28 Mart 2024 Perşembe

DOPİNG YAPTI, MÜDÜR OLDU

Isparta Emrespor'da futbolculara antrenörün isteğiyle doping ilacı verdiğini itiraf eden takımın masörü İlker Yuvauç terfi aldı, 3. Lig ekibinde kulüp müdürlüğüne yükseltildi

Spor
Isparta Emrespor ile Muğlaspor arasında oynanan şampiyonluk maçında futbolculara doping verdiğini açıklayan Emrespor masörü İlker Yuvauç, doping uyguladığı Emrespor’da terfi edip kulüp müdürlüğüne getirildi.
 
Yuvauç, geçen sezon oynanan karşılaşma sonrası futbolcu Serdar Öztan’da doping çıkması nedeniyle önce Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na, sonra da TahkimKurulu’na “Futbolculara doping içerikli hapları antrenör Sait Taş’ın talimatı üzerine verdim. Serdar da dopingi bilerek kullandı” şeklinde itirafta bulunmuştu. Futbolculara doping verdiği için 4 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan, ancak bu cezası TahkimKurulu’nda önce kaldırılan, sonra da 2 yıla çıkartılan Yuvauç, itiraflarıyla futbolcu Serdar Öztan’ın da 2 yıl ceza almasına neden oldu. Yuvauç, Tahkim Kurulu’na verdiği yazılı ve sözlü ifadelerde “Olayı kapatmamve yalan söylememiçin Serdar Öztan bana 10 bin, antrenör Sait Taş da 5 bin lira verecekti. Ama sadece 2 bin 400 lira alabildim. Bakiye ödenmedi. Onurlu bir insan olduğumiçin bu şikayeti yapıyorum” şeklinde konuşmuştu.
 
ANTRENÖR KEMERSPOR’A GEÇTİ
 
Yaşanan skandalın ardından Serdar Öztan bu sezon başında Edirnespor’a transfer olurken, Emrespor’u 3. Lig’e çıkartan antrenör Sait Taş da Kemerspor’da çalışmaya başladı. Ancak Tahkim Kurulu’nun kararı doğrultusunda futbolcu Serdar Öztan sürekli hakmahrumiyeti kapsamına girdi ve futbol hayatı bitti. Antrenör Sait Taş hakkında da soruşturma başlatıldı. Doping içerikli hapların bir kutusunu TahkimKurulu’na iletenmasör İlker Yuvauç’un, “Bu kutuların üzerinde antrenör Sait Taş’ın parmak izleri var” dediği bildirildi.
 
HERKES BİRBİRİNİ SUÇLADI
 
MASÖR YUVAUÇ: Antrenör Sait Taş tarafından bir tuvalet kağıdı gibi kullanıldım. Olayın tek suçlusu kayınbiraderim olan antrenör Sait Taş’tır. Futbolculara zorla ilaç verdirtti.
 
FUTBOLCU SERDAR: Yuvauç’un bana doping ilacı verdiğini bilmiyordum. Edirne’ye transferimi sağlayan Yuvauç’a menajerlik ücretini eksik verdiğim için intikam aldı.
 
ANTRENÖR TAŞ: Yuvauç herkesten şantajla para topluyor. Beni de tehdit etti. Ama ben bir duruş gösterdim, kimseye doping vermedim.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR