18 Nisan 2024 Perşembe

ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ BAŞLIYOR

ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ BAŞLIYOR

İhale ilanları

İl Genel Meclisi, Isparta'da çocukların kış ve yaz aylarında korunaklı mekanlarda vakitlerini geçirebilecekleri profesyonel mekanlar oluşturmak için düğmeye bastı ve ilgili kurumlara iş birliği teklifi sundu.Diğer kurumların bu teklife ne diyeceğini bekleyip göreceğiz.

ISPARTA'YA ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, ilimizde çocukların gönüllerince ücret ödemeden eğlenebileceği alanların var olması gerektiği konusunu Meclis Gündemine taşıdı. Özdemir, Gökçay Mesireliği ve Zambaklı Vadisi veya başka uygulanabilecek alanlarda tesislerin yapılması, bu tesislerden çocuklarımızın ücretsiz olarak faydalanması, vakit geçirmelerinin sağlanması  için   Çocuk Köyü projesi   geliştirilmesi konusunda kurumlara işbirliği tekifinde bulunduklarını söyledi.

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, temmuz ayı toplantısında ilimizde kış ve yaz aylarında çocukların vakitlerini geçirebileceği, korunacağı, bisiklete binip top oynayacağı, hijyen ortamlarda gönüllerince ücret ödemeden eğlenebileceği alanların bulunmadığını, özellikle okul bahçelerinden de okula para kazandırılması mantığının devam etmesi nedeniyle mahalledeki çocukların okul bahçelerinde rahatça oyun oynayamadıkları ve çocukların trafik ve benzeri sorunlardan dolayı sokak aralarında vakitlerini geçirmeye çalıştıklarını dile getirmiş, ilgili kurumların harekete geçerek  çocukların bu imkanlara ücretsiz olarak ulaşmalarının sağlanmasına yönelik olarak ivedi bir çalışma başlatması gerektiğini ifade etmişti.

MECLİS PROJE UYGULANSIN DEDİ

Geleceğin teminatı olan çocukların profesyonel mekanlarda vakitlerini geçirebilmeleri için İl Genel Mecilisi ilgili kurumların işbirilğinde projeler hazırlanması için teklifini sundu. Meclis, yazın Gökçay veya Zambaklı Vadisi'nin kışın ise Kültür Sinemasın'da bu tür  mekanların oluşturulabileceği yönünde görüşbildirdi. Şimdi Süleyman Demirel Üniversitesi, Belediye Başkanlığı, İl Özelİdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İlMüdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu teklife ne yanıt vereceği merakla bekleniyor 

BELEDİYELER BU İŞE BURNUNU SOKMALI

Çocuklarımızın mutluluğunun, eğitime, öğretime ilk başladığı okullar olduğu düşünülerek, uygulanan Tip projelerle, öğrencinin okula bağlılığının, okula olan sevgisinin memnuniyetinin nasıl ne durumda, hiç hesap edilmediğini kaydeden İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, "Milli Eğitim Bakanlığının  okul olsun mantığına Belediyeler;  çok dikkat ederek, bu işleyişe dur diyebilecek kurumlardır. Belediyeler, genelde eğitim kurumlarınaarsa vermekle, bahçelerine asfalt dökerek hizmet etmekle, bir de kendi bütçesinden,yapabilirse yılda bir okul yaparak katkılarını devam ettirmektedirler.Uygulanan tip projeler her ne kadar Bayındırlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlansa da, Belediyeler bu yanlış olan projelere burnunu sokmalıdırlar.

BELEDİYE YANILŞ PROJEYE DUR DEME YETKİSİNE SAHİP

Ülkemizde yapılan yanlış projelerin arkasına sığınılanunsur, TİP PROJE söylemidir. Devlet, bir okul,bir hastane,bir spor salonu v.bproje yapar .Bütün yetkililerde bu tip projenin arkasında yasa gereği durarak,yanlış da olsa uygularlar. Bu yanlış uygulamalar kullanıcılara zarar vermektedir. Belediyeler burada ne yapabilir? Belediyeler ruhsat makamlarıdır. Gelen bir tip projede, yapılacak binanın kuzeyine güneyine ne uygulanacak, önce bakar, yanlışı görür, neticede ruhsat vermez. Bundan dolayıdır ki Belediyeler çok önemli işlevlere sahiptir. Kısaca;uygulanacak yanlış bir projeye dur diyecek yetkiye sahiptir. Kısaca doğru yolu gösterir,  neticede kamu zararını önler.Çocuklarımızın mutlu olabileceği bir okul konseptini sunmaya vesileolur." 

OKUL BAHÇELERİNİN ÇOK AMAÇLI KULLANIMA SUNULMASI YANLIŞ

Özellikle; ilköğretim bahçelerine asfalt dökülerek çocuklarımızın çok amaçlı kullanımına sunulmasının yanılş olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Bahçeler de önce hafriyat alınarak çocuklarımıza spor alanları yaratmak, sonra hafriyat alınan yerin üzerine peyzajı uygun rekreasyon alanları yaratarak, çocuklarımızın çiçeği böceği sevmelerine vesile olmak gerekmektedir. Hem oyun alanı, hem bahçesevgisi bu model projeleri uygulayarak başarmak mümkündür .Oysa düşünce bunlar olması gerekirken, okul bahçelerine uygulanan oto park, halı saha v.b projelerin uygulanması bizleri ve düşüncelerimizi kitlemektedir. Bu projelerin sahibi her ne kadar Milli Eğitim olarak görünse de, diyeceğimiz odur ki;Belediye burada ön ayak olarak örnek projeler uygulayarak lider pozisyonunda olmalıdır. Sosyal projelerde icranın başı belediyelerdir.  Elindeki imkânlar münasebetiyle, Sosyal veKültürel Belediyecilik anlayışı burada kendini göstermelidir. Bu açıklamalardan sonra,bir takım sebeplerden ötürü, okul bahçelerini oyun sahalarına çevirme anlayışı, maalesef çocuklarımız, torunlarımız için ciddi derecede sıkıntı görünmektedir" diye konuştu.

ISPARTA'YA ÇOCUK KÖYÜ NEDEN OLMASIN?

Isparta'da bir çocuk tatil köyü oluşuturulmasının gerekliliğine dikkat çeken Özdemir, "Kentimizde Gökçay Mesireliği ve Zambaklı Vadisi'nde uygulanabilecek Çocuk Köyü projesi içerisinde, Yabancı dil kursları,müzik eğitimleri,kuran kursları,spor aktiviteleri,binicilik okulu,yüzme havuzları,resim atölyeleri,hayvan sevgi evleri,heykel evleri,nostalji oyun alanları, bilim sanat evleri,oyun gurupları,masal sarayı,beslenme ve uyku odaları dahilinde,ebeveynlerin çocuğunu ehil ellere bırakarak,ücret ödemeden kendi işlerine bakmaları imkanını sağlayacaktır.   Belediye Başkanlığı, Sosyal Hizmetlermüdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri, Ajanslar, Üniversite, Gençlik Spor Müdürlüğüve Sponsor firmalar ile yapılacak protokol ile bu düşünceler uygulamaya geçmelidir.

KÜLTÜR SİNEMASI ÇOCUKLARA VERİLSİN

Diğer bir önereceğimiz husus; kent merkezinde, şu anda atıl vaziyette bulunan Kültür Sineması binasının, gerekli zemin çalışmaları ve ikinci katın restorasyonunu tamamlayarak, aynı paydaşlarla, kış sezonunda çocuk eğlence merkezi, yaz sezonunda da,çok amaçlı düğün ve konser salonu olarak hemşerilerimizin hizmetine sunulması uygun olacaktır" şeklinde konuştu.

İLGİLİ KURUMLAR NE DİYECEK?

Özdemir, "Bu nedenle Süleyman Demirel Üniversitesi,Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile veSosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ajanslar  ve Sponsor firmalar ile yapılacak protokol çerçevesinde, ilimizde Gökçay Mesireliği ve Zambaklı Vadisi veya başka uygulanabilecek alanlarda   tesislerin yapılması, bu tesislerden çocuklarımızın ücretsiz olarak faydalanması,özellikle hoş vakit geçirmelerinin sağlanması  için  bir proje geliştirilmesi uygun görüldü. Projeiçin kurumlara teklifi sunduk. Gelecek yanıtları bekliyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

düşünün

09 Eylül 2014 Salı 08:24

yok belediyemiz anca asfalt otopark kültür merkezi düşünsün bir ailenin çocuğuyla gidebileceği bir yer yapmasınla kapatsınlar ya ayazmana gökçay gitcek başka nere var onlarda zaten çevre kirliliği var oyun parkları bozuk çocuklar eğlenemiyor dışarı bile çıkamak istemiyorlar

duğuda köy kalmadı

06 Eylül 2014 Cumartesi 17:27

Bingöl'de eski köy korucusu olan Özcan Keçiören, kimliği belirsiz kişilerce kafasından vurularak öldürüldü

vatandaş

04 Eylül 2014 Perşembe 22:21

ısparta belediyesi burun ****yı bırak mevcut yerlere kapatıyor ötnegin zafer mahallesindeki cocuk eglence evi batı kenteki cocuk eglence evi şimdide sırada davraz mahallesindeki kaldı ayıp ayıp sayın yusuf ziya günaydın bay utanmalısınız cocukların ve ailenin gitigi tek bi yerler vardı onlarıda kapatmay başladınız

zszszssz

04 Eylül 2014 Perşembe 14:17

mevcut parklarımız korunamıyor, yeterli gelmiyor çocukevine gitmek için nasıl gitcez

Attila tanyolaç

04 Eylül 2014 Perşembe 14:03

Atıf yap fevzi..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR