08 Mayıs 2024 Çarşamba

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu yok mudur?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu yok mudur?

Isparta

Isparta CHP İl Binası’nda bugün saat 13.00’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerede yer alan “yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması” ifadesini kabul etmediklerini belirterek basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamaya CHP Milletvekili Yalım Halıcı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve çok sayıda partili katıldı.

Açıklamada konuşan Vedat Şenol; “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye’deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylandı. CHP, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız, fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimiz. Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray iktidarına sormak isteriz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu’nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir. Bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray iktidarının bir kez daha “Allah da milletim de beni affetsin” diyecek duruma düşmesidir. Aziz milletimiz bilmelidir ki, CHP ‘Terörle mücadele’ adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı Ok’undan biri milliyetçilik olan CHP’nin “yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması” ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.   İşin dikkat çekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan MHP, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, CHP itiraz edene kadar sessiz kalmıştır. Ardından ‘Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalları ayak basmasın diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır’ diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için ‘meşru-gayrimeşru yabancı asker’ ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesiyle, “Zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu’ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve kalabalık görseli olabilir

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin

23 Ekim 2023 Pazartesi 21:14

Siz varya efsanesiniz hepiniz bırak onuda en temiz aday kim oyu kime vereceğiz onu söyleyin HDP hariç

Vatanım

23 Ekim 2023 Pazartesi 20:57

Yabancı asker olmasın. Arkadaş pkk ile neden beraber oluyoruz diye tepki göstersenize. Atatürk görse sizi kovar. Siz pkk ile beraber olun. İlk önce çuvaldızı kendine, sonra başkasının yanlışını konuş. Elbette yabancı askere gerek yok.

Ergenekon

23 Ekim 2023 Pazartesi 18:49

Bak sen orduya fetü ile kumpas kuran çakallara hepsi orducu olmuş,bu devran dönecek herşeyin hesabı sorulacak,mhpyede fazla güvenmeyin,

Siz mecliste hdp ile berebersiniz

23 Ekim 2023 Pazartesi 17:36

Tamam yabancı askerleri istemiyoruz,ancak aynı chp pkk lı hdp ile ittifak yapıyor mecliste,siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz?

Cavit akkuş

23 Ekim 2023 Pazartesi 17:30

Bu boş laflara milletin karnı tok yemiyor artik chp bu memleketin bu halkın partisi falan değildir bu ülkeyi allah CHP nin eline düşürmesin

Dumrul'a cevaben

23 Ekim 2023 Pazartesi 17:29

Kime güvenecek Türk halkı?Orduya her türlü kumpası kurup,Ergenekon adı altında bu ordunun Genelkurmay başkanı nı terör örgütü lideri,teröristide gizli tanık yapanlara mı?Yoksa seçimi kazanabilmek için, erken seçim hükümeti kurup,kastettiğin partiye bakanlık verenler mi?

Dumrul

23 Ekim 2023 Pazartesi 16:38

............. dedi seçimi kazanma uğruna başta terör olmak üzere herkesin kucağına oturanlar. Önce şanlı ordumuza her türlü iftirayı atıp sonra da pişkin bir şekilde sahip çıkıyormuş gibi görünenler. Bu millet size bir daha güvenir mi artık. 100 yıldır Atatürk'ün mirasını yiye yiye bitiremediniz bir türlü. CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değil bu millet bunu görüyor ve biliyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR