19 Mart 2024 Salı

SPORUN ENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

09 – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında yurt genelinde kutlanan “Amatör Spor Haftası” kapanış töreni 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştirildi. Programda Sporun Enleri ödüllendirildi, Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı yapıldı.

Spor

 

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun organize ettiği ve Isparta Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından kutlanan "Amatör Spor Haftası" kapanış töreni 6 Mart Spor Salonunda geniş katılımla düzenlendi.

Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erhan Oturak, Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, Kulüp Başkanları, Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, antrenörler, veliler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek yaptı.

Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerin amacına vurgu yapan İl Müdürü Gevrek, “Sporu kendine hayat tarzı olarak seçen sevgili gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası 81 İlde olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında çeşitli spor aktiviteleri ile kutlanmaktadır. İlimizde şu an itibariyle 95 spor kulübü, 4.210 faal olmak üzere 25.666 lisanslı sporcu, 27 branşta 12.096 sporcu İl Spor Merkezlerine kayıtlı bulunmaktadır. Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerin amacı; halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuklarımızın, bağlı oldukları kulüplerimizin ve sporcularının halkımıza tanıtılması, ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.

Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır. Spor hayatımızın su gibi, ekmek gibi vazgeçilmez bir olgusu olmalıdır. Sporun yaşı yoktur. Daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesi ama herkesi spor yapmaya davet ediyoruz.

Gençlerimizi boş zamanlarında spor sahalarının yanı sıra Gençlik Merkezlerimizin gönüllü gençlik faaliyetlerine de bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tamamen ücretsiz olan Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamındaki günü birlik gezilerimize ve Gençlik Kamplarına ilgi göstermelerini bekliyoruz.

Gençlik Merkezlerimizde Akademi, Kulüp ve Salon faaliyetlerimiz de mevcuttur. Böylece bilgi birikimi, iletişim gücü, milli manevi değerlere sahip gönüllük bilinci kazanan gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu projelerle; kendini rahat ifade edebilen özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş milli manevi duygularla donanımlı gençlerimizin varlığı Sosyal Barışa, kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle hareket ettiğimizi belirtmek isterim.

Amatör Spor Haftası kutlamalarında maddi ve manevi destekte bulunan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a, Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’a Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e şükranlarımı sunarken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ile sporcu tabanını oluşturan Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, il temsilcilerimiz, federasyon temsilcilerimiz, amatör ve profesyonel spor kulüplerimizin değerli yöneticileri, hülasa gençlerimizin ve sporun ortak paydaşlarının tamamı bir bütün olarak Güçlü Türkiye İçin, sağlıklı nesiller için, geleceğimize daha umutla bakmak için birbirimize destek olarak, ortak aklı harekete geçirerek hep beraber çok çalışmalıyız” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Isparta Valisi Şehmus Günaydın, sporun sadece futboldan ibaret olmadığına vurgu yaptı. Vali Günaydın, tüm spor branşlarına maddi, manevi destek olmaya devam edeceklerini aktardı. Konuşmaların ardından İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörü Musa Kıvrak ve Gülder Salici yönetiminde Cimnastik sporcuları kısa bir gösteri sundu. Jimnastik sporcularının performansı büyük alkış aldı.

SPORUN EN”LERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda 2016- 2017 sezonunda yurtiçi ve yurtdışında ilimizi ve Ülkemizi kendi branşlarında temsil ederek ilimizi gururlandıran sporcular unutulmadı. Bu kapsamda “Sporun En’lerine giren 17 başarılı sporcu ödüllendirildi.

Sporculara ödüllerini Isparta Valisi Şehmus Günaydın takdim etti.

 

SPOR KULÜPLERİNE MALZEME YARDIMI

Tören Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erhan Oturak ve Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün tarafından faal spor kulüplerine hediye takdimiyle sona erdi.

 

İŞTE “SPORUN EN”LERİ

*Şubat 2017 Balkan U20 Gençler Salon Atletizm Şampiyonası üçüncüsü Rümeysa COŞKUN ,

*Nisan 2017 800 metre U16 Kızlar Atletizm Türkiye Şampiyonu Asiyenur SANCAR,

*Şubat 2017 Salon Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu Arife UYSAL ,

*Ocak 2017 800 ve 1500 metre U15 Atletizm Türkiye Şampiyonu Nurgül UÇGUN

*Nisan 2017 Havalı Silahlar Minik Erkek Tabanca Türkiye Rekortmeni Muhammet Batukan BIÇAKLI

*Kasım 2016 Büyük Bayanlar Boks Avrupa ikincisi Sema ÇALIŞKAN,

*Eylül 2016 15 Yaş Altı Halter Avrupa beşincisi Mustafa IŞIK,

*Mayıs 2017 Minikler Halter Türkiye Şampiyonu Hasan Eren AKBULUT

*Mayıs 2017 Minikler Halter Türkiye Şampiyonu Fatmagül ÇEVİK

*Temmuz 2017 Yıldızlar Halter Türkiye Şampiyonu ve Eylül 2017 Avrupa beşincisi Fulya BÜYÜKLEBLEBİ,

*Temmuz 2017 Yıldızlar Halter Türkiye Şampiyonu Hicran BÜTÜN,

*Trabzon Okul Sporları Olimpiyatları Karate ikincisi ve Aralık 2016 Genç Bayanlar Karate Türkiye Şampiyonu Figen YILDIRIM

*Mayıs 2017 Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası üçüncüsü Kübra Nur SÖĞÜTÇEPINAR

*Nisan 2017 Anadolu Yıldızları Ligi 50 metre kelebek ve 50 metre kurbağalama yüzme Türkiye Şampiyonu Büşra ÇARTAY,

*Nisan 2017 Anadolu Yıldızları Ligi 50 metre kelebek yüzme Türkiye Şampiyonu Yusuf KUŞÇU

*Ulusal Egemenlik Kupası ve 18 Mart Şehitler Turnuvaları Okçuluk Türkiye Şampiyonu Begünhan Elif ÜNSAL

*Ağustos 2017 Gençler Muay Thai Dünya ikincisi Fatih KİLİTİŞTE LİSTE.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR