24 Nisan 2024 Çarşamba

YENİ BAŞBAKANLIK BİNASINA ISPARTA İMZASI

Türkiye'nin Beyaz Saray'ı Yeni Başbakanlık Konutu'nun dış cephe başta olmak üzere tüm kaplama malzemeleri Ispartalı bir firmadan temin ediliyor.

İhale ilanları

Türkiye'nin Beyaz Saray'ı olarak tanımlanan Yeni Başbakanlıkbinasında tüm dünyaya doğal taş ihracatı gerçekleştiren Isparta'nın gururuMetemar imzası atıldığını biliyor muydunuz? Doğal taşlar, mermer ve madensektöründe büyük hamle içerisine giren Isparta, Türkiye'nin yönetileceğibinanın güzelleşmesinde önemli bir misyonu yerine getiriyor.

 

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Atatürk OrmanÇiftliği içerisinde inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınçalışma ofisi olarak kullanılmasına karar verilen Yeni Başbakanlık binasınınsaray edasındaki görüntüsü Isparta'dan giden taşlarla sağlandı. Binanın dışcephe kaplamaları ile iç cephe kaplama taşları Isparta'nın gururu Metamar'dantemin edildi. Metemar'dan alınan özelikli doğal taşlar yüklenici firmatarafından uygulandı.

 

BİNANIN ÖZELLİKLERİ

 

İnşaatı tamamlanan Başbakanlık binası kampusunda, Başbakanve konukların ikameti için rezidans yapılıyor. Yeni Başbakanlık binası ilekonut, özel bir geçiş sağlayacak yolla birbirine bağlanacak.

 

Konut, Ankara manzarasına hâkim bir tepede inşa ediliyor.Çankaya'yı da gören konut hem Başbakan’ın ikamet edebileceği, hem de gelenyabancı konukların ağırlanabileceği biçimde planlandı. Başbakanlar, istemeleridurumunda iki katlı inşa edilecek bu binada ikamet edebilecek. Binada yerli veyabancı konukların ağırlanabileceği büyük yemek salonu ve odalar da yer alacak.Konutun inşaatının yıl sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.

 

3 bloktan oluşacak.

 

- Başbakanlık makamı ve Başbakan Yardımcılarının bulunduğubölüme giriş özel izinle ve eksi 2'nci kattan bir tünelle mümkün olacak.

 

- Başbakan'ın bulunduğu blok ile diğer idari bloklararasındadoğrudan bağlantı yok.

 

- Bazı bölümlere parmak izi ve retina okuma sistemiylegirilecek.

 

-Yasadışı dinlemelere karşı için de özel yalıtımlı sağır odaoluşturuldu.

 

-Yeni Başbakanlık başbakanın şahsi konutu, cami inşaatı, binanın müştemilatı yer alıyor.Binanın 6 büyük salonu var.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR