18 Nisan 2024 Perşembe

TÜRKİYE'DEKİ İLK BAŞÖRTÜLÜ VOLEYBOL HAKEMLERİ ISPARTA'DAN

TÜRKİYE'DEKİ İLK BAŞÖRTÜLÜ VOLEYBOL HAKEMLERİ ISPARTA'DAN

Spor

Türkiye'de ilk kez aday hakemlik kursunu tamamlayan başörtülü voleybol hakemleri Isparta'da göreve başladı.

Voleybol Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, "Bu olay Isparta'da değil Türkiye'de ilk. Burada yetki ve inisiyatifimizi kullanarak, başörtülü genç hakemlerimizi kazandık. Oldukça da başarılılar, kendilerine desteğimizde tam" dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen Voleybol Aday Hakemlik Kursu'nu başarı ile tamamlayan hakemler göreve başladı. Isparta Voleybol İl Temsilciliği son düzenlenen kurs sonucunda, 45 aday hakem düzenlenen maçlarda görev almaya başladı. Isparta Voleybol İl Temsilciliği bünyesinde göreve başlayan başörtülü hakemler Tuğçe Türkmen ve Elif Şahin, Türkiye'nin ilk başörtülü voleybol hakemleri oldular.

"Bu olay Isparta'da değil Türkiye'de ilk"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Voleybol İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, "Kadın-erkek eşitliğinin dışında başörtüsü takan ve takmayan arkadaşlarımızın aralarında da eşitlik olduğunun bir göstergesi olarak bu kararı aldık. Başörtülü hakemlerimizin de maçlarda görev alabilmelerinin herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini ortaya koyduk. Bu olay Isparta'da değil Türkiye'de ilk. Burada yetki ve inisiyatifimizi kullanarak, başörtülü genç hakemlerimizi kazandık. Oldukça da başarılılar, kendilerine desteğimizde tam" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İstanbul Vol Hk

02 Kasım 2018 Cuma 15:15

Türkiye’de ilk değil 2017 yılından beridir İstanbul’da Tesettürlü Voleybol Hakemi vardır.

can

04 Mayıs 2018 Cuma 13:16

aferin bi orada ek****niz!!!!

Vatandaş kerim

02 Nisan 2018 Pazartesi 14:29

Maaşallah mübarekler diye yorum yazan vatandaş rıza;resim çektirmek caiz diyenler bile varken, kadını dışarı çıkarmazken mübarek olmak için sadece başörtüsü yetiyormu,? başını örtenlerin % kaçı namaz kılıyor bir araştır bakalım.Yüce dini sadece başörtüsü ile başlatıp başörtüsü ile bitirenleri kınıyorum.

vildan

02 Nisan 2018 Pazartesi 14:27

caiz mi ? Kadını dışarı çıkarmayan zihniyete bir sorun bakalım,bu insanlara hangi gözle bakacak hangi hadisi okuyarak bu kızlarımızı zındık ilan edecekler ? Cübbeliye,nurettin yıldıza,ihsan şenocak a,gavslara,şeyhlere bir sorun bakalım caiz diyecekler mi ?

Allah kulun amelinden önce niyetine bakar!

02 Nisan 2018 Pazartesi 12:51

Niyet reklam ve dünyalık çıkar aracı ise hedefe ulaşılmış! Yok Allahın emri için örtünülmüşse reklama ne gerek var!

haylaz

02 Nisan 2018 Pazartesi 11:15

sadece başını kapatmak işi hallediyormu örtünme dedinmi tam anlamıyla tesettür olacaksa vucut hatları belli olmayacak maşallah başları kapalı vucut hatlarıda hiç belli değil

kızıl melek

02 Nisan 2018 Pazartesi 09:46

Şimdi başörtüsü,türban vb. saçı kapatınca cennet yolu açık he, inşallah,maşallah,ister örtsün ister açsın . Millet marsa vardı.Siz hala örtündü örtünmedi, sakız orucu bozar mı vs vs vs. yazık ya halimize...

nedicen

02 Nisan 2018 Pazartesi 06:46

başörtülü veya başörtüsüz neyi değiştirir niye böyle bir şeyi haber yapma gereği duyarsınız onu bir türlü anlamıyorum

Vatandaş rıza

01 Nisan 2018 Pazar 23:47

MaaşaAllah mübarekler

Hemde cok

01 Nisan 2018 Pazar 23:24

Övündüğünüz şeye bakın komiksiniz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR