkânımda bulunduruyordum. Ama şimdi bir aydır yeni oyuncaklar almıyorum. 4 liraya sattığımız mal şuan 25 lira oldu. Bu dükkânda en ucuz ürün balon var o da 3 liradır. Un ucuz oyuncak bebekler 100 liradan başlıyor. Oyuncak silahlar 100 liradan başlıyor. Çocuk paten almaya kalksa 400 liradan başlıyor. Bu oyuncaklar çocuklar için olmazsa olmaz. Her çocuk mutlaka alır. Akıllı telefonlar çıktı ama yine de oyuncağa talep azalmadı. Ayrıca oyuncağa heves eden birçok müşterim var. Örneğin bir müşterim 35 yaşında kendisine kumandalı araba alıp gitti' dedi.
. Konyaspor
08 Temmuz 2023 Cumartesi 07:45Eskiden oyuncak mı vardı bu memlekette
Veli
07 Temmuz 2023 Cuma 17:39Yok böyle bir şey yok herkes halinden memnun vatandaş memnun yapacak bir şey yok
Konyali
07 Temmuz 2023 Cuma 17:38Ispartali sen eski esnaf isen arkadaşı tanıyor isen cesaretin varsa git birşeyler öğretiver belliki yaran var rakip oyuncakçı mısınız yoksa?cesaretin olsa adını yazardın
Ispartali
07 Temmuz 2023 Cuma 16:45Esnafligin okulu yok.ama biraz eski esnaflardan ders al birseyler öğren.
Baba
07 Temmuz 2023 Cuma 16:20Yazık çocuklara.
Esnaf
07 Temmuz 2023 Cuma 16:18Çok yazık...
Yazık
07 Temmuz 2023 Cuma 13:33Çocukların hayalleri çalındı çok pahalı çoook
Erdem Aktan
07 Temmuz 2023 Cuma 12:53Adam haklı.