27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'DAKİ FETÖ DAVASINDA BUGÜN NELER YAŞANDI

ISPARTA'DAKİ FETÖ DAVASINDA BUGÜN NELER YAŞANDI

Isparta

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısınınfazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, iş adamları Bedri Ayhan, Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu. 

Önceki duruşmada İzmir'e nakledilen örgütün sözde"Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütün"üniversite imamı" Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Mahkeme önceki günden kalan sanık savunmalarının alınmasıyladevam etti.

Sanıklardan Eşref Çoban ve Fatih Yanmaz haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, suçsuz olduklarını iddia etti. Sanık eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ise savunmasında devlete karşı kanun dışı bir şey yapmadığını ve yasa dışı örgütün içinde bulunmadığını öne sürdü.Hakkındaki "ByLock" görüşmelerini kabul etmeyen Karakoç, cezaevinde örgüt propagandası yaptığı iddialarını da reddetti.

4 saat savunma yaptı

Eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da verilen aranın ardından yaklaşık 4 saat savunma yaptı.

Üniversitede FETÖ kadrolaşması yapmadığını öne süren İbicioğlu, "Hakkımdaki ifadeler kulağa gelen şeyler, somut bir şey yok. Gülen'le nerede, ne zaman görüşmüşüm? Bunun aydınlatılması gerekir. Üniversitedeki FETÖ kadrolaşmasını ben yapmadım." iddiasında bulundu.

Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, İbicioğlu'na mahkeme işleyişi hakkında eleştiri sınırını aştığını belirterek, "Savunma hakkını kötüye kullanma, sesini yükseltme, savunma sınırını aşma" ikazında bulunuldu.

Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Aradan sonra İbicioğlu savunmasına devam etti.

Duruşma yarın devam edecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Egoistler

16 Ağustos 2017 Çarşamba 15:19

Sdü den onca akdemisyen postalandı şuan görevdekiler hiç ders almamış.hala emri altında çalıştırdıkları personele zulm ediyor.hoca olunca universitenin sahibi olduklarını mı sanıyolar acaba.?hala usulsuzluk haksızlık diz boyu......kendi emirlerini yasa kanun tuzuk saniyorlar ben ne dersem o olur kafası.kafanız kopsun.!

Muharrem

16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:43

Sdü temizlendi mi yoksa mış gibi mi?

Ogrenci

16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:49

Hastanede staj yaptim yıl 2011 senesinde halil karakoç denen cibiliyetsiz ozamanlar sorumluydu öğrencilerden herkeze zulüm ediyordu hastanedeki doktor hemşire memur görevli kim varsa herkezi adam bıktırmış şikayet etmek isteyene kimi kime şikayet ediyorsun ki diyordu hastane müdürleri bile ondan korkuyorlardı herkez biliyordu rektörün hocasıydı herkeze adam eziyet ediyordu elinde surekli fetonun kitapları sabah akşam okuyup duruyordu okadar cok biktilarki ödül gibi konumu surekli yukseldi

ayşe

16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:22

ibicik hayat sana çaresizlik ne demek onu öğretti.şuanki çaresizliğin bizlere keyif veriyor...derebeyi gibi gezer kimseyi beğenmezdin dimi...beter ol ıspartanın başına gelmiş en iğrenç şeysin sen

ayşe

16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:55

2 kişi beğenmemiş hafif mi buldunuz lan.kibarca yazalım dedik

fatih

16 Ağustos 2017 Çarşamba 09:48

DR.VESİH ADLI KULLANICIYANE OLDU YOKSA SENDEMİ FETÖŞ SEVERSİN LANET OLACASI ASIL CEHENNEMDE SİZİN YERİNİZ HAZIR ONCA İNSANIN HAYATINI KARARTTINIZ PARALARI CEBİNİZE CUKKALADINIZ ODA YETMEDİ SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN 250 TÜRK EVLADI ŞEHİT VERDİ BU ÜLKESİZDE VİCDAN DENEN ŞEYDEN ESER KALMAMIŞ

geride bıraktıkları......

16 Ağustos 2017 Çarşamba 03:49

İbicinin, SDÜ =Fatoş Üniversitesinde bıraktığı izler lekeler hala yerlerinde duruyor. Ne zaman birileri bişey yapacak. Ne zamana kadar görmezden gelinecek. ....?

Dr.Vesih

16 Ağustos 2017 Çarşamba 02:18

Haberci rumuzlu kullanıcıya;Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz degil.İnsaallah Cehennem de sen zihniyette olanlara bol bol odun taşırsın.Ne ara bu millet vicdanını kaybetmiş.varsa bir suçu kendisini bağlar ailesiyle ne alakası var.vicdan yoksunu ahlaksız.allah ıslah etsin sen ve senin gibileri.

alettin

16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:56

doğalgaz yokmu cehennemde o kadar fettuşçu yanacak daha odun taşımakla olmaz yahu

10. Köyün Muhtarı

16 Ağustos 2017 Çarşamba 01:29

İbicioğlu, B takımının lideri olmak gücüne mi gitti? Sıra A takımında....! Bu millet size üniversiteyi emanet verdi, kıymetini bilemediniz, babanızın malı sandınız...! Sıra A takımında, günaşırı çay demleyip, yiyin birbirinizi...!

HABERCİ

15 Ağustos 2017 Salı 23:55

Bunların dışarıyla baglarını keseceksin ailelerini yan koguşa koyacaksın o zamn davalar sonuçlanır...gözü dönmüş hala feto aileri aynı kafa aynı tas ..

Merhaba

15 Ağustos 2017 Salı 23:51

Bu seferde maaşını isteseydi ibrikçi savunacak neyi var da ne savundu ne halt olduğu ortada çok can yaktılar çok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR