26 Nisan 2024 Cuma

GİZLİ KAHRAMANLAR

GİZLİ KAHRAMANLAR

Spor

                Yıllardır profesyonel takımdan mahrum bırakılan Isparta’mızın makûs talihinin kırılmasının önüne geçen “Artık yeter ve dur” diyen isimlerinin hiçbir yerde geçmesini istemeyen bu gizli kahramanları tarih önünde her zaman takdirle konuşacağız. Bu iş inşallah Isparta’mızı ileride bir profesyonel takım olmasının bir geçiş dönemi olacak.

                Tarihioluşum nasıl oldu? BAL Ligi başlamış, 3-4 haftada geçmiş DSİ Takımı maddi ve manevi olarak tıkanmış çare arayan yöneticiler ve kara kara düşünüp çözümler ararken tam bu sırada Afyon’dan şampiyonluğu söke söke alan 2. Lig’de de Ege’yi sallayıp birinci lig kapılarından dönen Efsane Başkan Atakan Yazgan, o günün genel kaptanı Mehmet İpekçi, Teknik Direktör Tarık Söyleyici, “Artık yeter deyip” Altıngöl Otel’de gecenin bir yarısına kadar toplantılar yapıp tüm riskleri rağmen tarihi bir karar verdiler. Eğirdir Altıngöl Otel’degerçekleştirilen toplantıya DSİ Spor Yöneticileri İsrafil Gümüş, Ali Koç,Teknik Direktör Hikmet Işık, Efsane Başkan Atakan Yazgan, Başkan Mehmet İpekçi,Teknik Direktör Tarık Söyleyici katılmıştı. Basın mensubu olarak da butoplantıya davet edilerek görüşlerimize başvuruldu. Toplantının konusuIsparta’ya yeni bir profesyonel takımın kazandırılmasıydı. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, toplantıya davet edildi. Gecenin birvakti, konu Isparta meselesi olunca Müdür Gevrek, Eğirdir’e geldi. Bu toplantıda Isparta’nın benimseyeceği bir takım yaratılması için futbol taban birlikleri yöneticilerine mevzuatlarla ilgili görüşleri soruldu.

Ve ilk hamleyi Efsane Başkan Yazgan yaparak, “2 Nijeryalı oyuncuların parasını ben karşılıyorum. Otelim de maç kamplarınızı yapın ve deşehri bayraklarla süsleyelim.  Üzerimedüşen neyse ben yapmaya hazırım. Yeter ki Isparta’mıza bir takım kazandıralım”dedi. Gevrek ise sporcuların tesislerde kalması konusunda yardım sözü verdi.

 Yazgan, vakit kaybetmeden Vali Bey’den bu oluşumla ilgili görüşünü aldı. Hemen ertesi gün Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, makamında ziyaret edildi. Yazgan ve toplantı yakatılanlar projelerinden bahsettiler. Vali Özkan’da Yazgan ve ekibine itimat etti. Yazgan ise eski genel kaptanı Mehmet İpekçi’nin başkan olmasını ve ekibini kurmasını istedi.  İpekçi başkanlığında hırslı bir yönetimkurulu oluşturuldu. Son yıllarda kâğıt üzerinde yönetici olunur ve takım birkaçkişinin sırtında olurdu. Ancak Isparta İdmanyurduspor’un yönetimi, neredeyse maçlara, toplantılara ve herhangi bir organizasyona tam kadro katılıyor.Futbolcular kadar onların hırsı da görülmeye değer. Bu oluşum olmasaydı  DSİ çoktan ligden çekilmiş ve BAL’da birtemsilcimiz olurdu.

Bu yıl ise geçiş dönemi ve ligde kalmak. Isparta tarihininen genç yönetim kurulu oluşturularak sponsor desteğiyle bu yılı atlatılması hedefleniyor. Bu  oluşuma katkı verenlertarihi bir görev yapıyor.

                Dileriz,bu yıl kazasız belasız atlatılır ve geleceğe güvenle bakılır. İnşallah Isparta İdmanyurduspor, önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayarak bu şehrin profesyonel hasretine son verir. 

Levent DOĞAN 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YÖNETİCİ

02 Şubat 2015 Pazartesi 10:43

KAHRAMANMIŞ KİM... TARIK HOCA MI ISPARTA SPORU FEDERASYONA ŞİKAYET EDEN DOĞRU DÜZGÜN BİR TAKIM ÇALIŞTIRMADAN ISPARTALI DİYE HEP ÖN PLANA ÇIKAN SONUÇTA KOCAMAN SIFIR CEBİNDEN BİR ŞEY Mİ KOYMUŞ YA MEHMET KARDEŞ SEVERİM SENİ AMA HEP ÖN PLANA ÇIKMAK VE KAMUOYUNUN GÖZÜNDE OLMAK GİBİ BİR ZORUNLULUĞUN YOK SENİN CEBİNDEN DEĞİL BAŞKALARININ ÜZERİNDEN KURBAN KESME İNAN ANTİPATİK OLUYORSUN ŞOV YAPA YAPA KENDİNİ REKLAM EDE EDE BİR YERE VARILMAZ KENDİNİ KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRME AMA YİNEDE BAŞARILAR DİLİYORUM

mehmet

10 Aralık 2014 Çarşamba 19:11

ben yıllarca maça gittim bir ıspartalı olarak.deplasmanınada gittim.hafta sonunu iple çekerdik,inanın bir profosyenel takımımız olsun o stad yine dolar ,,emeği geçenlere teşekkür inşallah olur

tümer

10 Aralık 2014 Çarşamba 14:42

inşallah bir heyecan geldi, seneye hedefe ulaşılır inşallah

uğur

10 Aralık 2014 Çarşamba 14:05

haberin başlığına bakarak Isparta için harika bir proje mi var diye okuyayım dedim ama boş beleş işleri bu kadar önemli işler gibiymiş gibi gösterilmesi beni derinden üzdü

slim can

10 Aralık 2014 Çarşamba 14:04

haydi hayırlısı emeği geçenleri ısparta unutmaz,inşallah hakettiğimiz yerlere geliriz bu şehire artık futbol ruhu gelmeli seyirci var stad var ama profesyonel takım yok....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR