29 Mart 2024 Cuma

PLAY-OFF müsabakaları nasıl oynanacak?

PLAY-OFF müsabakaları nasıl oynanacak?

Spor

İlk sezonda TFF 3. Lig’de Play-off müsabakalarına katılmayı garantileyen Isparta 32 Spor’un, Play-off maçlarında hangi statüye göre rakibinin belli olacağı netleşti.

TFF 3. ’de Müsabaka Sistemi Statüsüne göre, “TFF 3. Lig 17 takımlı 3 ve 16 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 4 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır. TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 16 takımlı grupta ligi 13, 14., 15. ve 16. sırada bitiren takımlar 17 takımlı 3 grupta ligi 14, 15., 16. ve 17. sırada bitiren takımlar olmak üzere toplam 16 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşer.

TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselirler. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. Sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek 2 takımın belirleneceği PlayOff müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar. Play-Off’larda, grupta grubunu 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. Sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takım ile çift maç eleme usulüne göre çeyrek final müsabakaları oynarlar. Müsabakalar 4. ve 5. Takımların sahasında oynanır.

Bu maddenin 4. fıkrasında belirtilen müsabakalarda kazanan takımlar, ilk maç 3. ve 4. takımların eşleşmesinde galip gelen takımların sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre yarı final müsabakaları oynarlar. Her grupta yarı final müsabakalarını kazanan toplam 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanır.

MAÇLAR TARAFSIZ SAHADA

Final müsabakaları, grup içi play off müsabakaları sonucunda başarılı olan her gruptan 1 takım olmak üzere toplam 4 takım arasında, 1. Grup ile 2. Grup; 3. Grup ile 4. Grup eşleşecek şekilde tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanır. Oynanacak olan final müsabakaları sonrasında 2 takım daha TFF 2. Lige yükselmeye hak kazanır. Play – Off Müsabakalarında, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, daha fazla gol atan takım, atılan gollerin eşit olması halinde rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa (iki takımın da toplamda ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise), ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

Final müsabakalarının normal süresi berabere sonuçlandığı takdirde, on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

26 Nisan 2021 Pazartesi 18:26

Olmazsa Sadi Bilgiç masa başında çözer yine

Lost

26 Nisan 2021 Pazartesi 13:33

İşimiz çok zor.Durum kesat

Isparta spor seven

26 Nisan 2021 Pazartesi 10:09

Tebrik ederim, inşallah buradan da bir üst lige çıkar.

Velii

26 Nisan 2021 Pazartesi 09:20

Öğrencilere sınavda tam matematik sorusu

Taraftar

26 Nisan 2021 Pazartesi 03:57

Çok zor ve rakip esenler erok haydi inşallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR