19 Nisan 2024 Cuma

Isparta organizasyon şehri oldu

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve SDÜ Spor Tesisleri iyi işler yapıyor

Spor

Isparta son yıllarda aldığı dev organizasyonlarla federasyonlar tarafından örnek iller arasında gösteriliyor. 10-17 Mayıs tarihleri arasında SDÜ'nün ev sahipliğinde yapılan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Fest işbirliğinde gerçekleşen 2015 Yılı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları nefesler kesmişti. Futbol, atletizm, voleybol, basketbol, hentbol, jimnastik, yüzme, dağ bisikleti, squash kategorilerinde dev organizasyonlara imza atılmıştı

Spor-Müzik ve Eğlence'nin bir arada gerçekleştiği Koç Fest'te Athena ve Mor Ötesi konserlerine de yoğun ilgi olmuştu. Böylesi dev organizasyon sayesinde Isparta'ya yaklaşık 5 bin sporcu, antrenör ve idareci geldi. İşte sporun güzellikleri burada. Otelcisinden, esnafına kadar herkes kazandı. Bu tür organizasyonların Isparta'ya alınması için büyük gayretler sarf eden SDÜ Spor Tesisleri İşletme Müdürü Ömer Kürşad Tüfekci ve ekibini de kutlamak lazım. Yine Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonu dev bir ev sahipliği yapmıştı. SDÜ, Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol takımı Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası yarı final ilk maçında Danimarka’nın Team Tvis Holstebro takımının dev maçına ev sahipliği yapmıştı. Nisan ayındaki bu dev organizasyonda SDÜ Atatürk Spor Salonu federasyon yetkililerinden tam not almıştı. Ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek'te Isparta'ya dev organizasyonlar almaya devam ediyor. 


Geçtiğimiz hafta Türkiye Basketbol Federasyonu 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Küçükler Türkiye Basketbol Şampiyonası Isparta'da yapıldı. Büyük takımların altyapıları Isparta'ya geldi. Fenerbahçesi'nden, Galatasaray'ına, Beşiktaş'ına, Efes'ine ve Banvit'ine kadar. Şampiyon Banvit oldu. 20 takım günlerce Isparta'da kaldılar. Ve baktık gördük ki en az sporcular kadar aileleri de güller diyarına çıkarma yaptı. Sporu hafife alanları 6 Mart Spor Salonu'nda görmek isterdim. Yine Türkiye Voleybol Federasyonu 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan “Küçük Kızlar Türkiye Yarı Final Müsabakaları” 29 - 31 Mayıs tarihleri arasında Işıkkent Spor Salonunda düzenlendi. Müsabakalar sonucunda Aydın Gençlik Hizmetleri Spor mutlu sona ulaşarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Finaller yine Isparta'da olacak. Öte yandan Isparta, bu hafta sonu yine büyük bir organizasyona imza attı. 


Türkiye Bisiklet Federasyonu 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan “Isparta MTB CUP C-3” (Dağ Bisikleti Şampiyonası) 31 Mayıs Pazar günü Sidre Tepesi Dağ Bisikleti Parkurunda düzenlendi. Ve Isparta'nın evladı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni dönemde de dev organizasyonları Isparta'ya aldırmaya devam ediyor. Kim kazanıyor, Isparta kazanıyor, kim kazanıyor bu şehirde ticaretle uğraşan herkes kazanıyor. İşte sporun getirileri. Sav'a yapımı devam eden tesislerin ardından Isparta çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak. SDÜ ile birlikte hareket eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bu tür organizasyonları Isparta'ya almaya devam ediyor. Ve dönüp dolaştık içimizi acıtan bir gerçek: Profesyonel lig hasreti. Bu organizasyonlar sayesinde Isparta esnafının yüzü gülüyor. Bu şehir profesyonel ligleri fazlasıyla kaldırır. Yeter ki bu işi seven kent büyükleri direksiyonun başına geçsin. Tesisler yapılıyor ve gençlere spor imkanı sunuluyor. Ama neyleyim ben profesyonel takımı olmayan bir kenti. 


Voleyboldaki birlik ve beraberliğin futbolda da sağlanması dileklerimi yazımı sonlandırmak istiyorum. Yazılacak ve konuşulaşacak o kadar çok konu var ki ama birileri de bu gerçekleri görmezlikten geliyor, Isparta halkını cezalandırıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

spor

04 Haziran 2015 Perşembe 11:43

Isparta sporla güzel

arasta

04 Haziran 2015 Perşembe 01:06

Sporun faydalari. İste guzellik.

necmeddin

04 Haziran 2015 Perşembe 01:05

Isparta şimdiye kadar bu kadar hizmet mi gordi. Tesekkurler Murat mudurum, tesekkurler Sdu, tesekkurler spor ve sporcunun sesi Levent Dogan.

Halil

03 Haziran 2015 Çarşamba 23:57

Gerçekten Spor İl Müdürünü kutluyorum.Murat GEVREK Bey i,,,,Ama birazda medya burada reklemı iyi yapması lazım...Bence duyurulmuyor...Ben Gençlik spor il müdürlüğünün sayfasını takip etmesem türkiye şşampiyonasının burada olduğunu duymayacaktım..Birtane ısparta haber sitesi haber yapmadı

Dost

03 Haziran 2015 Çarşamba 23:46

müdür beyi tebrik ederim stadt güzel oldu.koşu ile yürüyüş bölgelerine yazı ile yazılmasını rica ederim.koşu yapamıyoruz halkın en azından uyarı yazısı gibi olması için.

a.o.y.

03 Haziran 2015 Çarşamba 23:09

Koçfest skandalının hesabını verdi mi..? pardon! hesap soran oldu mu? diye sormalıydım. Atletizm pistinin standartlara uygun olmayışı yüzünden olimpiyat barajını aşan sporcunun derecesini geçersi

Ak Ispartalı

03 Haziran 2015 Çarşamba 23:08

Çok çalışıyor sayın müdürüm. Durmak yok yola devam sayın müdürüm. 15 gün önce okul çocuklarını geziye ****ürcez dediydi . Bu hafta para yok diye vazgeçmiş sayın müdürüm. ama olsun çok çalışıyor.

Hasan

03 Haziran 2015 Çarşamba 20:07

Aynen yerinde ve akıcı bir yazı olmuş. Tebrikler. Gevrek ve tufekciyi kutlarim

mehmet dinç

03 Haziran 2015 Çarşamba 16:48

özellikle yaz döneminde çocuklar ve gençler için yapılan yaz kurslarından çok memnunuz çocuklar çok severek gittiler devamını diliyoruz.......

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR