29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA TİCARET MERKEZİNİN YENİ ORTAĞI DEVLET

Tapu Sicil Kayıtlarına göre Isparta Ticaret merkezinde devletin yönetimine el koyduğu Bank Asya'ya ait 100 iş yeri olduğu belirlendi.Bu sayı Bank Asya'nın taşınmazının Isparta Belediyesinden daha fazla olduğunu gösteriyor.

Ekonomi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 30 Mayıs 2015 tarihi itibariyle batık kredilerinin yüzde 120 artması nedeniyle el koyarak,TMSF'ye devrettiği paralel yapıya yakın Bank Asya'nın Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde taşınmazları çıktı. Tapu tescil kayıtlarına göre, şu an devletin yönetimindeki bankanın ITKM'de 100 taşınmazı bulunuyor. Yüklenici firma Kadıahmetoğulları'nın 2011'de yapılan 3.zeyilname ve tapu devrinden sonra ITKM'deki çok değerli 84 taşınmazı Bank Asya'ya sattığı ortaya çıktı. Müteahhidin bu satıştan büyük bir gelir elde ettiği öğrenildi. ITKM'de çok sayıda taşınmazı bulunan Bank Asya'nın şu an devletin elinde ve yönetiminde olduğu gözönüne alınırsa, Isparta'nın yılan hikayesine dönen dosyasında devletin de söz hakkının olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Bu arada tapu tescil kayıtlarına bakıldığında, Kadıahmetoğulları'nın birçok taşınmazı iş karşılığı ya da para karşılığında şirketlere ve kişilere devrettiği görülüyor. Başlangıçta sadece Isparta Belediyesi ve Kadıahmetoğulları'nın taşınmazı olan ITKM'de gelinen noktada çok sayıda kişinin ve şirketin taşınmazı bulunuyor.

KADIAHMETOĞULLARI BATTI MI?

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin 2016 yılı itibariyle bitirilip, ilimizin ticaret hayatına kazandırılması beklenirken yaşanan son olaylar karamsarlık yaratıyor. 31.12.2015 tarihi itibariyle inşaat ruhsat süresi biten Kadıahmetoğulları, ruhsat yenilemeye başvurdu ancak 100 bin TL'lik harç parasını ödemiyor. Harç parası ödenmediği için ruhsat yenilenemiyor bu nedenle de yarım kalan inşaat devam ettirilmiyor. Diğer bir durum ise;Kadıahmetoğulları firmasının battığı yönünde çıkartılan söylentiler. Isparta'da birçok esnafa iş bedeli olarak kesilen çeklerin vadesinde ödenmediği için arkasının vurulduğu öğrenildi. Sanayide birçok küçük esnafın alacaklarını alamadığı, çeklerin vurulduğu için mağdur oldukları belirtiliyor. Bu çeklerin Kadıahmetoğulları'nın alt taşeronu Stil İnşaat adına kesildiği bildirildi.Antalya'da son 3 aydır Kadıahmetoğulları tarafından kesilen tüm çeklerin arkasının vurulduğu da edinilen bilgiler arasında.

KADIAHMETOĞULLARI PARALEL KISKACINDA

Antalyada din sömürüsüyle bağış toplandığı suçlamasıyla gerçekleştirilen operasyonda Kadıahmetogulları A.Ş nin sahiplerinden Hilmi Ünal'ında bulunduğu 20 kişi aranıyor.Ünalın 3 ay önce Amerika'ya kaçtığı gelen bilgiler arasında.Bilindiği gibi Antalyada yapılan operasyon gözaltına alınan 24 kişiden 17' si tutuklanmış, 7 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Misafir

10 Kasım 2020 Salı 21:38

Keske yikilip yesil alan yapılsa valla cebimden para veririm yazik oldu ispartaya

Terrleli

12 Nisan 2016 Salı 19:52

Bu sayfanın sahibinin vazifesi aktrollük yapmakmı birazda şehrin sorunlarından bahsedin!

Vatan

12 Nisan 2016 Salı 19:51

Hani derler ya cehennemde ateş var...yokmuş insanlardan buradan giderken ****ürdüler ile yanarmis.Allah cc her Kulunu cennete koymak ister .Ama kullarına cehenneme gitmek için elinden geleni yapıyor. .Nedir bu para hırsı çalma hırsı. .Zehir zukkum olsun..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR