Isparta Hızrbey Mahallesinde bulunan Bedir Camii’nin yanında bulunan arsa, yıllar önce Adem Eğili ve eşi Gülşen Eğili tarafından “Kur’an kursu yapılmak ve isimlerinin yaşatılması” şartıyla hibe edilmişti.

Söz konusu hibe, resmi tapu kayıtlarında da bu şart gözetilerek gerçekleştirilmiş ve kurs uzun yıllar boyunca “Adem ve Gülşen Eğili Kur’an Kursu” adıyla hizmet vermişti.

Ancak yaklaşık 8 ay önce kurs binası üzerindeki “Adem ve Gülşen Eğili Kur’an Kursu” tabelasının kaldırılarak yerine “Bedir Kur’an Kursu” tabelasının asılması, aile fertleri ve mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Merhum Adem Eğili’nin yeğeni Erol Aydınlı ile kardeşi Ayşe Aydınlı, isim değişikliğinin hem bağış sahiplerinin iradesine hem de yapılan hayrın manevi anlamına uygun olmadığını belirtti.
Aile, bu durumu Isparta İl Müftülüğü’ne de ilettiklerini ancak bugüne kadar herhangi bir düzeltme yapılmadığını ifade etti.

Aile adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Arsayı veren bizim ailemizdir, dayımız ve yengemiz hayattayken kuran kursumuzun ismi tabelada görüldüğü gibi ‘Adem ve Gülşen Eğili Kur’an Kursu’ydu. Onların vefatından sonra bu ismin değiştirilmesi, yapılan hayrın ruhuna yakışmadı.

ISUBÜ Ailesi Bayramlaşma Programında Buluştu
ISUBÜ Ailesi Bayramlaşma Programında Buluştu
İçeriği Görüntüle

Ailemiz ve mahalle sakinlerimiz bu konuyu müftülüğe iletti. Bizler, merhum Adem ve Gülşen Eğili’nin ailesi olarak yapılan bu bağışın şartlarına ve manevi hakkına sahip çıkmak istiyoruz. Kursun adının yeniden ‘Adem ve Gülşen Eğili Kur’an Kursu’ olarak düzenlenmesini talep ediyoruz.”

Açıklamanın devamında, taleplerinin karşılanmaması hâlinde hukuki sürece başvurulacağı da belirtildi: “Bu talebimizin yerine getirilmemesi hâlinde, yasal haklarımızı kullanarak hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.” Ailenin bu açıklaması, mahalle sakinleri ve çevre halkı tarafından da destek gördü. Vatandaşlar, hayır sahiplerinin isimlerinin yaşatılmasının hem vefa borcu hem de manevi bir sorumluluk olduğunu belirterek, tabelanın eski hâline dönmesini istedi.

B7C2A795 2568 4655 945F 96A88D5Dedfc14F2542C E963 46E1 9Bd2 D558F49F191C095B7Ba6 9Aa2 4C4A 8649 8Ffd4Fb69E68

Muhabir: Kübra Kevser KARATAŞ