16 Nisan 2024 Salı

BUGÜNE KADAR PEK ÇOK BAŞARI ELDE ETTİ

İlkokulda yaramazlıkları nedeniyle öğretmenlerinin babasına, "Bu çocuktan bir şey olmaz" dedikleri 15 yaşındaki Cansu Aksoy, 2 yıl önce başladığı güreşte Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Spor

İlkokulda öğretmenlerinin yaramazlıkları nedeniyle "Bu çocuktan bir şey olmaz" dedikleri 15 yaşındaki Cansu Aksoy, 2 yıl önce başladığı güreşte, bugüne kadar pek çok başarı elde etti.

Şarkikaraağaç ilçesinde Aksoy ailesinin 3 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen 15 yaşındaki Cansu Aksoy, ilçedeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda eğitim görmeye başladı. Yaptığı yaramazlıklar nedeniyle öğretmenlerinin tepkisini çeken Aksoy, babasına "Bu çocuktan bir şey olmaz" denilince okula ara verdi.

Bir yıl aradan sonra yeniden okula başlayan Aksoy'un hayatı,2 yıl önce ilçeye gelen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle tanışmasıyla değişti. Güreş seçmelerini kazanan Aksoy, daha rahat antrenman yapabilmek için ablası Kadriye ile 150 kilometre uzaklıktaki Atabey ilçesi Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulu'nda eğitim görmeye başladı.

Yaklaşık 5 aylık antrenmanın ardından katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında 40 kiloda üçüncü olan Aksoy, bu yılki Türkiye şampiyonasında ise birinciliği kazandı. Aksoy, nisan ayında Antalya'da düzenlenen 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası'nda da birinciliği elde etti.

Antrenmanlarını ablası ile sürdüren Aksoy'un şimdiki hedefi Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşmak.

 "Her zaman eniyisini yapmayı istiyorum"

Cansu Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulda çok yaramaz olduğunu, bu durumun öğretmenlerini oldukça zorladığını söyledi.

Okula çağrılan babasına öğretmenlerinin, "Bu çocuktanbir şey olmaz" denildiğini dile getiren Aksoy, bunun üzerine eğitimine biryıl ara verdiğini kaydetti.

Bir yıl sonra yeniden okula başladığını ve başarılı bir eğitim süreci geçirdiğini anlatan Aksoy, ortaokul döneminde ilçede yapılan güreş seçmelerini kazandığını, ardından bu sporu yapmaya başladığını ifade etti. Katıldığı turnuvalarda başarılı olmaya başladığına dikkati çeken Aksoy,"Bir yandan eğitimimi sürdürdüm, bir yandan da güreşmeye başladım. Bugüne kadar pek çok derece kazandım" dedi.

Her zaman en iyisini yapmayı istediğini vurgulayan Aksoy,"Güreş seçmelerini kazandığımda kendimi zirveye taşımak için bir şansım olduğuna inandım. Ailem de her zaman destek oldu. Babam daha iyi çalışmam için evin bahçesine çalışma aletleri kurdu. Annem de daha iyi beslenmem için elindengeleni yaptı. Hedefim milli takımla başarılar kazanmak" diye konuştu.

 Başarısının sırrı"hırsı"

Aksoy'un antrenörü Esra Ak ise öğrencisinin hırsı ile diğer öğrencilerden ayrıldığını söyledi.

Ak, Aksoy'un her şeyi biraz daha iyi yapmanın gayreti içinde olduğunu belirterek, "Cansu'nun başarısının en büyük sebebi hırsı"değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

osman

13 Haziran 2015 Cumartesi 19:50

öğretmenler kolayına kaçıyor. şuan bu başarıyı öğretmenleri sahiplenirlerse şaşırmam.

Neff

13 Haziran 2015 Cumartesi 11:40

Brawo kız...

Ali Topal

12 Haziran 2015 Cuma 16:24

Atatürk demiştir ki: Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim. Bir sporcunun en önemli özelliği ahlaktır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR