02 Mayıs 2024 Perşembe

İNTİHAR VAKALARINA KARŞI PSİKOTERAPİ VE DANIŞMANLIK MERKEZİ KURDU

Isparta Belediyesi şehirde artan intihar vakaları üzerine harekete geçerek bünyesinde psikolog, PDR uzmanı ve hemşirelerin de bulunduğu Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi kurdu.

Isparta

Son yıllarda Isparta’da üzücü olayların yaşandığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, artan intihar vakaları üzerine bir merkez kurma aşamasını tamamladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu üzücü olaylar karşısında konuya uzak kalmadıklarını, neler yapabilirizden hareketle çalışma başlattıklarını duyurdu. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra kendilerinin de konuya eğildiklerini belirten Günaydın, “Şehrimizde son yıllarda intihar vakalarında ciddi artış yaşanmakta. Son 110 günde şehrimizde 20 intihar vakası gerçekleşti. İntihar vakaları her yaş gurubunda görülüyor. Ortalama 5 günde bir kişi intihar ediyor” dedi.

İntihar vakalarını önlemek ve daha duyarlı hale gelinebilmesi açısından Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi kurduklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezde bir doktor, 1 psikolog, 1 PDR Uzmanı, 2 hemşirenin görev yapacağını anlattı.  Günaydın, Isparta’nın yaşanabilir şehirler arasında birincilikler almasına karşın böyle bir konuyla da karşı karşıya kalınmasından dolayı duyduğu üzüntüsünü aktardı. Hizmete girecek olan merkezi zaman içerisinde daha da geliştirmek istediklerine vurgu yapan Günaydın, “Isparta ve çevresiyle intihar vakalarının önüne geçebilmek, önlemek amacıyla hizmet vereceğiz, bu konuda yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz. Bugüne kadar yaşanan vakaları inceledik, analizler yaptık, merkezimizle yardımcı olmak istiyoruz. İntihar vakalarının altında yatan nedenleri araştırıyoruz ve buna yönelik belediye olarak da çalışmalar yapacağız. Bu konuda faydalı olmayı umut ediyoruz. Bu çalışmaların gelecek için sağlık, sıhhat ve güzellik getirmesi temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kaan

05 Ocak 2018 Cuma 16:00

Yaw kuleonune imar diyorum bazilarina sanki kufur ediyorum hayrolsun ayip

vatandaş

05 Ocak 2018 Cuma 14:48

bu çalışmayla tebriği hak ettiniz çünkü insan hayatı her şeyden önemlidir

muhtar

05 Ocak 2018 Cuma 13:21

BAŞKANIM SİZİ TEBRİK EDİYORUM

Kaan

05 Ocak 2018 Cuma 01:04

Biraz kuleonune dogru imar izni ver sana oy moy yok

Savli

05 Ocak 2018 Cuma 00:23

Isparta gunden gune kotüye gidiyor bEsnafi kotuledigim icin degil ama kaldirimlarda ýürünecek yer yok ben en ufak bişi satmaya kalksam kesin zabita gelir

Yusuf Erdoğan

04 Ocak 2018 Perşembe 22:03

Yaşanabilir kent olma durumu için ev kiraları ile ev fiyatlarına Belediye Başkanının müdahale etmesi gerektiğini söylemek neyin kafasıdır? Arsa pahalıysa, yapı malzemesi pahalıysa başkan ne yapsın yahu? Hayat pahalılığına sebebiyet veren hükümettir, belediye başkanı değil. İntiharlar artıyorsa, geçim sıkıntısı ve maddiyattan dolayı insanlar mutlu olamıyor. Sıradan, hiç lüx olmadan ve sıkıntıyla yaşamak bunalıma itiyor insanları bu kadar basit

Vatandaş

04 Ocak 2018 Perşembe 21:17

Artik isparta yaşanacak şehir olmaktan cikiyor.esnaflar nerdeyse caddeye tezgah acacaklar.Her taraf kebap,mangal dumani,ne kural var ne de ahlak maalesef.Ahlaksizlik diz boyu,insanlık yok oluyor ve buna yöneticiler duyarsiz.

kaldırım satan

04 Ocak 2018 Perşembe 19:04

Kafeler cd sokak kaldırımları nı dükkan sahiplerine peşkeş cekmissiniz yolda yürünmüyor. İspartadaki bütün dükkan market heryer aynı.

Belediye Adaletli ol eşit ol

04 Ocak 2018 Perşembe 18:51

Sayın Başkan ben belediye ye geldigimde ne iş olursa yaparim dedim siz le görüşmek isdedigimde yok başkan toplanti da yok başkan sehir disinda yok başkan şu an müsait degil diyorlardi form doldurum beni gönderi yorlardı ama belediye de çalişip eş dost akrabalarini katiyorlar ama buna bişey yok ama biz gibi gariban insanlar iş icin gelince bizi geciştiriliyorum sonra intihar vakalari kişmende işden dolayi gecim sikintisindan dolayi oluyor lsparta yaşanilir kentmiş neresi yaşanılir kent

Limon

04 Ocak 2018 Perşembe 18:30

Sn Günaydın,Her zamanki gibi dağılan işleri toparlamakta öncüsünüz. Yanlız şunu unutmayalım ki; önemli olan dağılan psikolojiyi toparlamaya çalışmak değil, psikolojiyi bozmamaktır. Yıkılan şeylerin telafisi çok zordur.

Vatandas

04 Ocak 2018 Perşembe 17:30

İsparta yi yasanabilir bir sehir haline getirmeyi deneyin bence. Sırf birileri para kazansin diye hersey rant sahası. Ev kiraları, ev fiyatları aldı başını gidiyor. Ne zannediyor ıspartadaki ev sahipleri kendilerini. Sanki metropolde mi yasıyoruz. Herseyiniz para olmuş. Sayın başkan şu piyasaya bir el atmalı. Artik birilerine dur demelisiniz. İnsanlar bu pahalılıkla özellikle tek maaşsa nasıl geçinsin.Kafayı bozup intihar etmemek elden degil.

sosyal

04 Ocak 2018 Perşembe 16:54

gökçaydaki ayazmanadaki dükkanları yıkıp yok ettikten sonra oradaki esnaflarında psikolojileride bozuldu yakındır bir iki tanesi intihar edecek. onların mebalide başkan sana ait

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR