18 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA BELEDİYESİ YAĞLI GÜREŞLERİNE OLUMLU TEPKİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

ISPARTA BELEDİYESİ YAĞLI GÜREŞLERİNE OLUMLU TEPKİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Spor

Isparta Belediyesinin 5 Ağustos’ta düzenlendiği ve 632 pehlivanın katıldığı güreşlerde başpehlivanlığı kazanan Mehmet Yeşil Yeşil ve büyük ortada birincilik kürsüsüne çıkarak altın kemer alan Mevlüt Köken, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Güreş tertip komitesi üyelerinin de bulunduğu ziyarette başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, Başkan Günaydın’a maketten yapılmış kispet hediye etti.




Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Günaydın’a kispet hediye eden Isparta’nın Başpehlivanı vealtın kemerin sahibi Yeşil Yeşil, geçen hafta çok sayıda güreşlere katıldığını,Isparta’da yapılan güreşler dolayısıyla her gittiği yerde çok olumlu tepkiler duyduğunu söyledi.  Yeşil Yeşil, 6 yıldır Isparta’da olduğunu ve bu süre içerisinde halkın gönülen kendisine çok destek olduğunu belirterek, şehir dışındaki güreşlere Ispartalılardan çok katılanlar olduğunu ve kendisini desteklediklerini anlattı. Yeşil Yeşil, “Ispartalılarla karşılıklı değer buradaki güreşlerde ortaya çıktı. Büyük bir organizasyonda busevgi daha da belirgin oldu. Diğer pehlivan arkadaşlarımız ‘Antalya’da bu sevgi sana gösterilmedi’ diyorlar. Buradaki gördüğüm sevgi ve ilgiden dolayı çok memnunum ve Ispartalılara teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım sizlere de Isparta’da böylesine büyük bir organizasyona imza attığınız için teşekkür ediyorum” dedi.




Büyük orta güreşlerinde de birincilik kürsüsüne çıkarak altın kemer alan Mevlüt Köken de,“Böylesine güzel bir organizasyon yaptığı ve güreşleri Isparta’da gerçekleştirdiği için başkanımıza teşekkür ediyoruz. İlk defa büyük ortada bir altın kemer bana nasip oldu. Çok güzel güreşler oldu, seyirci kitlesi çok fazlaydı. Cumartesi günü olmasına karşın hem güreşçi sayısı hem de seyirci çok fazlaydı” görüşlerinde bulundu.

Isparta’dadüzenledikleri yağlı güreşlere katılan altın kemer sahibi olan güreşçileriağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve teşekkür eden BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Isparta’da düzenlemiş olduğumuz yağlıgüreşlerden dolayı duydukları memnuniyet ifadelerini bize ilettiler. Atasporumuz güreşin Isparta’da düzenlenmesinden dolayı yaşanan olumlu gelişmelerikonuştuk. Güreşçilerimiz Isparta’da kıran kırana ciddi bir güreş yaptılar vealtın kemerin sahibi oldular. Bütün gayretlerini ortaya koydular. Türk’e milligüreşimize yakışır bir şekilde mücadele ettiler. Altın kemerleri de hakkıylaaldılar. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum, önümüzdeki senelerde degüreşçilerimizi burada görmekten mutluluk duyacağımızı ifade ediyorum. Gelecekyıl yeni tesisimizde güreşler yapılacak” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR