26 Nisan 2024 Cuma

VALİMİZ VE MİLLETVEKİLİMİZ TRANSFER KOMİTESİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR

VALİMİZ VE MİLLETVEKİLİMİZ TRANSFER KOMİTESİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Spor

İkinci yarıda takıma yapılacak başta forvet olmak üzere tüm kesimlere yapılacak 3 – 4 takviye ile takım ikinci yarıya daha güçlü bir şekilde girecek ve sezon sonuna kadar tüm rakiplerini yenerek mutlu sona ulaşacaktır. Zaten, bu konuda sayın Valimiz Şehmus Günaydın ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in adeta Transfer Komitesi gibi çalıştıklarını görüyor ve duyuyoruz. Bu bizi son derece mutlu ediyor.Bundan dolayı da,  Sayın Valimiz Şehmus Günaydın ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e bir kez daha teşekkür ediyor ve Isparta Davrazspor için yaptıklarını takdirle karşılıyorum.

BU HEYECANI KAYBETMEYELİM

Isparta şehri futbolu gerçekten özlemiş. Bunu bir kez daha geride bıraktığımız Bölgesel Amatör Ligin ilk yarısında gördük. Kolay değil 5 yıldır Isparta’nın hiçbir profesyonel ligde takımı yok. Ispartaspor’un kurulduğu 1967 yılından bu yana 1999 – 2000 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 2. Lige çıktıktan sonra ertesi yıl yani 2000 - 2001 sezonunda da 2. Ligde play– off müsabakalarına kadar çıkması tarihinde ulaştığı en yüksek nokta idi. Eğer o gün Göztepe ile Isparta’da oynadığımız play – off maçını kaybetmeyip kazanmış olsaydık o dönemde 1. Lig, şimdiki Süper Lig’e çıkmış olacaktık.

YILLAR SONRA ŞEHRE HEYECAN GELDİ

Neyse, sonuçta Ispartaspor geçmişinde 2010 yılına kadar hiçbir zaman ‘amatör küme’ yüzü görmemiş ve sürekli 3. Lig ile 2. Lig arasında gelip gitmiş bir takım oldu. Ancak, 2009 – 2010 sezonunda takım 3. Ligden de düştü ve ardından bir takım isimlerle Bölgesel Amatör Ligde yer aldı. Sonunda oradan da düştü ve kendi ligine yani Isparta 1. Amatör ligine kadar geriledi.Bu durum, şahsımı olduğu kadar Isparta’da yıllarca maçlara giden, Ispartaspor’u kendi sahasında ve deplasmanlarda yalnız bırakmayan binlerce sporseveri yani taraftarı da derinden üzdü.

VALİ GÜNAYDIN VE MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ’E TEŞEKKÜR

Isparta’da futbolun tekrar canlanması ve adeta ölünün dirilmesi için bir kıvılcıma ihtiyaç vardı. O da, Valimiz Şehmus Günaydın'ın Isparta’ya atanmasıyla spora bir heyecan geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç ile Valimiz de bu işe el attı omuz omuza verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da destekleriyle gerçekten güzel çalışmalar yapıldı ve yeni bir takım kurularak ‘Isparta’nın özlem duyduğu günler yakında’ dedirtti.

Yeşil – Pembeli ekip yani yapılan girişimlerle oluşturulan takım sezon öncesi Isparta Atatürk Stadyumunda oynadığı ve Ispartalı sporseverlerin diğer bir deyişle Ispartasporlu taraftarlarının huzuruna çıktığı maçta, rakip her ne kadar PAF takımı ile oynamış olsa da karşısında Süper Lig takımı Alanyaspor vardı. Zaten burada önemli olan Alanyaspor’u yenmek veya yenilmekten çok ortaya konulan futboldu. Neticede, Isparta’nın yeni takımı Isparta Davrazspor, Alanyaspor karşısında zaman zaman sıkıntılar yaşasa da ve bazı bölgelerinde eksiklikler hissedilse de iyi bir futbol ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Bu hazırlık maçının ardından Isparta Davrazspor’umuz 25 Eylül’de başlayan Bölgesel Amatör Ligde de bu şekilde galibiyetler alarak yoluna emin adımlarla ilerleyip mutlu sona yani şampiyonluğa ulaşarak 3.Profesyonel lige çıkmayı başaracağına inancımız tamdır. 

TARAFTARIMIZ GÖREVİNİ YAPTI

Gelelim taraftarlarımıza. Gerçekten Ispartalı sporseverleri yani taraftarlarımızı tebrik ediyorum. İlk yarının ilk haftalarında bazı olumsuz tezahüratlar dışında ilk yarıdaki tüm maçlarda Stadyumu doldurdular hemde 90 dakika boyunca takımlarını ve o takımı kurmada büyük emekler veren Valisinden Milletvekiline, Belediye Başkanından yöneticilerine kadar hepsine yaptıkları tezahüratlarla onure ettiler. Bölgesel Amatör Lig maçı olmasına rağmen tribünlerin bu kadar çok dolması ve yaklaşık 5 ila 8 bin kişinin maça gelmesi, Isparta’nın futbolu özlediğini gösteriyor. İnşaallah bu özlem ligde takıma verilen destekle devam eder ve lig sonunda da şampiyonlukla taçlanarak son bulur. Çünkü, 5 yıldır adeta futbolu unutan ve ona büyük bir özlem duyan Ispartalı sporseverlerin bu özlem ancak takımın bundan sonraki yıllar daha üst liglere çıkmasıyla sona erecektir.

Sonuç olarak şunu söylüyorum ki,  Isparta Davrazspor ilk yarıda oynadığı 12 maçın 8’ini kazanıp 4’ünden de beraberlikle ayrılarak ilk yarıyı namağlup ve lider olarak tamamlamıştır.

Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, sayın Belediye Başkan'ım size bir kez daha Teşekkür ediyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MESUT GÜN

01 Ocak 2017 Pazar 15:09

YAZINIZDA 32 GENÇLİLK TARAFTAR GURUBUNDAN BAHSETMEMENİZ ÇOK AYIP MUSTAFA BAŞ SİZİ KINIYORUZ

ıspartalı

29 Aralık 2016 Perşembe 11:43

sayı mustafa bey belediye başkanımız yusuf ziya günaydın ın da katkılarını yazarsanız vatandaş bilgilenmiş olur bu takıma katkısı sizde biliyorsunuz büyük

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR