23 Nisan 2024 Salı

ISPARTA’YI ESKİ GÜNLERİNE ANCAK SPOR DÖNDÜRÜR

ISPARTA’YI ESKİ GÜNLERİNE ANCAK SPOR DÖNDÜRÜR

Spor

«Açık ve net şekilde soruyorum: 70 Bin üniversite; 80 Bin ortaokul ve lise öğrencisi olan Isparta’yı profesyonel liglerden mahrum etmeye kimin hakkı var?»

 

« Böylesine güçlü bir gençlik, neden evrensel spordan mahrum kalsın… Neden sporun nimetlerinden gençler, esnaf ve sanatkâr faydalanmasın.»

 

» Belediye öncülük

etse değişim başlar

            Bu denli yüksek potansiyele sahip gençliği olan Isparta’da profesyonel spor olmalıdır.Kişisel fikrim, Belediye bu işte biraz öncülük etse değişimi başlatır. Belediye’nin önderliğinde küskünlüklerin sona ereceğini düşünüyorum. Spor sayesinde Isparta’nın eski güzel günlerine dönebileceğine inanıyorum.

 

ACI AMA GERÇEK

            Diyeceksiniz Levent Doğan yine kızmış yine sitem ediyor. Siz Isparta’nın spor camiası içerisine girip onlarla aynıhavayı solumuş olsaydınız çok daha fazla eleştiri yazıları yazardınız.

            Isparta’nın profesyonel liglerde sadece voleybolda var. O da Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi’nde mücadele eden Isparta Sportif Gençlik ve Spor Kulübü ve 3. Lig’deki Eğirdir Elmaspor.

Futbolda ise yine

Profesyonel

takımımız yok.           

            Voleybol evet seyir zevki yüksek.Halk 6 Mart Spor Salonu’nu dolduruyor. Aynı şartlarda basketbol takım kurulsa aynı ilgi potada da olur. Ama futbolda 2. Ligde bir takımınızın olduğunu düşünün bin değil, on binlerce kişi stada akın edecektir. 3. Ligde dahi buşehir iyi dönemlerinde 10 binlere oynadı.

            Bu şehirde profesyonel takımlar olursa esnafının gülmeyen yüzü gülecek. Spor turizmine büyük katkı olacak. Alın bu yıl Davraz’a Trabzonspor gelmiyor. Kamplarını Hollanda ve İngiltere’de geçirecek. Sayın Vali Vahdettin Özkan Bey ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek dışında Davraz’a geçtiğimiz dönemlerde kim ziyarete gitti! İlgi olacak ki takımlar Davraz’a gelecek. Herşeyden önce gelen takımlar bol bol özel maç yapmak için takım arıyor. Her gelen antrenör ve futbolcular, Isparta’nın takımı yok mu? sorusunu soruyorlar. Ve aldıkları cevap karşısında şoka uğruyorlar. Yazık demekten kendilerini alamıyorlar.

Davraz’ın kaderi

futbola benzemesin

             Davraz’ı Futbol Takımların Kamp Eğitim Merkezi yapmak sadece lafta kalıyor. İlk önce güller diyarının Belediye Başkanı sporu sevecek. Vekili, siyasileri sevecek ki, Davraz kamp eğitim merkezi olsun. Bence Davraz’ın kaderi de Isparta futbolu gibi.         

            Isparta futbolu kan ağlıyor. Mazide vardı, bir Ispartaspor efsanesi, 44 yıl profesyonel yaşadı, düştü düştü şimdi1.Amatör’de.  Emrespor ise 2 sezon önce,3. Lige,  bin bir emekle,  güçlükle çıktı, sonra indi, o da Isparta amatöründe dâhi yok.

            Bölgesel Amatör Lig takımı Merkez Gençlikspor var. Isparta’nın en köklü kulüplerinden bir tanesi. Bir zamanların Isparta’nın Fenerbahçe’si. Ne oldu BAL’a çıktı. Tıkandı, takım satılık. Isparta merkezden talip olan var mı? Tabii ki yok. Ispartaspor’un efsane başkanı Atakan Yazgan, “Biz her zaman destek veriririz? Ancak bu iş belediyesiz olmaz” demişti. Aynı şekilde Isparta’dan bu işe girmeye sıcak bakanlar ise belediye olmadan bu işi götürmek imkânsız.

  Eee ne olacak Merkez Gençlikspor’un durumu? Ya lige katılamayacak, ya da ilçe vb. yerlere satılacak?  İş geliyor gidiyor Belediye’de kalıyor. Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın geçmişte taraftarla yaşadığı sorun nedeniyle futbolu tamamen silmiş. Futbol kelimesini duydu mu, bırakın desteği kendisini ziyaret etmek isteyenlere randevu dahi vermiyor. Haklı olduğu konular mutlaka var. Ama birkaç kişinin yaptığı hatayı tüm kentte ve gençliğe fatura etmesi ne kadar doğru?

            Belediye bu işe biraz öncülük etse çok şey değişecek. Küskünler sona erecek. Spor sayesinde Isparta eski günlerine dönecek.

            Isparta’mızda 70 bin üniversite ve 80bin ilköğretim-lise öğrencisi  var. Bugençliği profesyonel liglerden mahrum etmek adalet mi?

İmkân tanınırsa

Isparta çok

sporcu yetiştirir

            Isparta'dan yetenekli gençler çıkıyor. Daha niceleri de çıkacak. Yeter ki imkân verilsin. Sporu yatırım olarak görmeyen zihniyetler bizim gibi düşünene kadar mücadele edeceğim.Isparta gençliğinin kaderiyle oynamayın, yazıktır günahtır. Bu gençliğe sahip çıkın. Nice Hüseyin Kartallar, Nice Evren Avşar'lar, Nice Yusuf Erdoğan'lar,Nice Beykan Şimşekler, Nice Kemal Ünallar, Nice Begünhanlar, Gizemler,Meryemler, Semalar, Emineler, Yunuslar çıkacaktır.

            Bu yıl Eğirdirspor’un başarılı olmasını da canı gönülden istiyorum. Çünkü Ömer ve Halil İbrahim Başkan bu işi seviyor. Yıllardır süre gelen profesyonel lig hasretine inşallah son verirler.

            Sonuç olarak ilçeler spora daha çok destek veriyor. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ve Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak takımlarının yanında. Belediye desteği ortada. Süper Lig’deki Akhisar’a belediye desteği. Antalyaspor’un tekrar Süper Lige çıkmasında. Menderes Türel Başkanın payı büyük. Eto’su da gelir Ronaldinyosu da. Bizlerde sadece bakarız.

            Gelin Isparta halkını ve protokolünü spor sayesinde tek yürek olmasını spor sayesinde sağlayalım. Bu mübarek günlerde küskünlükleri geride bırakalım. Tek yürek olalım.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hakan

20 Temmuz 2015 Pazartesi 12:41

belli beli kuyruk acın olmadığı basından. Açık isminle yaz bu kadar yürekliysen bbbbb

ssssss

08 Temmuz 2015 Çarşamba 23:37

vallahi bende kuyruk yok olanlar düşünsün

rrrrrrr

04 Temmuz 2015 Cumartesi 01:06

herşey ortada

hakan

01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:41

nerde eski günler. Futbola el atılmalı

kamil

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:17

özel idare mi kaldı, geleceğe bakın. Şehre mal edilecek bir takım kazandırılmalı

şşşş

01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:37

şşşş yazan arkadaş basından kuyruk acın var galiba.

ttttttt

01 Temmuz 2015 Çarşamba 12:31

önce basın (SPOR BASINS) engel oluyor

Mehmet

01 Temmuz 2015 Çarşamba 09:11

BİZDE 1.LİG VEYA SÜPER LİG GÖREBİLECEKMİYİZ FUTBOL POTANSİYELİ GENÇ BİR İL AMA PROFESYONEL TAKIM YOK NEREDE O ESKİ GÜNLER GÜMBÜR GÜMBÜR DEPLASMANLARA GİDERDİK,,,,,,,

fffftff

01 Temmuz 2015 Çarşamba 01:28

ıspartada tek özel idare yapabilirdi cezalandırdınız nasıl olacakbu eski günlere dönme aynaya bir bakın

Kadir

30 Haziran 2015 Salı 19:17

Cup diye oturmus. Ömer Şengol gibi yurekli adamlar lazim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR