23 Nisan 2024 Salı

YAZ GELDİ, ROSELAND MÜHÜRLENDİ....

Isparta İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı bulunmasına rağmen Roseland Harikalar Diyarı Aquapark Eğlence Merkezi ruhsat olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi.

Ekonomi

 

  Havuzların kapalı olması nedeniyle Milli Eğitim yüzme programı yapamıyor. Düğün organizasyonları erteleniyor.  Mühürleme uygulamasından sonra şikayetçi olan İşletmeci Erol Tekeli, defalarca ruhsat talep etmesine rağmen olumlu yanıt alamadığını söyledi

 

KOCA İŞLETME ÇALIŞMIYOR

Belediye aleyhinde uğradığı maddi zarar nedeniyle  açtığı tazminat davası üzerine 8 Mart 2012 tarihinde Belediye İnşaat Kontrolörlüğü personelince tesisin hiçbir resmi karar olmadan ve tutanak tebliğ etmeden işletmesinin mühürlendiğini belirten  Erol Tekeli, defalarca ruhsat talebinde bulunmasına rağmen  isteğinin yerine getirilmediğini kaydetti.  

 

KAPALI TESİSİN MAĞDURLARI

Kapısı mühürlü olduğu için sezon  gelmesine rağmen  çalıştırılamayan tesisin mağdurları öğrenciler ve düğüncüler oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı yaz okulları projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerinin  yazın açık alanda yüzme  eğitimi alabilecekleri bir başka tesis yok.  Düğün organizasyonları iptal edildi. Aquaparkta eğlenmek isteyen  Isparta halkı Antalya’nın yolunu tutmak zorunda.  

 

 

PROE GETİRMESİNİ İSTEDİK

İşletmeciye İmar Planına uygun proje getirmediği gerekçesiyle ruhsat verilmediğini  belirten Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, “ Bu arkadaşımıza birkaç kez proje getirmesi yönünde yazı yazdık. Aquaparkla ilgili imar planına uygun proje getirmesi gerekiyor. Evet mahkeme kanuna uygun durum varsa ruhsatın verilmesini istiyor ama  ruhsat verebilmemiz için imar planına uygun proje olması gerekiyor.” dedi 

 

 

 

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik geçen yıl uygulamaya konulan yaz spor okulları projesi kapsamında yapılan yüzme öğretimi bu yıl tehlikeye girdi.   Çünkü geçtiğimiz yıl 500 öğrencinin iki dönem halinde yüzme kursu gördüğü ve düğün organizasyonlarının yapıldığı Roseland Harikalar Diyarı Aquapark Eğlence Merkezi, inşaat ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Daha önce de aynı gerekçeyle mühürlenen yerle ilgili, Isparta İdare Mahkemesi’nin geçtiğimiz yıl yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi.

RUHSAT TALEPLERİM SONUÇSUZ KALDI

İşadamı Erol Tekeli tarafından Hasan Balaman döneminde Davraz Mahallesi’nde 15bin 816 metrekare alan üzerinde işletmeye açılan aquaparkın ruhsat sorunu aradan geçen üç buçuk yıla rağmen bir türlü çözülemedi. Belediyeden defalarca ruhsat verilmesi yönünde talepte bulunmasına rağmen bir türlü kendisine ruhsat verilmediğini belirten Erol Tekeli, burası için 7 milyon TL harcadığını ancak işletemediği için iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Tekeli, 2009 yılında Belediye Meclis kararıyla  lejant kod değişikliği yapılarak imarda spor alanı görünen bu yerin sosyal ve kültürel yapı alanı olarak işlenmesine karar verildiğini, ancak buna rağmen inşaat ve  işletme ruhsatı işlemlerinin sonuçlandırılmadığını iletti.

MAHKEME MÜHRÜN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Proje harcı ve İki yıllık kira bedeli ödenmiş olmasına rağmen ruhsat işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle tesis, elektrik ve su aboneliği alınamadığından tam olarak faaliyete geçirilemediğini, yüksek yatırım maliyetleri nedeniyle mali sıkıntıya düştüğünü söyleyen Tekeli, “İmar Müdürlüğü ile bir çok kez görüşme yapmama rağmen bir sonuç elde edemedim.  Bu arada tesis 2010 yılında ruhsat olmadığı gerekçesiyle mühürlendi ve 6 ay boyunca işletmeyi çalıştıramadım.  Bunun üzerine Isparta İdare Mahkemesi'ne iki ayrı dava açtım. Yürütmeyi durdurma kararı verilirken; aynı mahkeme, 30 Mayıs 2011 tarihinde taleplerimiz haklı bulunarak belediyenin kusurlu olduğu, imar yasası çerçevesinde belediyenin yeni bir düzenleme yapma olanağı bulunduğuna kanaat getirdi. Belediye tarafından bu karar temyiz edildi ve şu anda Danıştay aşamasında” dedi.  

‘TUTANAKSIZ MÜHÜRLEME İDDİASI’   

Mührün kaldırılmasından sonra ticari faaliyetini 12 aya yaymak amacıyla daha önceden başladığı çatı kaplama inşaatına devam ettiğini kaydeden Tekeli, bu sırada Belediye aleyhinde uğradığı maddi zarar nedeniyle tazminat davası açtığını iletti.  Tazminat davası üzerine 8 Mart 2012 tarihinde Belediye İnşaat Kontrolörlüğü personelince tesisin hiçbir resmi karar olmadan ve tutanak tebliğ etmeden mühürlendiği ifade eden Tekeli, “ 13 Mart 2012 tarihinde Belediye'ye yazılı dilekçe ile mühürleme tutanaklarında bir örnek verilmesi talep edilmiş, bir gün sonra aynı kişilerce mühür belge ve karar ibraz edilmeden, tutanak düzenlenmeden kaldırıldı.  Bu olay nedeniyle Isparta Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı ve İçişleri Bakanlığına şikayet dilekçesi sundum. O personel hakkında Valilik tarafından başlatılan ön inceleme sürüyor” dedi.  

 

YENİDEN DAVA AÇTI        

Mührün kaldırıldığı günün bir gün sonrası tesisin yeniden mühürlendiğini aktaran Tekeli, tesis mühürlemelerinin usulsüz olduğu, mahkeme kararlarına aykırı işlem yaptıkları ve mahkeme kararlarını uygulamadıkları için Antalya Cumhuriyet Savcılığı kanalı ile suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.  Tekeli, son mühürleme işlemiyle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle de Isparta İdare Mahkemesi’ne dava açtığını bildirdi. 

           

SEZON GELDİ TESİS KAPALI

 İşletmesini şimdiye kadar çalıştırabilirken tazminat davası açtıktan sonra  neden yeniden mühürlendiğini merak ettiğini soran Erol Tekeli, “Sezon gelmesine rağmen  eğlence merkezimizi çalıştıramıyoruz.  Geçen yıl 500 öğrenci spor okulları proje kapsamında yüzme eğitimini buradaki havuzlarımızda aldı.  Yüzme  kursu için program yapmak istiyorlar ama tarih veremiyorum. 7 adet düğün organizasyonu aldım ama paralarını iade etmek zorunda kaldım. Oysa geçen yaz yaptığım düğün organizasyonlarında Belediye Başkanımız burada nikah kıydı. Belediye yöneticileri düğünlere katıldı.  Kapalı alanda hizmet verme imkanım olmasına rağmen  eylül- ekim ayı için hiçbir talebe yanıt veremiyorum. Tesisteki mevcut elektriğin yetersiz kalması nedeniyle trafo konulması ve kapasitenin yükseltilmesi için Tedaş'a başvurduk ancak talebimiz yapı ruhsatı olmaması nedeniyle reddedildi. Bu nedenle iki sauna atıl duruyor.  Havuzlar tam kapasiteyle çalışmıyor. Zararımın ölçüsünü bile bilmiyorum. Ruhsatlara ilişkin talebime yönelik de hiçbir çalışma yok” diye konuştu.   

    

PLANA UYGUN

PROJESİ YOK

İşadamı Erol Tekeli’nin eğlence merkezine ruhsat verilmediği yönündeki açıklamalarına Belediye Başkan  Yardımcısı Aydın Şanlıtürk yanıt verdi. İşletmeciye İmar Planına uygun proje getirmediği gerekçesiyle ruhsat verilmediğini  belirten Şanlıtürk, “ Bu arkadaşımıza birkaç kez proje getirmesi yönünde yazı yazdık. Aquaparkla ilgili imar planına uygun proje getirmesi gerekiyor. Evet mahkeme kanuna uygun durum varsa ruhsatın verilmesini istiyor ama  ruhsat verebilmemiz için imar planına uygun proje olması gerekiyor.  İşletmenin bu haliyle oraya ruhsat verme imkanımız yok.  Toplam arazinin ancak yüzde 5’i kadar ruhsat verebiliriz. Tesislerde zemin katlarda sığınak gibi yerler var buraların kaldırılması gerekir. Örneğin yola yapılmış bina var  bunun kaldırılması gerekir. Bunlar yapılsın ruhsat verilmesinde herhangi bir mahsur yok” diye konuştu. Levent DOĞAN ISPARTA

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR