19 Nisan 2024 Cuma

TARAFTARLARI BELİRSİZLİK ENDİŞELENDİRİYOR

TARAFTARLARI BELİRSİZLİK ENDİŞELENDİRİYOR

Spor

Kent büyüklerinin ve işadamlarının hayata geçireceği Isparta 1930 Spor için şu ana kadar somut adımların atılmaması taraftarı düşündürüyor.

Isparta halkının sesine kulak veren kent büyükleri, Isparta’ya yeni kazandırılacak profesyonel bir futbol takımıyla ilgili umut verici mesajlar vermişti. 

TARİHİ BULUŞMA BARİDA HOTELS’DE YAPILMIŞTI

                Yıllardır ayaklar altında kalan, unutulan, konuşulmayan, gündeme bile getirilmeyen spor,gençliğin kötü alışkanlıklarına karşı önemli bir silah olduğu gerçeğinden hareketli ciddi olarak masaya yatırıldı.

Vali, siyasi irade, belediye başkanı, iş dünyası temsilcisi ve işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Isparta için gelecek 50 yıla hitap edecek bir spor alt yapısı oluşturulması kararlaştırıldı.

İlk adım olarak da Ispartaspor 1930 adı altında yeni bir futbol takımı oluşturulacak. Çok güçlü bir yönetim oluşturuldu. Valilik spor altyapısı için seferber olacak, Belediye yeni kurulacak takıma ilk etapta 1 milyon TL destek verecek.

                AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,söz verdiği gibi Isparta için özlenen bir ortamı gerçeğe dönüştürdü. Bilgiç önderliğinde, Vali, belediye başkanı, ITSO Başkanı ve spora gönül veren işadamlarının katılımıyla spor zirvesi gerçekleştirildi. Toplantıda, son yıllarda adı-sanı okunmayan Ispartaspor'un bir futbol takımı olarak yeniden inşa edilmesi kararlaştırıldı. Ancak mesele sadece bir futbol takımı oluşturmak ve başarılı olmasını sağlamak kadar basit değil. Isparta'da gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak için spor ve spor aktiviteleri zenginleştirilecek, güçlü bir spor altyapısı oluşturulacak. Valilik ve Belediye bu iş için maddi anlamda her türlü desteği verecek.

                Toplantıyaöncülük eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Şehmuz Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile İstanbul'da ikamet eden Ispartalı işadamı grubuna hitaben birkonuşma yaptı. Ispartaspor için uzun soluklu bir planlama hedeflediklerini belirtenBilgiç, şöyle konuştu:

GÜÇLÜ VE GÜVENİLİR İSİMLER

                "Birinciaşamada futbol kulübü üzerinden gideceğiz. İstanbul'daki hemşehrilerimizden 7isim belirledik. Atakan Yazgan, Bülent Sarıoğlu, Ahmet Nedim Karasoy, Yavuz Demirel, Birol Köstüklü, Mustafa Kaya ve Cengiz Aydemir yönetimde olacak.Isparta ayağında en başa ITSO Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'in ismini yazdık.Mustafa Özaydın beyi davet etmeyi planlıyoruz. Sami Öngör beyi dahil edeceğiz.İnşaat sektöründen arkadaşlarımızdan isimler yazmak istiyoruz. Hafta içerisinde kuruluş işlemini tamamlayıp, yönetim kurulunu oluşturmayı arzuluyoruz.

“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA KARŞI

SPOR SİLAHINI KULLANACAĞIZ”

                Yönetimkurulu üyelerimizin destekleri olacak. Sponsorluk anlaşmaları yapacağız.Isparta'da iş yapan ya da dışarıdaki işadamlarımızla konuşacağız. Başlangıç itibariyle Isparta Belediyesi'nin de spor bütçesinden belli bir katkıyı yapacağını umuyoruz. Bir tane belediye bulalım, 'belediyenin sırtından bu işiyapalım' mantığında değiliz. 80 bin öğrenciden bahsediyoruz. Bizim bu çocukları korumamız gerekiyor. Kötü alışkanlıkları yönlenmeleri açısından içlerindeki andraleni yok edebilecekleri sportif aktivitelere yönlenmemiz gerekiyor. Sade cegençlik ortaokul, lise, üniversite öğrencileri değil. Okuyamayan, çalışan, çıraklıkyapan, kalfalık yapan ciddi bir nüfus var. Bütün bunları yönlendirebileceğimiz,Isparta'ya büyük hizmeti olacak altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Hayırlı olsundiyelim."

GÜNAYDIN'DAN TAM DESTEK

                BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın da Isparta Belediyesi'nin de bu çalışma içerisindeolacağını ve katkı vereceğinin sözünü verdi. Günaydın, "Sayın valimizaltyapı konusunda tecrübeli. Altyapıya önem vermeliyiz. Atakan bey vearkadaşlarına güveniyorum. Ancak beni yanlış anlamazsanız transferleri bizzat ben kendim takip etmek istiyorum. Bunu itimatsızlık olarak anlamayın. Çünkü Ispartaspor buradan kaybetti" dedi.

“SPOR ALTYAPISI İÇİN

MASRAFTAN KAÇMAYACAĞIZ”

                ValiŞehmus Günaydın da Isparta'nın gelecek 10 yılını kurtaracak bir çalışmayapacaklarını söyledi. 2-3 yıl taşıma suyuyla döneceğini belirten Günaydın,"Ondan sonra bizim Ispartalı çocuklarımızın önünü açmalıyız. Valilik ve İlÖzel İdare olarak hiçbir masraftan kaçınmayız. Yetenekli çocuklarımızın bursunakadar karşılarız. Biz Kastamonu'da öyle bir sistem kurmuştuk. Bu Isparta'nınfutbol anlamında 5-10 yılını kurtarırız. Sürdürülebilirlik için altyapı şart.Seçmeler yapılmalı. Gerekirse dışarıdan federasyondan hocalarımızı davet edip,seçme yapabiliriz" diye konuştu.

İSTANBUL’DADA OLUMLU MESAJLAR VERİLMİŞTİ

                Dahasonra İstanbul’da 29 Haziran Çarşamba günü bir toplantı daha gerçekleştirilmişti. Ispartaspor 1930 zirvesine iki Vali, işadamları ve davetliler katıldı. Gecenin sürprizini ise ünlü sanatçıMehmet Ali Erbil yaptı. Şehrin büyükleri Ispartaspor 1930'un yönetimini oluşturmak için önceki gün akşam İstanbul'da Beylerbeyi Gül Sultan Yalısı'ndabir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Isparta Valisi Şehmus Günaydın, SakaryaValisi (Ispartalı) Hüseyin Avni Coş, İş adamı Atakan Yazgan’ın yanı sıraİstanbul yönetiminde yer alacak duyarlı işadamları ile bazı basın mensuplarıkatıldı. Büyük toplantının bir de sürpriz konuğu vardı. Atakan Yazgan'ın dünürüolan ünlü Şovmen Mehmet Ali Erbil'de toplantıya katılarak, Ispartaspor 1930'adestek verdi. Erbil, en kısa zamanda Isparta'ya geleceğinde belirtti. Ayrıca Fenerbahçeli Eski futbolcu Onur Kayador’da toplantıya katılanlar arasındaydı.

BİLGİÇ: SÖZÜNDEN GERİ DÖNMEYE KALKANI HEP BERABER BASININGÜCÜYLE AFİŞE EDECEĞİZ

                Öteyandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta 1930 ile çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Ispartaspor için Kıvılcım Çak” projesinin mimarı olan Bilgiç, sözünün tamamen arkasında. Yoğun mesaisine rağmen, sürekli Isparta spor gündemiyle bilgi alan Bilgiç, kentin ve işadamlarının da bu iş için hırslandığını bildirdi.

                Son gelişmeleri kamuoyuyla paylaşan Bilgiç, sözünden geri döneni basınla birlikte afişe edeceklerini bildirdi. Çok güzel bir ortamın oluşturulduğunu kaydeden Bilgiç, şu açıklamalara bulundu:

 ”Şehir spor konusunda iyi bir altyapıyakavuştu. Şehir spor için hareketlendi. Hızlı bir oluşum bekleniyordu.  Atakan ve Cengiz beyler futbolcu konusundaçalışmalara devam ediyor.  Belediyebaşkanımızın başlangıç için  500 + 250+250 bin TL taahhüdü vardı. Futbolcu transferleri için bunlar konuşuldu. Özelİdare kongre kararını aldı. 29 Haziran Çarşamba günü İstanbul'da  Sayın Valimiz Şehmus Günaydın'ın  ve ilgili arkadaşların katılımıyla toplantıyapıldı. Vali bey,  Belediye başkanımızla2 defa konuştu.  Süratle bir şeylerbelirlendi. Yola çıktık,  geri dönmekolmaz. Herkes taahhüdünde bulundu. Herkes sorumluluğunu biliyor. Sözünden geridönmeye kalkanı hep beraber basının gücüyle afişe edeceğiz.”

TARAFTAR SÖZLERİN YERİNE GELMESİNİ İSTİYOR

                Bu açıklamalara rağmen şu anakadar yönetim ve transfer çalışmalarının halen daha başlamaması taraftarı endişelendiriyor. Taraftarlar, bir an önce sözlerin yerine gelmesini istiyor.Taraftarlar bu uğurda köstek olanlara da tepki göstererek, “Artık ligde takımımızın olmasını istiyoruz. Isparta’mızı hak ettiği yere ulaştırsınlar. Bir an önce gerekli adımlar atılmalı. Bu işin olmaması için hiçbir neden yok. Kim sözünde durmuyorsa da bunun hesabını hep birlikte soralım. İçimizdeki İrlandalılara dagölge etmeyin yeter diyoruz” dediler.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İbrahim Gür

13 Temmuz 2016 Çarşamba 16:54

Sözünde durmayan bir belediye ve sporu sevmeyen belediye başkanı istemiyoruz şehrin en iyi tanıtımı spordur her yere park heykel yapmak değil!

KAMİL

13 Temmuz 2016 Çarşamba 16:02

Halen daha bekleniyor. Sözünden dönen mi varsa kimler bunun açıklanmasını isteriz. Halkla alay mı ediliyor. Geç kalınıyor

Mehmet

13 Temmuz 2016 Çarşamba 13:06

Fazla geç kalınırsa iyi transferler yapılamaz iyi bir hoca iyi bir yönetim ile üst lige çıkmak çok kolay yeterki herkes üzerine düşeni yapsın..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR