25 Nisan 2024 Perşembe

DAHA İYİ MAÇ YÖNETMEK İÇİN ÇOK FAZLA MAÇ İZLİYORUM

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun profesyonel hakem kadrosunda yer alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, maçlara çıkmadan önce oyunu daha iyi yönetebilmek adına oyuncuları, teknik direktörü tanımak için çok fazla maç izlediğini söyledi.

Spor

Süleyman Demirel Üniversitesi, futbola saygınlık kazandıran ve üç kuşağa damga vurmuş ünlü hakemleri ağırladı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ustalara Saygı III: Üç Kuşak FIFA Hakeminden Başarıya Giden Yol” isimli etkinliğe Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve Eski FIFAHakemi Ertuğrul Dilek katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, UEFA ''Elit Hakem'' Kategorisi'nde yer alan FIFA kokartlı hakemi Cüneyt Çakır ile en çok derbi yöneten hakem unvanıyla Türkiye rekoruna imza atan Ertuğrul Dilek, kendilerini dinlemeye gelen çok sayıda futbol severe tecrübelerini aktararak merak edilenleri yanıtladı.

SDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşad Tüfekçimoderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte ilk sözü alan Türk spor basınındayılın hakemi seçilen, en çok derbi yöneten Ertuğrul Dilek, futbol oynarkenyaşadığı sakatlık sonrasında hakemlik mesleğine adım attığını dile getirerek 29yıllık meslek hayatında çok sayıda müsabaka yönettiğini söyledi. Konuşmasındakariyer planlamasının önemine de vurgu yapan Dilek, futbola ilgisi olangençlere hakemliğe yönelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Hakemliği, bir okul, zorlu bir süreç, sosyal bir olay vekıyasıya rekabetin olduğu bir meslek olarak tanımlayan Kuddusi Müftüoğlu ise 15yıl boyunca Süper Lig’de görevini icra ettiğini belirterek kariyer yaşantısıhakkında bilgi verdi. Şuanda Merkez Hakem Kurulu Başkanı olan Müftüoğlu,konuşmasını Türk futboluna hizmet vermekten duyduğu gururu dile getirereksonlandırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun profesyonel hakem kadrosundayer alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da henüz 17 yaşındayken tanıştığıhakemlik kariyerine dair merak edilenleri yanıtladı. Türk futbolununuluslararası arenada önemli başarılara imza atacağını belirten Çakır,“Hakemlikte hedefiniz varsa mutlaka fedakarlık yapmalısınız. Bir hakeminkuralları iyi bilmesi, sağlam bir kondisyona sahip olması ve oyuncuları iyitanıması onu başarıya götürür. Bazı şeyleri tek başınıza başaramazsınız; iyibir ekibe sahip olmanız sizin en büyük şansınızdır. Başarı hiçbir zaman tesadüfdeğildir. Bunu çalışarak yapabilirsiniz.” dedi.

Elde ettiği başarıları mesleğini çok sevmesine bağlayanÇakır, maçlara çıkmadan önce oyunu daha iyi yönetebilmek adına oyuncuları,teknik direktörü tanımak için çok fazla maç izlediğini söyledi.

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı,“Hepimiz farklı takımları tutabiliriz fakat değerlere her zaman saygıduymalıyız.” diyerek Cüneyt Çakır’a, Türk Futboluna verdiği katkılar, örnekspor yaşamı ve Avrupa’daki gurur verici başarılarından dolayı “Toplumsal KatkıÖdülü” takdim etti. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR