23 Nisan 2024 Salı

KOSKOCA VİLAYET OLMUŞ REZALET

İlimizin adını taşıyan Ispartaspor'un hüsranı devam ediyor. Canımızı acıtan ise köklü bir kulübün bu durumlara düşmesidir.

Spor

 

 

Ispartaspor’un Bölgesel Amatör Ligi’ndeki Demrespor ile mücadelesini izlemek ve destek olmak için 3 gazeteci arkadaş Antalya’nın Demre ilçesine gittik. Uzun yolculuktan sonra ulaştığımız Demre, 11 bin 500 nüfuslu bir ilçe. İlçeye ilk girişimizde içimizdeki hisler 411 bin nüfuslu bir ilin ismini taşıyan takımın ilçe takımını çok rahat geçebileceğini düşündürdü…

***

 

1967 yılında kurulan Ispartaspor, 45’inci yılını kutluyor. Bu zamana kadar İlimizi başarıyla temsil etmeye çalıştı. Büyük başarı göstererek 3 defa 2 lige çıktı. Ancak dönem dönem yönetimsel yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kalıcı bir başarı gösteremedi. Önceki yönetim kurulunun beceriksizliği yüzünden Isparta’nın tek profesyonel takımı maalesef amatör ligde mücadele ediyor. Ispartaspor öyle bir takımdı ki, sokaktaki her vatandaşın takıma katkısı vardı. 45 yıldır ayakta duyuyorsa Ispartalıların destekleri bunda büyük rol oynuyor. Kimsenin hakkını bu bağlamda yememek lazım. Ancak 44 yıllık yönetimler kulübe devamlı olarak gelir kaynağı temin edemediklerin dolayı şimdi bu durumlara gelindi.

***

Ispartaspor’un yeni Başkanı Şevket Savlu, işini gücünü bırakarak tamamen kendisini takıma adayarak takımın ligde kalması için uğraşıyor. İstanbul’a giderek, temaslarda bulunan Savlu, oyuncu transferleri ile takımın ligde tutunması için elinden geleni yapıyor. Ayrıca takıma destek için sanatçı Zeynep’te bir konser verecek. Bize düşen ise ilimizin ismini taşıyan takıma son ana kadar destek olmak. Birilerinin eline bıraktığımız takım bugünlere gelene kadar Ispartalının destekleriyle tutundu. Bundan sonrada bu desteği sürdürmemiz gerekir.  Nedeni ise?..

***

Nedeni ise; 11 bin 500 nüfuslu Demre’nin takımı olan Demrespor taraftarının Ispartaspor ile ilgili ‘KOSKACA VİLAYET OLMUŞ REZALET’ şeklinde tezahürat etmesidir. Bu noktada işin boyutu değişiyor. Olay sporluktan çıkarak ilimizin prestiji noktasında bizde derin üzüntü bıraktı. Ancak aynı duyguları Ispartaspor oyuncularında göremedim. Tamamen ezik bir takım havasında başladıkları mücadeleyi aynı havada sürdürdüler. Takımdaki ciddiyetsizlik 3 kırmızı kartın çıkmasına neden oldu. Tamamen mahalle takımı görüntüsü veren Ispartaspor’un bu yıl ligde kalması için şehir olarak elimizden gelen desteği kalan 9 hafta için vermeliyiz. Aksi takdirde Ispartaspor’u büyüklerimizin anılarında dinlemek durumunda kalacağız.

  SERKAN AYGÜN
 HABER GAZETESİ
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR