29 Nisan 2024 Pazartesi

Yalvaç'ta mahalle kürsüsü Projesi hayata geçirildi

Yalvaç'ta mahalle kürsüsü Projesi hayata geçirildi

Isparta

Yalvaç İlçe Müftülüğü tarafından sunulan din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve verimliliğinin arttırılması amacıyla 2023 yılı Ocak ayında başlayan hizmet seferberliği kapsamında uygulanan 11 projeye bir yenisi daha eklendi.

İlçe Müftülüğü'nün 12. projesi ve 01 Ocak 2024 Pazartesi günü itibariyle hayata geçirilen "Mahalle Kürsüsü Projesi" kapsamında belirlenen camilerde 8 ilim dalında düzenli ve sürekli eğitim alanları oluşturuldu.

Proje kapsamında Pazartesi günleri öğle namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim Meali, Tefsir, Hadis, İslam İlmihali, Siyer-i Nebi, İslam Tarihi, Peygamberler Tarihi, Kıraat ve Tecvid ilim dallarına ayrı ayrı tahsis edilen camilerimizde alanında özel eğitim ve çalışmaları olan din gönüllüleri tarafından eğitim verilecektir.

Proje hakkında konuşan İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar: "Yalvaç İlçesinde göreve başladığımız 26.01.2023 tarihinden itibaren din gönüllülerimizin üst düzey destekleri ile ilçemizde sunduğumuz Başkanlığımız hizmetlerine yeni bir perspektif ve ivme kazandırma fırsatı yakaladık. Başkanlığımızın ülkemiz genelinde uygulamakta olduğu projelerden, "Hane Ziyaretleri Projesi", "Mum Dibini Işıtır", "Gençliğe Değer", "Hem Çalışıyorum Hem Öğreniyorum", "Minber ve Mihrapta Gençler Var", "Ulu Çınarlar", "Evliliğe İlk Adım", "Baba Okulu", "İlmek İlmek İyilik" projeleri tüm din gönüllülerimizin katılım ve destekleri ile uygulanmaktadır. Ülkemiz genelinde uygulanan projelere ek olarak "Emektar Tecrübeler" ve "Yurt Buluşmaları" projeleri de Müftülüğümüz planlaması kapsamında tasarlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Uygulamaya yeni başladığımız "Mahalle Kürsüsü Projesi" hizmet kalitemizin ve çeşitliliğinin arttırılmasına yardımcı olacaktır kanaatindeyiz. Planlama aşamasında olan "Öğreniyorum Güzel Dinimi" ve "Benim Camim” projelerini de inşaallah 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönemi başında uygulamayı hedefliyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR