Isparta Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda 11 Eylül 2025 tarihinde il merkezinde iki ayrı eğitim programı gerçekleştirildi.

Şehir Hastanesi konferans salonunda sağlık çalışanlarına, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi konferans salonunda ise üniversite öğrencilerine yönelik olarak Narkorehber ve Narkogençlik eğitimleri verildi.

Eğitimlerde; uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede erken farkındalık, doğru yönlendirme, risk faktörleri, madde kullanımının fiziksel ve psikolojik etkileri gibi başlıklar ele alındı. Katılımcılara, sahada karşılaşılan durumlar ve güncel veriler ışığında bilgilendirme yapıldı.

“Bilinçli Toplum, Güvenli Gelecek” Vurgusu

Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik güçleriyle değil; tüm toplumun farkındalık düzeyiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgularken, bu tür eğitimlerin önleyici bir rol oynadığını belirtti.

Yeni Başlayanlar Toplantısı ISUBÜ'de Gerçekleşti
Yeni Başlayanlar Toplantısı ISUBÜ'de Gerçekleşti
İçeriği Görüntüle

Isparta Emniyet Müdürlüğü, benzer bilinçlendirme çalışmalarının kamu kurumları, okullar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.

Resim

Resim

Muhabir: Ahmet Çetin